1. Elektrisch rijden
 2. Oplaadservice

Toyota oplaadservice

Opladen waar en wanneer het u uitkomt
Uw Toyota veilig en comfortabel opladen, waar en wanneer het u uitkomt. Daarvoor is Toyota Oplaadservice. Uw Toyota verkoopadviseur zal u hierin volledig ontzorgen. Om u te kunnen voorzien van een uitgebreid netwerk van goede en betaalbare laadoplossingen, is Toyota Oplaadservice een samenwerking aangegaan met Vattenfall InCharge. Hierdoor kan Toyota Oplaadservice u een passende oplossing bieden, of u nu thuis, onderweg of zakelijk wilt laden.

Onderweg opladen

Met de Toyota Oplaadservice laadt u zorgeloos onderweg uw Toyota op. Met de Toyota laadpas en app heeft u toegang tot vrijwel alle 75.000 publieke laadpunten in Nederland en blijft het aantal laadpunten in de omringende landen ook continu groeien. Bovendien kunt u gebruikmaken van de diverse snelladers onderweg. In de app kunt u gemakkelijk zien waar een laadpunt is, met welk vermogen u kunt opladen én wat de kosten hiervan zijn. Deze kosten worden automatisch maandelijks doorbelast aan u of uw werkgever, zodat u hier verder geen omkijken naar heeft.

Thuis opladen

Heeft u de mogelijkheid om op uw eigen terrein een laadpunt te monteren? Toyota biedt u verschillende laadoplossingen, zodat er altijd een pakket bij zit dat bij uw persoonlijke woonsituatie past. U heeft hierin de keuze uit een oplaadpunt aan de wand of op een standvoet. Een monteur zal dit vervolgens bij u komen aansluiten, waarbij er altijd maximaal vermogen beschikbaar is om op te laden en tegelijkertijd overbelasting wordt voorkomen. Bovendien ontvangt u een garantieperiode van 5 jaar op een Toyota laadpunt en installatie.

Thuislaadoplossingen

Het Toyota laadpunt bevat een output van maximaal 22kW met Dynamic Load Balancing, wat ervoor zorgt dat er altijd maximaal vermogen beschikbaar is en overbelasting wordt voorkomen. Hierbij communiceert dit premium laadpunt met de slimme meter in uw woning en verdeelt op intelligente wijze het totale vermogen tussen de diverse stroomverbruikers. Hierdoor wordt er continu geoptimaliseerd, zodat u uw Toyota altijd zorgeloos, veilig en zo efficiënt mogelijk kunt opladen.

Het Toyota laadpunt wordt altijd vakkundig geïnstalleerd en getest. Voor een laadpunt thuis kunt u kiezen uit een wandmontage of een laadpunt op een standvoet. Afhankelijk van de afstand tussen uw meterkast en de locatie van de wandmontage of het laadpunt op een standvoet, kiest u het pakket dat het beste bij uw woonsituatie past.

Wandmontage

Inclusief 

 • Standaard t/m 1 meter afstand tussen meterkast en laadpunt
 • Montage aan de wand
 • Alfen Eve Single laadpunt
 • Inclusief Toyota laadpas i.c.m. app
 • Inclusief installatie en evt. herbestrating
 • Standaard 5 jaar garantie

€ 2.290,- incl. BTW

(€ 1.892,56 excl. BTW)

Optioneel

 • Afstand tussen meterkast en laadpunt t/m 5 meter

€ 2.535,- incl. BTW

(€ 2.095,04 excl. BTW)

Standvoet montage

inclusief

 • Standaard t/m 10 meter afstand tussen meterkast en laadpunt
 • Montage op standvoet
 • Alfen Eve Single laadpunt
 • Inclusief Toyota laadpas i.c.m. app
 • Inclusief installatie en evt. herbestrating
 • Standaard 5 jaar garantie

€ 2.895,- incl. BTW

(€ 2.392,56 excl. BTW)

Optioneel

 • Afstand tussen meterkast en laadpunt t/m 15 meter

€ 3.140,- incl. BTW

(€ 2.595,04 excl. BTW)

Daarnaast betaalt u slechts € 8,22 (excl. BTW) per maand voor het ‘hosting & beheer’ abonnement. Zo geniet u van een complete service en heeft u verder geen omkijken naar uw Toyota oplaadpunt.

