1. Modellen
Prijs vanaf (Incl. BTW)
€ 44.695,-
Brandstofverbruik gecomb.
0.5 l/100 km
CO2 gecombineerd
11 g/km

Dezelfde naam, nieuw icoon

De nieuwe Prius is na een verdere evolutie onherkenbaar veranderd. Nog meer dan voorheen overtreft hij alle verwachtingen. Hij is krachtig, efficiënt en uitgesproken stijlvol. De nieuwe Prius Plug-in Hybrid is innovatief en op alles voorbereid. Een toonbeeld van progressief design.

Welke uitvoering past het best bij u?

Kies uw uitvoering

3 Opties

 • Prius Plug-in Hybrid - Dynamic - 5-deurs

  Prius Plug-in Hybrid Dynamic

  Hybride
  5-deurs
  • +
   Digitaal instrumentenpaneel, 7"
  • +
   12,3 inch multi touch screen
  • +
   Toyota Safety Sense 3 met Over-The-Air updates

  Motortype


  Vanaf

  € 44.695,-

  Automaat | 2WD
  • Brandstofverbruik gecomb.
   0.5 l/100 km
  • CO2 gecombineerd
   11 g/km
 • Prius Plug-in Hybrid - Executive - 5-deurs

  Prius Plug-in Hybrid Executive

  Hybride
  5-deurs
  • +
   19" lichtmetalen velgen
  • +
   Automatic High Beam System (AHS)
  • +
   Elektrisch bedienbare achterklep met geheugenfunctie, uitschakelbaar

  Motortype


  Vanaf

  € 47.195,-

  Automaat | 2WD
  • Brandstofverbruik gecomb.
   0.7 l/100 km
  • CO2 gecombineerd
   16 g/km
 • Prius Plug-in Hybrid - Solar Edition - 5-deurs

  Prius Plug-in Hybrid Solar Edition

  Hybride
  5-deurs
  • +
   Solar roof (zonnepaneel op het dak)
  • +
   Stoelventilatie op beide voorstoelen
  • +
   Panoramic view monitor

  Motortype


  Vanaf

  € 53.595,-

  Automaat | 2WD
  • Brandstofverbruik gecomb.
   0.7 l/100 km
  • CO2 gecombineerd
   16 g/km
The sky is the limit
Nadrukkelijk aanwezig
Stijl en praktisch gemak
Iconische naam, nieuwe stijl
Solar Roof
Opladen

The sky is the limit

Mogelijk het beste voorbeeld van de kunstzinnige wijze waarop design en techniek in de nieuwe Prius samenkomen, is het Skyview panoramadak*. Vooral wanneer de zon schijnt maakt dit grote glazen dak het interieur aangenaam licht. *Beschikbaar voor de Executive uitvoering.

Nadrukkelijk aanwezig

De nieuwe Prius is in elk opzicht een ware pionier, met een opwindend esthetisch voorkomen dat overal de aandacht krijgt. Zijn krachtige uitstraling wordt nog eens onderstreept door grote 19” lichtmetalen velgen.

Stijl en praktisch gemak

Functionaliteit gaat vaak ten koste van de vorm. Maar niet in dit geval. Bij de nieuwe Prius zijn de achterste portiergrepen verborgen in de raamstijl, zodat het vloeiende, coupé-achtige design niet wordt verstoord.

Iconische naam, nieuwe stijl

De Toyota Prius. Een bekende naam. Toch is alles anders aan deze nieuwe Plug-in Hybrid, zoals het bijzondere, driedimensionaal gevormde lichtelement over de volledige breedte van de achterkant.

Solar Roof

Het Solar Roof* zet zonlicht om in extra energie om de batterij mee op te laden, zodat u gratis extra kilometers elektrisch kunt rijden. Het dak genereert genoeg energie om dagelijks tot 8 kilometer extra te kunnen afleggen – of zo’n 1.200 kilometer per jaar. *Standaard op de Solar Edition.

Opladen

Benut het volledige potentieel van de Prius Plug-in Hybrid door regelmatig op te laden, thuis of onderweg. Regelmatig opladen optimaliseert de aandrijflijn, verlaagt het brandstofverbruik en zorgt voor meer rijtijd in EV-modus.

