1. Modellen
Prijs vanaf (Incl. BTW)
€ 44.140,-
WLTP Gecombineerd (km)
514 km km
Verbruik (Wh/km)
144 Wh/km - 181 Wh/km Wh/km

Een Toyota rijd je nooit alleen voor jezelf

De Toyota bZ4X wijst de weg voor de elektrische generatie. De kracht, dynamiek en het rijcomfort van een SUV komen samen met veelzijdige all-wheel drive en een lekker ruime elektrische actieradius. Behalve innovatief en efficiënt is de bZ4X ook zeer betrouwbaar. Want je krijgt standaard 10 jaar volledige garantie op de auto én op de batterij**.

Go Toyota: ga voor de deal die bij je past

Het is weer Go Toyota! Dat betekent dat je nu profiteert van maar liefst € 3.000,- extra inruilwaarde bij aanschaf van de bZ4X. Liever financieren? Dat kan tijdelijk tegen een éxtra scherp rentetarief. Kom langs voor een proefrit en Go Toyota!
Bereken je inruilwaarde

Standaard vol met bijzondere functies

Dit is de Toyota bZ4X: een SUV met een krachtig design en de beste All-Wheel Drive in zijn klasse, voor rijplezier vol spanning

arrow right
arrow left
 • Doelmatig design

  Een krachtig design en elektrisch rijcomfort dat altijd en overal vertrouwen geeft

 • Waar luxe en gebruiksgemak samenkomen

  Eigentijdse stoffen en een ruim interieur vol premium comfort

 • Vooruitstrevende elektrische technologie

  Duurzame batterij met innovatieve kracht die je verder brengt

 • Voorbij de horizon

  Gemaakt met uithoudingsvermogen, met een actieradius tot 512 km op een volle batterij

 • Elektronica om je connected te houden

  Blijf up-to-date met het laatste nieuws via Toyota Smart Connect+

 • Ontworpen met oog op veiligheid

  Slimme veiligheidsfuncties die jou en andere weggebruikers beschermen

 • Een nieuwe dimensie in rijplezier

  Klaar voor elke rit

 • Interieur met ruimte voor iedereen

  Verfijnd comfort met ruim voldoende beenruimte en een volledig vlakke vloer

 • Uitgebreide garantie, volledige zekerheid

  Je bZ4X is bij jou in veilige handen

POST https://aph-webcarconfig.toyota-europe.com/v1/grade-selector/nl/nl?modelId=7fb7f6d1-dbbc-4886-98ea-d1856e3815db&utm_source=XANDR_BTL_ENGAGE_DISPLAY_PAR_PW_IAB&utm_medium=BAC&utm_campaign=ALWAYSON&utm_content=_23197155_291313055_492689558_300x250____BZ4X_PKZ&utm_term=BZ4X&utm_id=xandr_23197155

Forced client side injection based on cached strategy

Actieradius
Batterij
X-Mode
Aerodynamische prestaties
Gerecyclede materialen
Airconditioning als een warmtepomp
Dynamische rijeigenschappen

Actieradius

De volledig elektrische Toyota bZ4X geeft je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Met zijn royale actieradius* en laadgemak maakt hij elektrisch rijden leuk en eenvoudig. * 411 tot 512 km op basis van gecombineerde WLTP-cyclus (afhankelijk van uitvoering). De waarden voor de actieradius dienen slechts ter vergelijking en zijn mede afhankelijk van factoren als de gekozen uitvoering en transmissie, gemonteerde accessoires, rijstijl, weersomstandigheden, snelheid en belading. Deze waarden zijn mogelijk niet in overeenstemming met uw gebruik in de praktijk. Alle uitvoeringen zijn gecertificeerd conform, de WLTP-norm (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure).