Complete service met de Toyota laadpas en app

Wilt u uw Toyota onderweg opladen? Ook hiervoor is er een oplaadoplossing: de laadpas met bijbehorende app. U heeft hiermee toegang tot vrijwel alle publieke oplaadpunten en snelladers onderweg.

Maatwerk voor uw woonsituatie

Wanneer uw persoonlijke situatie buiten bovenstaande opties valt, biedt Toyota u graag persoonlijk maatwerk. Neem hiervoor contact op met uw Toyota dealer om de mogelijkheden voor uw situatie te bespreken.

Het laadpunt

Met het veilige en stevige Alfen Eve Single laadpunt laadt u slim, eenvoudig en snel. Via My InCharge kunt u eenvoudig online uw laadsessies inzien en uw stroomkosten laten verrekenen wanneer u zakelijk rijdt.

Specificaties

 • Premium oplaadpunt voor het laden van 1 elektrisch voertuig
 • Ingang type 2, geschikt voor alle elektrische voertuigen
 • Laadvermogen tot 22kW
 • Start en stop met laadpas (RFID)
 • 370 x 240 x 130 mm (L x B x D)
 • 3,5 inch full colour beeldscherm
 • Montage aan de wand of op een standvoet
 • Certificering: MID-meter
 • Standaard 5 jaar garantie inclusief installatie

Dynamic Load Balancing

Een Smart Charging laadpaal speelt slim in op de beschikbare stroom. Dynamic Load Balancing zorgt ervoor dat het beschikbare vermogen in uw meterkast optimaal wordt verdeeld over uw laadpunt en de overige apparaten in huis. Het slimme laadpunt zoekt daarmee altijd naar het maximaal beschikbare vermogen om uw Toyota op te laden en stelt deze op momenten van hoog stroomverbruik in uw huishouden automatisch bij. Zo heeft u dus altijd genoeg stroom in huis, genoeg stroom voor uw Toyota en raakt uw meterkast niet overbelast.

Smart abonnement

Slim uw Toyota opladen kan met het InCharge Smart abonnement van Vattenfall. Voor een bedrag van slechts € 8,22 per maand excl. BTW profiteert u van verschillende voordelen.

 • Inzicht in al uw laadsessies
 • De nieuwste opties voor uw laadpaal
 • Automatische verrekening van uw stroomkosten
 • Smart Charging mogelijkheden
 • 24/7 service

Laadpas

 • Eenvoudig uw laadsessies starten en beëindigen
 • Geen aanvraagkosten
 • Te gebruiken bij alle openbare laadpunten in Nederland, InCharge-laadpunten in het Verenigd Koninkrijk en Zweden en bij verschillende laadpunten in België en Duitsland
 • Extra voordelig laden bij InCharge-laadpunten
 • Inzicht in al uw laadsessies

Automatische verrekening

Het is mogelijk uw stroomkosten voor het laden automatisch te laten verrekenen met uw werkgever of leasemaatschappij. Dit doet u door een laadpas aan te vragen bij MultiTankcard, Travelcard of XXImo Card of dit te laten doen door uw werkgever of leasemaatschappij. Uw pasnummer wordt vervolgens gekoppeld aan uw laadpaal. Maandelijks ontvangt u automatisch de kosten terug van het opladen van uw auto. Voor 2022 bedraagt dit 27 cent per kW. Let er wel op dat u uw termijnbedrag voor uw energierekening verhoogd. U verbruikt namelijk meer stroom doordat u uw Toyota thuis oplaadt. Zo voorkomt u een onverwacht hoge jaarrekening achteraf.

