1. Elektrisch rijden
  2. Batterij elektrisch

Toyota Batterij-elektrisch

De vrijheid van volledig elektrische, emissievrije voertuigen
Dankzij onze ongeëvenaarde ervaring met elektrificatie, laat onze nieuwe generatie batterij-elektrische voertuigen kracht, betrouwbaarheid en functionaliteit compromisloos samengaan. Er zijn minstens tien nieuwe uitstootvrije voertuigen in aantocht in de komende vijf jaar, aangevoerd door de Proace Electric familie, een hele reeks bestelwagens met een actieradius van 230 tot 330km (volledig elektrisch), een razendsnelle laadtijd en alle functionaliteiten en veelzijdigheid van de conventionele Proace. Inclusief het trekken van een aanhanger.

De nieuwe Batterij-Elektrische modellen van Toyota

Bekijk hier de verwachte modellen die de komende jaren naar ons land komen.
Lees verder

Alle voordelen van batterij-elektrisch

Een batterij-elektrische Toyota rijdt volledig op batterijkracht, gebruikt geen fossiele brandstof en is emissievrij. Deze voertuigen zijn niet alleen snel en gemakkelijk op te laden, ze rijden verfijnd en opwindend dankzij het directe koppel van de elektromotoren en ze zijn goedkoper in het dagelijks gebruik. En omdat ze bijdragen aan een betere luchtkwaliteit in de stad, heb je vrijheid om ermee te rijden in de huidige en toekomstige milieuzones.

TOYOTA LEGT UIT

Onze batterij-elektrische modellen

Ontdek meer over onze zeer efficiënte batterij-elektrische modellen

EEN ELEKTRISCH VOERTUIG OPLADEN

Het opladen van een batterij-elektrisch voertuig is simpel en kan op veel plekken, zoals thuis, op kantoor en onderweg bij publieke- en snellaadpunten - waarvan er dagelijks steeds meer bijkomen. Toyota Oplaadservice helpt je hierbij.

Toyota Oplaadservice

Thuis opladen met een normaal stopcontact

Het is altijd mogelijk om een Toyota batterij-elektrische auto op te laden vanaf een regulier stopcontact. Het is absoluut veilig om de Proace Electric aan te sluiten mits door een erkende installateur is gecontroleerd of het stopcontact hiervoor geschikt is). Het opladen duurt dan lang.

Thuislaadpunten en publieke laadpalen

Het opladen via een Toyota laadpunt thuis of een publieke laadpaal gaat sneller en is veel veiliger dan via een regulier stopcontact. Met Toyota Oplaadservice bieden we je thuislaadoplossingen die we dynamisch inregelen zodat je met het maximale beschikbare vermogen snel kunt opladen. Thuis of op de zaak.

Snelladen

Snellaadpunten zijn te vinden op diverse locaties, van servicestations langs de snelweg tot benzinestations, hotels en restaurants. Bij deze snellaadstations is het mogelijk om de Proace Electric met 50 kWh batterij binnen circa 0,5 uur op te laden tot 80% van de batterijcapaciteit.

Duurzaam vermogen

Net als alle andere onderdelen in een Toyota, zijn ook de batterijen in onze volledig elektrische voertuigen ontwikkeld om minimaal een autoleven lang mee te gaan. Met oog op je gemoedsrust en restwaarde, wordt elke batterij geleverd met minimaal 8 jaar/160.000 kilometer garantie. En deze garantievoorwaarden worden zelfs verlengd tot 10 jaar / tot 300.000 kilometer*.

* Tot 70 procent van de oorspronkelijke netto capaciteit, mits jaarlijks door de Toyota dealer geïnspecteerd.
Een batterij gaat minimaal een autoleven mee. Ons innameplan waarborgt dat de EV-batterijen een tweede leven krijgen of aan het eind van hun levensduur veilig en verantwoord worden afgevoerd. Erkende Toyota-reparateurs verwerken momenteel ruim 90% van onze batterijen en we hebben ons als doel gesteld ruim 50% van het gewicht van een batterij te recyclen.