1. Modellen
Prijs vanaf (Incl. BTW)
€ 44.695,-
Brandstofverbruik gecomb.
0.5 l/100 km
CO2 gecombineerd
12 g/km

Dezelfde naam, nieuw icoon

De nieuwe Prius is na een verdere evolutie onherkenbaar veranderd. Nog meer dan voorheen overtreft hij alle verwachtingen. Hij is krachtig, efficiënt en uitgesproken stijlvol. De nieuwe Prius Plug-in Hybrid is innovatief en op alles voorbereid. Een toonbeeld van progressief design.

Welke uitvoering past het best bij jou?

Kies je uitvoering

3 Opties

 • Prius Plug-in Hybrid - Dynamic - 5-deurs

  Prius Plug-in Hybrid Dynamic

  Hybride
  5-deurs
  • +
   Digitaal instrumentenpaneel, 7"
  • +
   12,3 inch multi touch screen
  • +
   17" aluminium velgen met sierdeksel

  Motortype


  Vanaf

  € 44.695,-

  Automaat | 2WD
  • Brandstofverbruik gecomb.
   0.5 l/100 km
  • CO2 gecombineerd
   12 g/km
 • Prius Plug-in Hybrid - Executive - 5-deurs

  Prius Plug-in Hybrid Executive

  Hybride
  5-deurs
  • +
   19" lichtmetalen velgen
  • +
   Automatic High Beam System (AHS)
  • +
   Elektrisch bedienbare achterklep met geheugenfunctie, uitschakelbaar

  Motortype


  Vanaf

  € 47.195,-

  Automaat | 2WD
  • Brandstofverbruik gecomb.
   0.7 l/100 km
  • CO2 gecombineerd
   17 g/km
 • Prius Plug-in Hybrid - Solar Edition - 5-deurs

  Prius Plug-in Hybrid Solar Edition

  Hybride
  5-deurs
  • +
   Solar roof (zonnepaneel op het dak)
  • +
   Stoelventilatie op beide voorstoelen
  • +
   Panoramic view monitor

  Motortype


  Vanaf

  € 53.595,-

  Automaat | 2WD
  • Brandstofverbruik gecomb.
   0.7 l/100 km
  • CO2 gecombineerd
   16 g/km
The sky is the limit
Nadrukkelijk aanwezig
Stijl en praktisch gemak
Iconische naam, nieuwe stijl
Solar Roof
Opladen

The sky is the limit

Mogelijk het beste voorbeeld van de kunstzinnige wijze waarop design en techniek in de nieuwe Prius samenkomen, is het Skyview panoramadak*. Vooral wanneer de zon schijnt maakt dit grote glazen dak het interieur aangenaam licht. *Beschikbaar voor de Executive uitvoering.

Nadrukkelijk aanwezig

De nieuwe Prius is in elk opzicht een ware pionier, met een opwindend esthetisch voorkomen dat overal de aandacht krijgt. Zijn krachtige uitstraling wordt nog eens onderstreept door grote 19” lichtmetalen velgen.

Stijl en praktisch gemak

Functionaliteit gaat vaak ten koste van de vorm. Maar niet in dit geval. Bij de nieuwe Prius zijn de achterste portiergrepen verborgen in de raamstijl, zodat het vloeiende, coupé-achtige design niet wordt verstoord.

Iconische naam, nieuwe stijl

De Toyota Prius. Een bekende naam. Toch is alles anders aan deze nieuwe Plug-in Hybrid, zoals het bijzondere, driedimensionaal gevormde lichtelement over de volledige breedte van de achterkant.

Solar Roof

Het Solar Roof* zet zonlicht om in extra energie om de batterij mee op te laden, zodat je gratis extra kilometers elektrisch kunt rijden. Het dak genereert genoeg energie om dagelijks tot 8 kilometer extra te kunnen afleggen – of zo’n 1.200 kilometer per jaar. *Standaard op de Solar Edition.

Opladen

Benut het volledige potentieel van de Prius Plug-in Hybrid door regelmatig op te laden, thuis of onderweg. Regelmatig opladen optimaliseert de aandrijflijn, verlaagt het brandstofverbruik en zorgt voor meer rijtijd in EV-modus.

Dynamiek in design

Een compromisloos design weerspiegelt het innovatieve karakter van de nieuwe Prius. Zijn scherpgesneden en aerodynamische vormen worden benadrukt door een lage daklijn en coupéachtige proporties. Dit is de Prius zoals je hem nooit eerder zag.