Partnership Toyota Oplaadservice en Vattenfall InCharge

Elektrisch rijden speelt een belangrijke rol bij het duurzamer maken van de wereld om ons heen. Daarom zijn Toyota Oplaadservice en Vattenfall InCharge een samenwerking aangegaan. Vattenfall InCharge bouwt momenteel aan het grootste oplaadnetwerk van Europa en wil zo consumenten en bedrijven helpen met hun laadpalen en laadinfrastructuur. Door de samenwerking van Toyota Oplaadservice en Vattenfall InCharge kunnen we u een uitgebreid netwerk van goede en betaalbare laadpalen leveren, maar ook investeren in innovatieve diensten, zoals slim laden en Dynamic Load Balancing.

Wilt u meer informatie?

Wilt u graag meer weten over het laadpunt of de zakelijke oplossingen die wij bieden? Uw dealer staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en samen met u te kijken naar het meest geschikte pakket voor uw situatie. Door het contactformulier in te vullen, zal uw dealer binnen één werkdag geheel vrijblijvend contact met u opnemen.

Algemene voorwaarden

 1. Toyota Oplaadservice wordt in Nederland uitgevoerd door Vattenfall InCharge. Namens Toyota Oplaadservice zal Vattenfall InCharge uw laadpunt verzorgen en door een van haar installatiepartners fysiek vakkundig monteren en testen
 2. Het aantal meters tussen uw meterkast en de gewenste locatie van het Toyota laadpunt is bepalend voor de prijsstelling van het pakket. Verantwoordelijkheid van het juist bepalen van deze meters ligt bij de klant. Uiteraard kunnen wij u hierbij assisteren.
 3. Een Toyota laadpunt wordt altijd geleverd in combinatie met een abonnement ‘hosting & beheer’. Dit abonnement wordt afgesloten tussen de eigenaar van de Toyota en Vattenfall InCharge. Dit kan ook uw werkgever of leasemaatschappij zijn. Klik hier voor de algemene voorwaarden van dit abonnement.
 4. Indien u uw Toyota zakelijk gebruikt, zal het abonnement ‘hosting & beheer’ ook zorgdragen voor de verrekening van zakelijk geladen stroom. Vattenfall InCharge zal deze verrekening doen tussen gebruiker en werkgever of leasemaatschappij. Het te verrekenen bedrag bedraagt in 2022 € 0,27 inclusief BTW en zal jaarlijks worden geïndexeerd. Hiervoor zijn de algemene voorwaarden van Vattenfall InCharge van toepassing die behoren bij het abonnement ‘hosting & beheer’.
 5. Het verhogen van de aansluitwaarde van uw woning is een verantwoordelijkheid van uw netbeheerder. Toyota noch Vattenfall InCharge is verantwoordelijk voor het tijdstip of de kosten die hierbij door uw netbeheerder worden doorbelast. Voorbereidende werkzaamheden bij het omzetten van een aansluiting van 1 fase naar 3 fasen zijn tegen meerkosten wel mogelijk.
 6. Het Toyota laadpunt zal in basis opgeleverd worden voordat u uw nieuwe Toyota in ontvangst neemt. Wanneer uw Toyota uit voorraad geleverd kan worden, dan is de doorlooptijd circa 6 weken. Uiteraard streven we ernaar dit te verkorten. Een Toyota laadpas is dan wel direct beschikbaar.
 7. Garantie: een Toyota laadpunt wordt geleverd met 5 jaar garantie. Ook op een juiste installatie. Uitgezonderd van garantie zijn schades veroorzaakt door onjuist gebruik, vernieling of natuurgeweld.
 8. Dataverwerking persoonsgegevens: conform de richtlijnen van de AVG, vragen wij toestemming om uw persoonsgegevens te delen met Vattenfall InCharge en haar installatiepartner. Deze zullen zorgvuldig en uitsluitend voor het maken van een afspraak en het plaatsen van uw Toyota laadpunt worden gebruikt.