1. Toyota Rijders
 2. Multimedia & Connectivity
 3. Apple CarPlay & Android Auto

Apple CarPlay & Android Auto

Maak slim gebruik van Apple CarPlay & Android Auto

UW FAVORIETE IOS EN ANDROID APPS, IN UW AUTO

Altijd geïnformeerd

Van realtime navigatie tot waarschuwing voor flitsers, geniet van een moeiteloze en stressvrije ervaring.

Apps binnen handbereik

Of het nu een topdeuntje of favoriete podcast is, maak verbinding met je smartphone en neem mee wat belangrijk is. Je kunt zelfs je apps op het dashboard gebruiken.

Geschikt voor Apple en Android

Ons geavanceerde multimediasysteem is ontworpen om moeiteloos te integreren met zowel Apple CarPlay als Android Auto.
 • Gebruiksaanwijzing Android Auto

  Stap 01
  Sluit uw smartphone aan met de USB-kabel


  Stap 02
  Gebruik de app op het multimedia display of maak gebruik van spraakbediening


  Stap 03
  Raak het multimedia display aan, druk op de desbetreffende knop op het stuurwiel of zeg ‘OK, Google’ (aanbevolen)


  Tip: Vraag Google om de weersverwachting, bezienswaardigheden, tankstations, supermarkten en restaurants. U kunt Google zelfs vragen om reminders in te stellen voor agenda-afspraken, om de muziek te veranderen of om in het navigatiesysteem uw bestemming te wijzigen

   

  Vereisten Android Smartphone

  Smartphone met Android 5.0 of hoger


  Met goedgekeurde USB-kabel verbonden met het multimedia systeem van de auto
  Android Auto app gedownload
  Android Auto gebruikt de data op uw smartphone
  Sinds begin 2021 heeft Google Android Auto vrijgegeven in Nederland. Indien uw telefoon Android 10 of later draait, kan het zijn dat de app automatisch geïnstalleerd is. Mocht u bij het inpluggen van uw telefoon in de auto geen melding zien, controleer dan of u Android Auto in de Android Play Store kunt downloaden.
 • Gebruiksaanwijzing Apple CarPlay

  Stap 01
  Sluit uw smartphone aan met de USB-kabel


  Stap 02
  Gebruik apps op het multimedia display of maak gebruik van spraakbediening 


  Stap 03
  Druk op de desbetreffende knop op het stuurwiel of zeg ‘Hey Siri’ (aanbevolen)


  Tip: Vraag Siri om de weersverwachting, bezienswaardigheden, tankstations, supermarkten en restaurants. U kunt Siri zelfs vragen om reminders in te stellen voor agenda-afspraken, om de muziek te veranderen of om in het navigatiesysteem uw bestemming te wijzigen

   

  Vereisten iOS smartphone

  iPhone 5 en hoger, met het nieuwste iOS


  Met goedgekeurde USB-kabel verbonden met het multimedia systeem van de auto

  CarPlay maakt gebruik van de data op uw smart phone


  Om Apple CarPlay te kunnen gebruiken, moet Siri op de smartphone geactiveerd zijn. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van het beschikbare iOS gebruikt

Beschikbaarheid

Onze nieuwste modellen, uitgerust met het Toyota Smart Connect Multimedia systeem of Toyota Touch 2 MM19 Multimedia systeem, zijn standaard voorzien van ondersteuning van Apple Carplay en Android Auto. Wij bieden geen mogelijkheden aan om deze diensten aan te bieden op oudere auto's, met uitzondering van de Toyota Corolla en de Toyota RAV4.

Update Toyota Corolla & Toyota RAV4

Sinds het najaar van 2020 heeft u als Toyota Corolla of Toyota RAV4 eigenaar de mogelijkheid om uw Toyota Touch 2 & Go systeem te updaten, waarna uw systeem geschikt is voor Android Auto en Apple Carplay.

Alle Toyota Corolla’s die zijn uitgerust met een Toyota Touch 2 & Go systeem (Multimedia 17, 17MM, CY17, 17CY) komen in aanmerking voor deze update. Voor de Toyota RAV4 geldt dat alle modellen met een MM17 multimediasysteem (zowel met als zonder Toyota navigatie) komen in aanmerking voor deze update. Let op: Voor de Toyota RAV4 modellen geproduceerd in de periode van oktober 2018 tot en met september 2019 die niet voorzien zijn van een Toyota navigatiesysteem is het vervangen van de microfoon noodzakelijk bij de installatie van deze update.

Neem contact op met uw Toyota-dealer voor de volledige informatie over deze update en het eventueel inplannen van een afspraak. De upgrade zal worden uitgevoerd door een gecertificeerde technicus die speciaal voor deze specifieke handeling een training heeft gevolgd. Zo bent u als klant verzekerd van de best mogelijke service en kwaliteit.