Alles onder controle
Ruimte om tot rust te komen
De kunst van elegantie
Intelligente verlichting

Alles onder controle

De middenconsole koppelt een fraai design aan een uitzonderlijke functionaliteit. Naast de ergonomisch gevormde versnellingspook vindt u er ook een houder voor uw smartphone, praktische oplaadpunten en een tweetal bekerhouders.

Ruimte om tot rust te komen

Het interieur van de nieuwe Prius blinkt uit in luxueuze eenvoud. Met zijn langere wielbasis en een vernieuwd, op comfort gericht interieur is het in de nieuwe Prius goed vertoeven.

De kunst van elegantie

Designdetails op het dashboard zijn ook zichtbaar op de ergonomisch gevormde stoelen en dragen zo bij aan een samenhangend, strak afgewerkt interieur met een geheel eigen esthetiek.

Intelligente verlichting

De sfeerverlichting in het interieur van de nieuwe Prius is functioneel, en zorgt tegelijkertijd voor een fraaie ambiance. De verlichting is gekoppeld aan de veiligheids- en hulpsystemen van de auto, en kan knipperen om te waarschuwen voor potentieel gevaar.

Thuis. Waar u ook bent.

Van binnen is de nieuwe Prius even progressief als van buiten. Het interieur is ruim en elegant en zit vol intelligent design om het leven onderweg te veraangenamen. Als bestuurder zit u laag in een even dynamische als comfortabele zitpositie, met voor u een overzichtelijke cockpit. Het geheel is afgewerkt met hoogstaande materialen die aangenaam voelen en de premium uitstraling van de auto benadrukken.

Maak kennis met de nieuwe Prius Plug-in Hybrid

Klik op onderstaand voertuig om de nieuwe Prius Plug-in Hybrid te beleven in een volledige 360° weergave.

*Het getoonde model kan afwijken van de nederlands markt

 • Dubbel DNA met maar een doel: vrijheid

  Met de Plug-in Hybrid technologie combineer je een aanzienlijk vermogen aan lage emissies. Zonder enig compromis. In de stad rijdt de Prius als elektrische auto vrijwel geruisloos en zonder emissies, met een volledig elektrische actieradius tot 86 kilometer*. Tegelijkertijd kent de nieuwe Prius met zijn geïntegreerde brandstofmotor geen grenzen wanneer je een langere rit wilt maken.

  * Gecombineerde cyclus, afhankelijk van rijomstandigheden en uitvoering.

Opwindend rijplezier

Waarom zou je kiezen tussen efficiency en prestaties? De nieuwe Prius Plug-in Hybrid bundelt het vermogen van een elektro- en een verbrandingsmotor tot een dynamische rijbeleving. Een rijbeleving die gecombineerd is met een sportieve zitpositie, lichtvoetige rijeigenschappen en een buitengewone stabiliteit.
 • Meer vermogen betekent krachtiger accelereren Met een gecombineerd vermogen van 223 pk is de nieuwe Prius altijd klaar voor een snelle tussentijdse acceleratie. Buiten de bebouwde kom accelereert de nieuwe Prius in slechts 6,8 seconden van 0 tot 100 km/u.
 • Slimmer rijden met Hybrid Coaching De handige MyToyota app geeft je de beschikking over een Hybrid Coaching functie. Deze analyseert je rijgegevens en helpt jou maximaal gebruik te maken van de volledig elektrische EV-modus, om je brandstofverbruik zo laag mogelijk te houden.
 • Een rijmodus voor elke situatie Dankzij verschillende rijmodi is de nieuwe Prius Plug-in Hybrid in staat zichzelf aan te passen aan jouw persoonlijke rijstijl. Zo vergroot je met de rijmodus Eco de efficiency van de auto, terwijl de Sport-modus zorgt voor een scherpere, meer directe respons. Kies je de Normal-modus, dan kies je voor een afgewogen balans. De EV-modus kies je om volledig elektrisch te rijden.
 • Krachtige en perfect geïntegreerde technologie

  In de nieuwe Prius Plug-in Hybrid behoud je altijd de controle. Achter het stuur heb je via het snelwerkende 12,3” touchscreen rechtstreeks toegang tot al jouw media. Ondertussen zie je op het multifunctionele 7” TFT instrumentarium alle belangrijke rij-informatie.

Opladen

De kracht om te kiezen.

 • Solar roof

  De nieuwe Prius Plug-in Hybrid is vooruitstrevend en innovatief. Dat merk je bijvoorbeeld aan het Solar Roof, standaard op de Solar Edition, waarmee je auto de energie van de zon direct omzet in emissievrije kilometers. De zonnecellen kunnen jouw elektrische actieradius dagelijks verruimen tot 8 kilometer – of zo’n 1.200 kilometer op jaarbasis.