Dynamiek in design

Een compromisloos design weerspiegelt het innovatieve karakter van de nieuwe Prius. Zijn scherpgesneden en aerodynamische vormen worden benadrukt door een lage daklijn en coupéachtige proporties. Dit is de Prius zoals u hem nooit eerder zag.

Alles onder controle
Ruimte om tot rust te komen
De kunst van elegantie
Intelligente verlichting

Alles onder controle

De middenconsole koppelt een fraai design aan een uitzonderlijke functionaliteit. Naast de ergonomisch gevormde versnellingspook vindt u er ook een houder voor uw smartphone, praktische oplaadpunten en een tweetal bekerhouders.

Ruimte om tot rust te komen

Het interieur van de nieuwe Prius blinkt uit in luxueuze eenvoud. Met zijn langere wielbasis en een vernieuwd, op comfort gericht interieur is het in de nieuwe Prius goed vertoeven.

De kunst van elegantie

Designdetails op het dashboard zijn ook zichtbaar op de ergonomisch gevormde stoelen en dragen zo bij aan een samenhangend, strak afgewerkt interieur met een geheel eigen esthetiek.

Intelligente verlichting

De sfeerverlichting in het interieur van de nieuwe Prius is functioneel, en zorgt tegelijkertijd voor een fraaie ambiance. De verlichting is gekoppeld aan de veiligheids- en hulpsystemen van de auto, en kan knipperen om te waarschuwen voor potentieel gevaar.

Thuis. Waar u ook bent.

Van binnen is de nieuwe Prius even progressief als van buiten. Het interieur is ruim en elegant en zit vol intelligent design om het leven onderweg te veraangenamen. Als bestuurder zit u laag in een even dynamische als comfortabele zitpositie, met voor u een overzichtelijke cockpit. Het geheel is afgewerkt met hoogstaande materialen die aangenaam voelen en de premium uitstraling van de auto benadrukken.

Maak kennis met de nieuwe Prius Plug-in Hybrid

Klik op onderstaand voertuig om de nieuwe Prius Plug-in Hybrid te beleven in een volledige 360° weergave.

*Het getoonde model kan afwijken van de nederlands markt

 • Dubbel DNA met maar een doel: vrijheid

  Met de Plug-in Hybrid technologie combineert u een aanzienlijk vermogen aan lage emissies. Zonder enig compromis. In de stad rijdt de Prius als elektrische auto vrijwel geruisloos en zonder emissies, met een volledig elektrische actieradius tot 86 kilometer*. Tegelijkertijd kent de nieuwe Prius met zijn geïntegreerde brandstofmotor geen grenzen wanneer u een langere rit wilt maken.

  * Gecombineerde cyclus, afhankelijk van rijomstandigheden en uitvoering.

Opwindend rijplezier

Waarom zou u kiezen tussen efficiency en prestaties? De nieuwe Prius Plug-in Hybrid bundelt het vermogen van een elektro- en een verbrandingsmotor tot een dynamische rijbeleving. Een rijbeleving die gecombineerd is met een sportieve zitpositie, lichtvoetige rijeigenschappen en een buitengewone stabiliteit.
 • Meer vermogen betekent krachtiger accelereren Met een gecombineerd vermogen van 223 pk is de nieuwe Prius altijd klaar voor een snelle tussentijdse acceleratie. Buiten de bebouwde kom accelereert de nieuwe Prius in slechts 6,8 seconden van 0 tot 100 km/u.
 • Slimmer rijden met Hybrid Coaching De handige MyT app geeft u de beschikking over een Hybrid Coaching functie. Deze analyseert uw rijgegevens en helpt u maximaal gebruik te maken van de volledig elektrische EV-modus, om uw brandstofverbruik zo laag mogelijk te houden.
 • Een rijmodus voor elke situatie Dankzij verschillende rijmodi is de nieuwe Prius Plug-in Hybrid in staat zichzelf aan te passen aan uw persoonlijke rijstijl. Zo vergroot u met de rijmodus Eco de efficiency van uw auto, terwijl de Sport-modus zorgt voor een scherpere, meer directe respons. Kiest u de Normal-modus, dan kiest u voor een afgewogen balans. De EV-modus kiest u om volledig elektrisch te rijden.
 • Krachtige en perfect geïntegreerde technologie

  In de nieuwe Prius Plug-in Hybrid behoudt u altijd de controle. Achter het stuur heeft u via het snelwerkende 12,3” touchscreen rechtstreeks toegang tot al uw media, Plug-in Hybrid. Ondertussen ziet u op het multifunctionele 7” TFT instrumentarium alle belangrijke rij-informatie.

