1. Elektrisch rijden
  2. Hybride elektrisch
  3. Heeft een hybrid een beetje power

Het vermogen van een hybride auto

Vraag het Toyota Hybrid

Sportieve hybride auto’s

De sportieve hybride modellen van Toyota onderscheiden zich onder andere door het vermogen. Ze trekken sneller op door het gecombineerde vermogen van de hybride accu en de benzinemotor. Zo heeft de RAV 2.5 AWD 222pk, en zit deze in 8,1 sec op de 100 km/per uur. De Corolla 2.0 heeft 184 pk en zit in 7,9 sec op de 100 km/per uur.
  • Hoeveel vermogen heeft een hybride auto?

    Een hybrid van Toyota schakelt soepel tussen zijn beide krachtbronnen, een benzinemotor en een elektromotor. Daarmee bent u in elke situatie verzekerd van een snelle respons. De elektromotor van een hybrid auto levert een krachtig koppel (of trekkracht) dat direct beschikbaar is tijdens het accelereren bij lagere snelheden. Rijdt u met een hogere snelheid, bijvoorbeeld voor een vlotte inhaalactie op de snelweg, dan werken de benzine- en elektromotor samen om u extra motorvermogen te geven.


    Met de introductie van een 2,0 liter hybrid motor voor de nieuwe Corolla en een 2,5 liter hybride motor voor de RAV4, zijn de hybrids van Toyota nu nog meer dan voorheen gericht op kracht en soepele prestaties. Zo accelereert de nieuwe RAV4 Hybrid in slechts 8,1 seconden van 0 tot 100 km/u, en heeft de hybrid aandrijflijn een maximaal aanhangergewicht van 1.650 kilo.

Vraagt u zich nog steeds af of een hybrid voldoende vermogen heeft? Lees hieronder de antwoorden op andere veelgestelde vragen over hybrids en vind de hybrid Toyota die het best bij u past.

Bekijk het volledig hybrid gamma

Met het uitgebreide gamma van hybrid auto's heeft Toyota voor iedereen de ideale hybrid. Kies de hybrid die het best bij u past.

 

Bekijk het volledig hybrid gamma