Batterij

Toyota heeft meer dan 25 jaar ervaring met elektrische mobiliteit en batterijtechnologie. Vanuit deze ervaring ontwikkelden we voor de bZ4X een nieuwe lithium-ion-batterij die toonaangevend is op gebied van kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Daarnaast ben je met Toyota Battery Care ervan verzekerd dat de batterij na tien jaar gebruik of 300.000 gereden kilometers* nog altijd 70 procent van zijn oorspronkelijke capaciteit heeft. * Onder voorbehoud van jaarlijkse controlebeurten bij de Toyota dealer.

X-Mode

Uitgebalanceerde AWD met een simpele druk op de X-Mode knop. Kies de rijmodus voor de ondergrond waarop je op dat moment rijdt. Zie de zwaarste rijomstandigheden met vertrouwen tegemoet, inclusief sneeuw en modder (tot 20 km/u) en gebruik Grip Control voor zwaar off-road terrein (tot 10 km/u). X-Mode is standaard verkrijgbaar bij de optionele AWD uitvoering van de bZ4X.

Aerodynamische prestaties

Aerodynamische designelementen die de luchtstroom over de carrosserie van de bZ4X geleiden en daarmee bijdragen aan een optimale actieradius. Voorbeelden daarvan zijn subtiele uitsparingen in de hoeken van de voorbumper, een volledig vlakke onderzijde van de auto, een gedeelde dakspoiler en een subtiele opstaande spoiler aan de achterzijde. Design dat verwachtingen overtreft.

Gerecyclede materialen

De missie van Toyota om het milieu duurzaam te conserveren houdt niet op bij de ontwikkeling van bijzondere technologie. Zo helpen extra goed recyclebare materialen de bZ4X om beyond te gaan.

Airconditioning als een warmtepomp

Met oog op een zo optimaal mogelijke actieradius maakt de bZ4X gebruik van een zeer efficiënte warmtepomp die zo min mogelijk energie verbruikt. Deze absorbeert warmte uit de buitenlucht om in de winter het interieur te verwarmen. Zo zit de bZ4X vol ingenieuze oplossingen die gebruikelijke normen in het SUV-segment ver overtreffen. Elke rit opnieuw.

Dynamische rijeigenschappen

De bZ4X maakt gebruik van Toyota's eerste als BEV ontwikkelde platform, dat stoelt op onze e-TNGA* filosofie. Dankzij een laag zwaartepunt en een zeer hoge torsiestijfheid staat deze basis garant voor even dynamische als toegankelijke prestaties. Een weggedrag dat niet alleen bijzonder is voor een SUV, maar voor auto's in het algemeen. (*Toyota New Global Architecture)

Verwachtingen overtreffen, Let's go beyond

Onze missie is om mobiliteit voor iedereen te verbeteren. Mede daarom introduceren we een nieuwe generatie van innovatieve, batterij-elektrische voertuigen: een perfecte symbiose van modern design en uitzonderlijke prestaties. Een nieuwe manier van emissievrij rijden die écht het verschil maakt.

 • Elegante en robuust

  Met zijn robuuste en stijlvolle voorkomen komt de Toyota bZ4X uitstekend voor de dag in druk stadsverkeer, maar doet het ook heel goed buiten de gebaande paden. Hij koppelt het moderne en strakke lijnenspel van een elektrische auto aan de imposante uitstraling van een volbloed SUV. En maakt zo een uniek designstatement.

 • Alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt


  Dankzij Toyota's bijna 25 jaar lange ervaring met batterijtechnologie heeft de bZ4X met een volle batterij een actieradius van circa 500 kilometer*. Ruim voldoende voor dagelijkse ritten dus, zodat je altijd heel relaxed achter het stuur zit. Laad je onderweg op bij een 150 kW snellaadpunt, dan is de batterij in maar 30 minuten** 80 procent opgeladen. En het mooiste van dit alles is natuurlijk dat je daarna volledig emissievrij verder rijdt.

  * WLTP-cyclus. Actieradius kan per model en uitvoering en de plaatselijke rijomstandigheden verschillen.
  ** Afhankelijk van lokale omstandigheden.