Opladen

De kracht om te kiezen.

 • Solar roof

  De nieuwe Prius Plug-in Hybrid is vooruitstrevend en innovatief. Dat merkt u bijvoorbeeld aan het Solar Roof, standaard op de Solar Edition, waarmee uw auto de energie van de zon direct omzet in emissievrije kilometers. De zonnecellen kunnen uw elektrische actieradius dagelijks verruimen tot 8 kilometer – of zo’n 1.200 kilometer op jaarbasis.

 • Thuis opladen

  Zorg ervoor dat uw Prius Plug-in Hybrid altijd klaar is voor vertrek, door dze thuis op te laden. Met een Wallbox thuis of via een stopcontact kunt u de batterij in ongeveer vier uur* volledig opladen. Het laadniveau van de batterij houdt u in de gaten met de MyT app.

  * Precieze laadtijden kunnen variëren, afhankelijk van de omstandigheden.

 • Publiek laadpunt

  De volledig elektrische EV rijmodus maakt de Prius Plug-in Hybrid ideaal in druk stadsverkeer. Onderweg kunt u de batterij snel opladen bij een van de vele publieke laadpunten. Zo bent u altijd verzekerd van een optimale elektrische actieradius, zonder schadelijke emissies.

Volledige controle met uw smartphone

Met de MyT app staat u altijd in verbinding met uw Prius. Gebruik de app bijvoorbeeld op afstand de climate control alvast in, zodat u op een warme dag instapt in een koel interieur. Ook kunt u de laadstatus van de batterij in de gaten houden, om optimaal gebruik te kunnen maken van de grotere elektrische actieradius van uw auto.
Lees verder

Toyota T-mate. Samen veilig onderweg

Voor de beste veiligheidsfuncties in zijn klasse is de Prius Plug-in Hybrid uitgerust met T-Mate – uw handige assistent onderweg. Het systeem omvat een reeks van hulpsystemen die het leven onderweg aangenamer en veiliger maken, zowel op de snelweg als in de stad en tijdens het parkeren. Met T-Mate bent u altijd in veilige handen. Hieronder ziet u een aantal van de belangrijkste functies van T-Mate, de volledige informatie kunt u vinden in de car configurator voor de Prius Plug-in Hybrid.
 • Pre-Collision System (PCS)

  Het Pre-Collision System helpt u om een mogelijke aanrijding met andere voertuigen, voetgangers en fietsers te detecteren en voorkomen. Is er kans op een aanrijding, dan wordt u als bestuurder gewaarschuwd met zicht- en hoorbare signalen. Reageert u niet of niet snel genoeg, dan treden automatisch de remmen in werking om een aanrijding te voorkomen, of om de gevolgen ervan zoveel mogelijk te beperken. Ook beschikt u over functies als Intersection Collision Avoidance Support en Emergency Steering Assist Support die u overdag helpen op drukke kruispunten en bij een eventuele uitwijkmanoeuvre.

 • Proactive Driving (PDA) – Steering Assist (SA)

  Deze functie helpt de bestuurder om in zijn rijbaan te blijven. Het systeem detecteert een aankomende bocht en past de mate van stuurbekrachtiging aan om te helpen bij het sturen. De functie verbetert tevens de rechtuitstabiliteit.

 • Safe Exit Assist (SEA)

  Deze functie maakt gebruik van de Blind Spot Monitor om te voorkomen dat een van de portieren van uw auto wordt geopend bij een achteropkomende auto of fietser. Bij risico op een aanrijding verschijnt een waarschuwingssignaal in de buitenspiegels en het multi-information display. Tegelijkertijd klinkt een hoorbaar signaal om u en eventuele passagiers te waarschuwen.