 • Thuis opladen

  Zorg ervoor dat je Prius Plug-in Hybrid altijd klaar is voor vertrek, door deze thuis op te laden. Met een Wallbox thuis of via een stopcontact kun je de batterij in ongeveer vier uur* volledig opladen. Het laadniveau van de batterij houd je in de gaten met de MyToyota app.

  * Precieze laadtijden kunnen variëren, afhankelijk van de omstandigheden.

 • Publiek laadpunt

  De volledig elektrische EV rijmodus maakt de Prius Plug-in Hybrid ideaal in druk stadsverkeer. Onderweg kun je de batterij snel opladen bij een van de vele publieke laadpunten. Zo ben je altijd verzekerd van een optimale elektrische actieradius, zonder schadelijke emissies.

Volledige controle met uw smartphone

Met de MyToyota app sta je altijd in verbinding met je Prius. Gebruik de app bijvoorbeeld op afstand de climate control alvast in, zodat je op een warme dag instapt in een koel interieur. Ook kun je de laadstatus van de batterij in de gaten houden, om optimaal gebruik te kunnen maken van de grotere elektrische actieradius van je auto.
Lees verder

Toyota T-mate. Samen veilig onderweg

Voor de beste veiligheidsfuncties in zijn klasse is de Prius Plug-in Hybrid uitgerust met T-Mate – jouw handige assistent onderweg. Het systeem omvat een reeks van hulpsystemen die het leven onderweg aangenamer en veiliger maken, zowel op de snelweg als in de stad en tijdens het parkeren. Met T-Mate ben je altijd in veilige handen. Hieronder zie je een aantal van de belangrijkste functies van T-Mate, de volledige informatie kun je vinden in de car configurator voor de Prius Plug-in Hybrid.
 • Pre-Collision System (PCS)

  Het Pre-Collision System helpt je om een mogelijke aanrijding met andere voertuigen, voetgangers en fietsers te detecteren en voorkomen. Is er kans op een aanrijding, dan word je als bestuurder gewaarschuwd met zicht- en hoorbare signalen. Reageer je niet of niet snel genoeg, dan treden automatisch de remmen in werking om een aanrijding te voorkomen, of om de gevolgen ervan zoveel mogelijk te beperken. Ook beschik je over functies als Intersection Collision Avoidance Support en Emergency Steering Assist Support die je overdag helpen op drukke kruispunten en bij een eventuele uitwijkmanoeuvre.

 • Proactive Driving (PDA) – Steering Assist (SA)

  Deze functie helpt de bestuurder om in zijn rijbaan te blijven. Het systeem detecteert een aankomende bocht en past de mate van stuurbekrachtiging aan om te helpen bij het sturen. De functie verbetert tevens de rechtuitstabiliteit.

 • Safe Exit Assist (SEA)

  Deze functie maakt gebruik van de Blind Spot Monitor om te voorkomen dat een van de portieren van je auto wordt geopend bij een achteropkomende auto of fietser. Bij risico op een aanrijding verschijnt een waarschuwingssignaal in de buitenspiegels en het multi-information display. Tegelijkertijd klinkt een hoorbaar signaal om jou en eventuele passagiers te waarschuwen.

 • Driver Monitor Camera (DMC)

  Dit systeem maakt gebruik van een camera boven het stuurwiel om in de gaten te houden of je als bestuurder nog voldoende alert bent. Constateert het systeem dat je bijvoorbeeld vermoeid raakt, dan klinkt een waarschuwingssignaal. Deze functie verbetert tevens de werking van het Emergency Driving Stop System (EDSS) door in een eerder stadium onoplettendheid bij de bestuurder te detecteren.

 • Emergency Driving Stop System (EDSS)

  Heb je als bestuurder enige tijd niet gereageerd, dan klinkt er een geluidssignaal om je te waarschuwen. Blijft een reactie dan alsnog uit, dan wordt de auto in zijn rijbaan automatisch tot stilstand gebracht. De alarmlichten treden in werking om achteropkomend verkeer te waarschuwen, terwijl de portieren worden ontgrendeld om de hulpdiensten toegang tot de auto te geven wanneer dat onverhoopt nodig is.

 • Toyota Safety Sense Over-The-Air Updates

  Dankzij over-the-air updates weet je zeker dat Toyota Safety Sense (TSS) altijd up-to-date is, met de nieuwste functies en verbeteringen.