Veelgestelde vragen

Hier vind je alle informatie over het onderwerp actieradius, een belangrijk onderdeel voor de prestaties van een elektrische auto’s.

De WLTP-actieradius is een waarde die is gebaseerd op de WLTP (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure) norm. Dit is een wereldwijde norm waar Toyota zich strikt aan houdt. In de praktijk wijkt de actieradius van een auto af van de volgens de WLTP-cyclus vastgestelde actieradius, door factoren als rijsnelheid, wegoppervlak, rijgedrag van de bestuurder en buitentemperatuur. Op de website en in de brochure van de bZ4X website wordt een WLTP-actieradius van 411 tot 512 kilometer genoemd (afhankelijk van uitvoering en specificaties), maar door de eerdergenoemde variabelen kan deze actieradius in de praktijk lager uitvallen. Raadpleeg de online calculator om een schatting te maken van je daadwerkelijke actieradius, gebaseerd op specifieke omstandigheden als weer en temperatuur, wielmaat, de gekozen rijmodus en het gebruik van de airconditioning.

Door de Eco rijmodus in te schakelen, rij je efficiënter en behaal je een maximale actieradius. Ook kun je de Auto Eco modus voor de verwarming inschakelen, of ervoor kiezen om de airconditioning uit te zetten wanneer deze niet nodig is. Vergeet ook niet dat de stoelverwarming en stuurverwarming efficiënter zijn om warm te blijven, dan om de verwarming in te schakelen. Zorg ervoor dat de banden altijd op de juiste druk zijn. Rijden op te zachte banden zorgt voor een kortere actieradius. Ook het rijden op winterbanden kost meer energie dan rijden op zomerbanden. Probeer te voorkomen dat je onnodig gewicht meeneemt tijdens het rijden, haal voor vertrek overtollige bagage uit de auto. Denk tot slot bewust na over je eigen rijgedrag. Probeer zoveel mogelijk te rijden met een constante, gemiddelde snelheid en probeer onnodig remmen en accelereren te voorkomen. Zo gaat je opgeladen batterij kilometers langer mee. Is het nodig om je snelheid aan te passen aan het verkeer, doe dit dan zo soepel mogelijk om het energieverbruik van de auto te verlagen.

Onze elektrische auto’s worden gebouwd volgens dezelfde kwaliteitsnormen en met dezelfde duurzaamheid en betrouwbaarheid als elke andere Toyota. Voor de batterij betekent dit dat deze even lang meegaat als de auto zelf. De batterij valt bovendien onder onze Extended Battery Care programma. Daarmee ben je ervan verzekerd dat de batterij van je auto in de eerste tien jaar of 1.000.000 kilometer* minimaal 70% van zijn oorspronkelijke capaciteit behoudt. Zo heb je volledige gemoedsrust.
* Garantiebepalingen voor Europa. Kijk op Toyota.nl voor meer informatie, of informeer bij je Toyota-dealer.

Opladen waar en wanneer het je uitkomt

Jouw Toyota snel en comfortabel opladen, waar en wanneer het jou uitkomt. Daarvoor is de Toyota Oplaadservice. Jouw Toyota verkoopadviseur zal je hierin graag volledig ontzorgen. Om je te kunnen voorzien van een uitgebreid netwerk van goede en betaalbare laadoplossingen, werkt de Toyota Oplaadservice samen met Vattenfall InCharge. Zo kunnen wij jou altijd een passende oplossing bieden. Of je nu thuis, onderweg of zakelijk wilt laden.

TOYOTA OPLAADSERVICE

Jouw Toyota veilig en comfortabel opladen, waar en wanneer het jou uitkomt.
Meer informatie

Veelgestelde vragen

Benieuwd over het opladen van een elektrische auto? Hier vind je alle informatie.