 • Driver Monitor Camera (DMC)

  Dit systeem maakt gebruik van een camera boven het stuurwiel om in de gaten te houden of u als bestuurder nog voldoende alert bent. Constateert het systeem dat u bijvoorbeeld vermoeid raakt, dan klinkt een waarschuwingssignaal. Deze functie verbetert tevens de werking van het Emergency Driving Stop System (EDSS) door in een eerder stadium onoplettendheid bij de bestuurder te detecteren.

 • Emergency Driving Stop System (EDSS)

  Heeft u als bestuurder enige tijd niet gereageerd, dan klinkt er een geluidssignaal om u te waarschuwen. Blijft een reactie dan alsnog uit, dan wordt de auto in zijn rijbaan automatisch tot stilstand gebracht. De alarmlichten treden in werking om achteropkomend verkeer te waarschuwen, terwijl de portieren worden ontgrendeld om de hulpdiensten toegang tot de auto te geven wanneer dat onverhoopt nodig is.

 • Toyota Safety Sense Over-The-Air Updates

  Dankzij over-the-air updates weet u zeker dat Toyota Safety Sense (TSS) altijd up-to-date is, met de nieuwste functies en verbeteringen.

Bekijk de details die de Pruis Plugin-in zo bijzonder maken

Kies uit verschillende mogelijkheden om uw Prius Plug-in Hybrid te rijden

10 jaar garantie

Op een Toyota kunt u bouwen. Hij brengt u overal, door weer en wind. Dat geeft een vertrouwd gevoel, maar we gaan nog een stap verder. Vanaf nu geven we op iedere Toyota tot 10 jaar garantie, tot maar liefst 200.000 kilometer*. Zo kunt u zich vol vertrouwen richten op de dingen die belangrijk voor u zijn, zonder stil te hoeven staan bij uw auto.

Ontdek meer

Plug-in Hybrid FAQs

Hybride en Plug-in Hybride auto’s maken beide gebruik van dezelfde beproefde Toyota Hybrid Synergy Drive technologie, maar er is wel een duidelijk verschil. Een Toyota Plug-in Hybrid heeft een aanzienlijk grotere batterij en daarmee ook een grotere elektrische actieradius. In het geval van de Prius Plug-in Hybrid is die actieradius to 86 kilometer*.

Een Plug-in hybride kunt u ook opladen met een externe elektriciteitsbron, zoals een stopcontact of een Wallbox thuis, of bij een publieke laadpaal. Door de batterij zoveel mogelijk op te laden, bent u verzekerd van maximale efficiency. Maar u kunt uw Toyota Plug-in Hybrid ook gewoon gebruiken wanneer de batterij leeg is.

In de Hybrid-modus schakelt elke hybride Toyota soepel tussen twee krachtbronnen – een zuinige benzinemotor en een intelligente, zelfopladende hybride batterij. Zo bent u verzekerd van volledige flexibiliteit, met name tijdens langere ritten.

* Gecombineerde cyclus, afhankelijk van rijomstandigheden en uitvoering.

De nieuwe Prius heeft een speelse, en tegelijkertijd krachtige respons, en staat garant voor een even dynamische als plezierige rijbeleving. Dankzij de indrukwekkende grip en een aandrijflijn met een gecombineerd vermogen van 223 DIN-pk accelereert hij in slechts 6,8 seconden van 0 tot 100 km/u.

De Prius Plug-in Hybrid is met zijn Dual DNA efficiënter dan een conventionele auto, met een gunstiger brandstofverbruik en lagere CO2-emissies. Tegelijkertijd biedt de Prius Plug-in Hybrid alle voordelen van elektrisch rijden, van een krachtig en direct beschikbaar koppel tot vrijwel geruisloze mobiliteit in de stad.