Bekijk de details die de Pruis Plugin-in zo bijzonder maken

Kies uit verschillende mogelijkheden om jouw Prius Plug-in Hybrid te rijden

10 jaar garantie

Op een Toyota kun je bouwen. Hij brengt je overal, door weer en wind. Dat geeft een vertrouwd gevoel, maar we gaan nog een stap verder. Vanaf nu geven we op iedere Toyota tot 10 jaar garantie, tot maar liefst 200.000 kilometer*. Zo kun jij je vol vertrouwen richten op de dingen die belangrijk voor jou zijn, zonder stil te hoeven staan bij je auto.
Ontdek meer

Plug-in Hybrid FAQs

Hybride en plug-in hybride auto’s maken beide gebruik van dezelfde beproefde Toyota Hybrid Synergy Drive technologie, maar er is wel een duidelijk verschil. 

Een Toyota Plug-in Hybrid heeft een aanzienlijk grotere batterij dan een hybrid en daarmee ook een grotere elektrische actieradius. 

Een plug-in hybride kun je ook opladen via een externe energiebron zoals een stopcontact of laadpunt thuis, of een openbaar laadpunt. Door de batterij zoveel mogelijk op te laden, ben je verzekerd van maximale efficiency. Maar je kunt je Toyota Plug-in Hybrid ook gewoon gebruiken wanneer de batterij leeg is.

In deze Hybrid-modus schakelt elke hybride Toyota soepel tussen twee krachtbronnen – een zuinige benzinemotor en een intelligente hybride batterij. Zo ben je verzekerd van volledige flexibiliteit, met name tijdens langere ritten.

De Prius Plug-in Hybrid heeft een even speelse als krachtige respons en bezorgt je een plezierige rijbeleving. Dankzij de indrukwekkende grip en een aandrijflijn met een gecombineerd vermogen van 223 pk accelereert hij in slechts 6,8 seconden van 0 tot 100 km/u.

Een Plug-in Hybrid heeft een lage kilometerkostprijs. Zo kun je in jouw plug-in hybride met volledig opgeladen batterij tot wel honderd kilometer rijden op slechts één liter brandstof (WLTP: 0,5 l/100 km). Daarbij kom je vanwege de lage CO2-emissies in aanmerking voor een korting op de motorrijtuigenbelasting. En omdat onderdelen als remblokken en remschijven minder onderhevig zijn aan slijtage, bespaar je ook op onderhoudskosten.

Ook biedt de nieuwe Prius Plug-in Hybrid alle voordelen van volledig elektrisch rijplezier - van een direct beschikbaar koppel tot een vrijwel geruisloos interieur.

In de Prius Plug-in Hybrid beschik je over meerdere rijmodi. In de EV-modus kun je overal emissievrij naartoe rijden, terwijl je alleen gebruikmaakt van de energie in de batterij. De Prius Plug-in Hybrid geeft je een volledig elektrische actieradius tot 86 kilometer*. Daarbij heeft hij zelfs een topsnelheid** van 135 km/u.

Voor afstanden langer dan de elektrische actieradius rijdt de Prius Plug-in Hybrid als een hybride, die het vermogen van de benzinemotor combineert met dat van de elektromotor en die tijdens het rijden de batterij oplaadt.

*Gecombineerde cyclus volgens de WLTP-norm, voor Dynamic uitvoering. De actieradius voor de uitvoeringen Executive en Solar Edition liggen lager

**Afhankelijk van voldoende opgeladen batterij

Door je laadsessies te plannen kun je gebruikmaken van de lagere tarieven van je eigen zonne-energie of nachtstroom om kosten te besparen. Via de MyToyota app kun je het opladen van de batterij plannen en in de gaten houden. 

Stopcontact
Het is eenvoudig om de batterij van de Prius Plug-in Hybrid thuis op te laden, bijvoorbeeld via een standaard stopcontact. Volledig opladen in 7 uur met 2,3 kWh*. Met de mogelijkheid om je laadsessies te plannen, kun je waar mogelijk gebruikmaken van nachtstroom. Zo kun je de batterij van uw auto in de daluren goedkoper opladen.

Thuislaadpunt
De voordelen van elektrisch rijden benut je maximaal wanneer je de batterij van de Prius Plug-in Hybrid zo vaak mogelijk oplaadt. Een thuislaadpunt* biedt in dat opzicht optimaal gemak en veiligheid. Met een daartoe geïnstalleerd thuislaadpunt en de juiste laadkabel laad je de batterij van je auto het snelst en het veiligst op. De batterij is in 5 uur met 3,3 kWh* volledig opgeladen. Met de MyToyota app kun je het laden op afstand volgen.