Onder optimale condities laad je de batterij bij een 150 kW laadpunt binnen 30 minuten* op van 10% naar een laadniveau van 80%. Om de batterij in goede conditie te houden en deze zo lang mogelijk te laten meegaan, wordt bij een snellader het vermogen verlaagd zodra een laadniveau van minimaal 80% is bereikt. Je kunt de laadcalculator raadplegen om een inschatting te maken van de resterende laadtijd. Daarvoor voer je simpelweg de laadcondities in, zoals het type laadpaal en de buitentemperatuur.

* Afhankelijk van omstandigheden ter plaatse. Om de accu in optimale conditie te houden en om efficiënt te kunnen blijven laden, wordt het vermogen tot snelladen van de bZ4X na twee snellaadsessies van 10-80% tijdelijk (ongeveer 24 uur) gereduceerd. Andere factoren, zoals een lage buitentemperatuur, zijn van invloed op de laadtijd.

De letters verwijzen naar verschillende laadvoltages. Met zijn 400V elektrische systeem kun je de batterij zonder problemen opladen met zowel een K-lader (voltage 50 en 500) als met een L-lader (voltage tussen 200 en 920).

Het opladen van de batterij van je elektrische auto is heel eenvoudig. Het installeren van een laadpaal thuis is een uitstekende manier om er zeker van te zijn dat je auto altijd klaar is voor vertrek – sluit je auto bij aankomst aan op de laadpaal. Het is ook volkomen veilig om de batterij op te laden via een standaard stopcontact met randaarde, maar dat duurt langer dan met een laadpaal. Om onderweg snel en gemakkelijk op te laden, is er een uitgebreid netwerk van publieke laadpunten. Deze vind je meestal bij tankstations, maar bijvoorbeeld ook vaak op parkeerplaatsen bij supermarkten. Je laadt er de batterij in slechts 30 minuten* ruim voldoende op om weer op weg te kunnen. Je kunt de laadcalculator raadplegen om een inschatting te maken van de resterende laadtijd. Daarvoor voer je simpelweg de laadcondities in, zoals het type laadpaal en de buitentemperatuur.

* Afhankelijk van omstandigheden ter plaatse. Om de accu in optimale conditie te houden en om efficiënt te kunnen blijven laden, wordt het vermogen tot snelladen van de bZ4X na twee snellaadsessies van 10-80% tijdelijk (ongeveer 24 uur) gereduceerd. Andere factoren, zoals een lage buitentemperatuur, zijn van invloed op de laadtijd.

Auto’s gebouwd voor januari 2023 hebben een 7kW boordlader. Met een stroom van 32 ampère duurt het ongeveer 9,5 uur om de batterij volledig op te laden. Auto’s geproduceerd vanaf februari 2023 hebben een 11 kW boordlader, wat betekent dat de auto bij een 11 kW laadpunt in ongeveer 6,5 uur volledig kan worden opgeladen. Je kunt de laadcalculator raadplegen om een inschatting te maken van de resterende laadtijd. Daarvoor voer je simpelweg de laadcondities in, zoals het type laadpaal en de buitentemperatuur.
 • Altijd connected, altijd onderweg

  In de intelligente cockpit kun je volledig gebruikmaken van de vele handige functies op je smartphone. Zo maakt de MyToyota app het leven onderweg gemakkelijker, met een scala aan connected functies. 

Toyota T-Mate – samen veiliger onderweg

Voor de best mogelijke veiligheidsfuncties wordt de bZ4X uitgerust met T-Mate - je handige partner voor onderweg. T-Mate is een reeks van systemen die je ondersteunen en het autorijden veiliger maken, van parkeren tot rijden op de snelweg en binnen de bebouwde kom. Met T-Mate ben je altijd in veilige handen.
 • Pre-Collision System (PCS)

  Het Pre-Collision System helpt je om een mogelijke aanrijding met andere voertuigen, voetgangers en fietsers te detecteren en voorkomen. Is er kans op een aanrijding, dan word je als bestuurder gewaarschuwd met zicht- en hoorbare signalen. Reageer je niet of niet snel genoeg, dan treden automatisch de remmen in werking om een aanrijding te voorkomen, of om de gevolgen ervan zoveel mogelijk te beperken. Ook beschik je over functies als Intersection Collision Avoidance Support en Emergency Steering Assist Support die je overdag helpen op drukke kruispunten en bij een eventuele uitwijkmanoeuvre.