In de nieuwe Prius Plug-in Hybrid beschikt u over meerdere rijmodi. In de EV-modus kunt u overal emissievrij naartoe rijden, terwijl u alleen gebruikmaakt van de energie in de batterij. De Prius Plug-in Hybrid geeft u een volledig elektrische actieradius tot 86 kilometer*. Daarbij heeft u zelfs een topsnelheid** van 135 km/u. Voor afstanden langer dan de elektrische actieradius rijdt Prius Plug-in Hybrid als een hybride, die het vermogen van de benzinemotor combineert met dat van de elektromotor en die tijdens het rijden de batterij oplaadt.

*Gecombineerde cyclus volgens de WLTP-norm, voor Mid+ uitvoering. De actieradius voor de uitvoeringen High en High+ liggen lager
**Afhankelijk van voldoende opgeladen batterij

Stopcontact

Het is eenvoudig om de batterij van de Prius Plug-in Hybrid thuis op te laden, bijvoorbeeld via een standaard stopcontact. Door uw laadsessies te plannen kunt u gebruikmaken van de lagere tarieven van nachtstroom om kosten te besparen.

 

Wallbox thuis

De voordelen van elektrisch rijden benut u maximaal wanneer u de batterij van de Prius Plug-in Hybrid zo vaak mogelijk oplaadt. Een Wallbox thuis biedt in dat opzicht optimaal gemak en veiligheid. Via de MyT app kunt u het opladen van de batterij in de gaten houden.

 

Publieke laadpunten

Het uitgebreide netwerk van publieke laadpunten is een handige en eenvoudige manier om de batterij van uw Prius onderweg op te laden. Op de MyT app kunt u zien hoe lang het duurt voordat de batterij weer volledig is opgeladen – handig wanneer u gebruikmaakt van een publieke laadpaal.

Het opladen van de batterij van uw Prius Plug-in Hybrid van 0 tot 100% duurt ongeveer vier uur (230V 16A). De precieze tijdsduur is afhankelijk van de laadomstandigheden.

Regelmatig opladen

Door de batterij van uw auto dagelijks op te laden, benut u de voordelen van de EV-modus van uw auto maximaal en beleeft u er het meeste plezier aan.

 

Soepel rijden

Door uw eigen rijstijl te optimaliseren vergroot u de efficiency van de EV-modus van uw auto. Ook levert uw auto dan de best mogelijke prestaties.

 

 

Regeneratief remmen

De kinetische energie die vrijkomt tijdens het remmen, wordt opgevangen om de batterij op te laden. Tegelijkertijd vertraagt de auto waarmee automatisch zodra u het gaspedaal loslaat. De nieuwe Prius geeft u de mogelijkheid om het niveau van regeneratief remmen af te stemmen op uw eigen voorkeur.

 

Het interieur voorverwarmen

Met remote airconditioning is de temperatuur in het interieur altijd aangenaam, ongeacht het jaargetijde. Verwarm of koel het interieur voor vertrek, zonder dat dit ten koste gaat van de actieradius van uw auto.

Door de batterij regelmatig op te laden, merkt u de grote voordelen van elektrisch rijden, zoals lagere emissies en een lagere prijs per gereden kilometer. Maar zolang er ook benzine in de tank zit, kunt u de Prius ook in de Hybrid-modus rijden wanneer de batterij leeg is.

De batterij van een plug-in hybride van Toyota is gemaakt om de volledige levensduur van de auto mee te gaan. Extra gemoedsrust krijgt u van het feit dat voor elke batterij een garantietermijn van vijf jaar/100.000 kilometer* van toepassing is. Met een jaarlijkse Toyota Zekerheid Controle heeft u dekking op de batterij tot zelfs 15 jaar. Bereikt een batterij het einde van zijn levensduur, dan weet u dat deze dankzij het inleverprogramma van Toyota veilig en op verantwoorde wijze wordt verwerkt.

*Wat het eerst aan de orde is

Documentatie

** Disclaimer garantie

Toyota biedt tot 10 jaar of 200.000 kilometer garantie voor zowel nieuwe als bestaande klanten, voor nieuwe maar ook gebruikte auto’s. Door het onderhoud uit te laten voeren door een Toyota dealer of Erkend reparateur in Nederland kunnen we de betrouwbaarheid blijven garanderen. Vraag jouw dealer naar de voorwaarden of lees de Algemene VoorwaardenOpens in new window online.