Publieke laadpunten
Het uitgebreide netwerk van publieke laadpunten is een handige en eenvoudige manier om de batterij van uw Prius onderweg op te laden. Op de MyToyota app kun je zien hoe lang het duurt voordat de batterij weer is opgeladen tot het gewenste niveau – handig wanneer je gebruikmaakt van een publieke laadpaal. Zo is de batterij net als met een thuislaadpunt in 5 uur met 3,3 kWh* volledig opgeladen.

*Neem contact op met jouw Toyota-dealer wanneer je overweegt een thuislaadpunt te installeren voor je auto.

Regelmatig opladen
Door de batterij van je auto dagelijks op te laden, benut je de voordelen van de EV-modus van je auto maximaal en beleeft je er het meeste plezier aan.

Soepel rijden
Door je eigen rijstijl te optimaliseren vergroot je de efficiency van de EV-modus van je auto. Ook levert je auto dan de best mogelijke prestaties.

Regeneratief remmen
Net als een auto met verbrandingsmotor kan een elektrische auto bij ‘gas los’ afremmen op de motor, waardoor de auto geleidelijk vertraagt. Bij een hybride of elektrische aandrijving wordt deze kinetische energie opgevangen om de batterij bij te laden. Hoe meer energie je terugwint, hoe sterker de auto zal afremmen. De nieuwe Prius Plug-in Hybrid geeft je de mogelijkheid om het niveau van regeneratief remmen af te stemmen op jouw eigen voorkeur.

Het interieur voorverwarmen
Met remote airconditioning is de temperatuur in het interieur altijd aangenaam, ongeacht het jaargetijde. Verwarm of koel het interieur voor vertrek, terwijl je auto nog aan de stekker ligt zonder dat dit ten koste gaat van de actieradius van de auto.

 Zolang er ook benzine in de tank zit, kun je met je Prius Plug-in Hybrid ook in de Hybrid modus rijden wanneer de batterij leeg is. De auto zorgt er zelf voor dat er altijd genoeg batterijlading over is om hybride te kunnen rijden. Door de batterij regelmatig op te laden, merk je de grote voordelen van elektrisch rijden, zoals lagere emissies en een lagere prijs per gereden kilometer.

De batterij van een plug-in hybride van Toyota is ontwikkeld om de volledige levensduur van de auto mee te gaan. Extra gemoedsrust krijg je van het feit dat voor elke batterij een garantietermijn van vijf jaar/100.000 kilometer* van toepassing is. Met een jaarlijkse Toyota Zekerheid Controle heb je dekking op de batterij tot zelfs 15 jaar. Bereikt een batterij het einde van zijn levensduur, dan weet je dat deze dankzij het inleverprogramma van Toyota veilig en op verantwoorde wijze wordt verwerkt.

*Wat het eerst aan de orde is

Een plug-in hybride elektrisch voertuig (PHEV) heeft verschillende voordelen ten opzichte van een volledig elektrisch voertuig (EV). Een PHEV heeft een groter gecombineerd bereik en zorgt voor meer flexibiliteit in het gebruik omdat de auto aangedreven wordt door zowel een elektrische motor als een verbrandingsmotor. Waardoor je, als de batterij leeg is, verder kan rijden op de verbrandingsmotor.

Een PHEV heeft een kleinere batterij wat zorgt voor een kortere laadtijd, gevolgd door een lager elektrisch bereik. Voor het gebruikelijke woon-werk verkeer is deze afstand vaak afdoende. 

PHEV's zijn over het algemeen betaalbaarder dan EV's omdat het kleinere batterij pakket minder duur is. Hierdoor is het een goed en betaalbaarder alternatief voor de EV. Het is een ideale oplossing voor mensen die overwegen over te stappen op volledig elektrische voertuigen maar nog niet kunnen of willen overstappen. 

PHEV's bieden een vertrouwde EV-rijervaring die perfect gecombineerd is met die van conventionele auto's terwijl je profiteert van minder uitstoot en hogere brandstofefficiëntie.

Documentatie

** Disclaimer garantie

Toyota biedt tot 10 jaar of 200.000 kilometer garantie voor zowel nieuwe als bestaande klanten, voor nieuwe maar ook gebruikte auto’s. Door het onderhoud uit te laten voeren door een Toyota dealer of Erkend reparateur in Nederland kunnen we de betrouwbaarheid blijven garanderen. Vraag jouw dealer naar de voorwaarden of lees de Algemene VoorwaardenOpens in new window online.