 • Road Sign Assist (RSA)

  Road Sign Assist herkent verkeersborden en laat deze in het instrumentarium zien, zoals de geldende snelheidslimiet en een inhaalverbod. Het systeem geeft een visuele en akoestische waarschuwing wanneer de bestuurder het verkeersbord niet opvolgt.

 • Emergency Driving Stop System (EDSS)

  Heb je als bestuurder enige tijd niet gereageerd, dan klinkt er een geluidssignaal om je te waarschuwen. Blijft een reactie dan alsnog uit, dan wordt de auto in zijn rijbaan automatisch tot stilstand gebracht. De alarmlichten treden in werking om achteropkomend verkeer te waarschuwen, terwijl de portieren worden ontgrendeld om de hulpdiensten toegang tot de auto te geven wanneer dat onverhoopt nodig is.

 • Driver Monitor Camera (DMC)

  Dit systeem maakt gebruik van een camera boven het stuur om de alertheid en conditie van de bestuurder in de gaten te houden. Er wordt een waarschuwing afgegeven als het systeem een ​​afwijkende status detecteert, zoals vermoeidheid. De input wordt gebruikt om de prestaties van het Emergency Driving Stop System (EDSS) te verbeteren.

 • Rear Seat Reminder System (RSRS)

  Dit systeem waarschuwt de bestuurder wanneer er op de achterbank passagiers of voorwerpen zijn achtergebleven. Je ziet een waarschuwingssignaal in het instrumentarium en afhankelijk van de uitvoering treden na afsluiten van de portieren ook de alarmlichten en een geluidssignaal in werking.

 • Safe Exit Assist (SEA)

  Deze functie maakt gebruik van de radar van de Blind Spot Monitor om bij het openen van de portieren een aanrijding met een fietser of ander achteropkomend verkeer te voorkomen. Als het systeem bemerkt dat er kans op een aanrijding is, dan zie je een waarschuwingssignaal in de buitenspiegels en op het centrale display. Tegelijkertijd klinkt een geluidssignaal om alle passagiers te waarschuwen.

 • Lane Trace Assist (LTA)

  Ook Lane Trace Assist is ontworpen om het rijden op de snelweg veiliger te maken. Het zorgt ervoor dat je keurig in het midden van de rijstrook blijft rijden. Wanneer je om de een of andere reden buiten de rijbaan dreigt te komen, stuurt het systeem subtiel bij om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt.

Bekijk de details die de bZ4X zo bijzonder maken

Kies uit verschillende mogelijkheden om jouw bZ4X te rijden

10 jaar batterijgarantie

We geven op elke Toyota tot 10 jaar garantie, tot maar liefst 200.000 kilometer en zelfs tot 300.000 kilometer op de batterij van een batterij elektrische Toyota. Of je nu de eerste eigenaar bent of de derde, je krijgt tot 10 jaar garantie zolang je auto bij Toyota in onderhoud is. Na elke onderhoudsbeurt wordt er voor een jaar garantie afgegeven, totdat je auto 10 jaar is! 
Ontdek meer

** Disclaimer garantie

Toyota biedt tot 10 jaar of 200.000 kilometer garantie voor zowel nieuwe als bestaande klanten, voor nieuwe maar ook gebruikte auto’s. Door het onderhoud uit te laten voeren door een Toyota dealer of Erkend reparateur in Nederland kunnen we de betrouwbaarheid blijven garanderen. Vraag jouw dealer naar de voorwaarden of lees de Algemene Voorwaarden (Opens in new window) online.