1. Elektrisch rijden
 2. Waterstof elektrisch

Toyota Waterstof-elektrisch

Schoon water is de enige emissie
Met hun actieradius tot 650 kilometer, eenvoudig en snel tanken en water als enige emissie zouden onze baanbrekende waterstof-elektrische voertuigen de auto zoals we die kennen weleens voorgoed kunnen veranderen. Nadat we in 2014 de eerste productieauto op waterstof introduceerden, brengen we met de tweede generatie van de Mirai de waterstoftechnologie naar een nog hoger plan. Hiermee wordt onze visie op schone mobiliteit werkelijkheid.

De volgende stap op weg naar rijden met een negatieve emissie

Een waterstof-elektrisch voertuig produceert zijn elektriciteit zelf via een reactie tussen waterstof en zuurstof in een brandstofcel. Hij is dus niet afhankelijk van elektriciteit die is opgeslagen in een batterij. Het vullen van de waterstoftank aan de pomp duurt 3 tot 5 minuten, waarna je weer veilig, plezierig en zonder gedoe op weg kunt. Precies als in een conventioneel voertuig, maar dan wel emissievrij! En hij gaat zelfs verder dan dat. Door de lucht met ingenieuze techniek te filteren, reinigt hij meer lucht naarmate je meer rijdt.

TOYOTA LEGT UIT

 

De nieuwe Mirai verlegt de grenzen van waterstofkracht. De nieuwe Mirai gaat verder dan zijn voorganger met een 30% grotere actieradius, opwindende prestaties en een fraai uiterlijk.

 • Schone veilige energie

  Waterstof is schoon, veilig en overal. Het wordt in 70% van alle materie in het heelal aangetroffen. En als we groene waterstof gebruiken die met hernieuwbare bronnen is opgewekt, dan zijn we volledig uitstootvrij.

  Er wordt gewerkt aan een Europa dekkend netwerk van waterstoftankstations. Ongeveer 200 stations zijn operationeel en dit wordt fors uitgebreid. Tanken is veilig, gemakkelijk en gaat op dezelfde manier als bij een conventionele auto.

  Bij Toyota hebben we speciaal voor jou een waterstof ‘tankservice’ ontwikkeld. Dit is een abonnement waarmee jouw Mirai wordt volgetankt terwijl je thuis of op locatie bent.
 • De waterstofsamenleving

  Waterstof-elektrische voertuigen zoals de Mirai geven waterstofkracht een vliegende start. Waterstof vermindert de wereldwijde uitstoot in de publieke en commerciële vervoerssectoren en is een goed alternatief voor fossiele brandstoffen. Het brengt ons nu al op weg naar een waterstofsamenleving.

  Van vorkheftrucks tot grote vrachtwagens, de Caetanobus en de waterstofboot Energy Observer, de waterstoftechnologie van Toyota maakt nu al een verschil. Aan land en op zee. En vanaf volgend jaar voorziet het een hele stad van energie. Woven City, een 'conceptstad' aan de voet van de Fuji krijgt een volledig verbonden ecosysteem dat draait op brandstofceltechnologie van Toyota.
Toyota werkt samen met de Portugese busfabrikant CaetanoBus aan emissievrije stadsbussen. Louwman Group is aangesteld als eerste nationale distributeur in Europa. Met als tastbaar gevolg dat de elektrische e.City Gold en de waterstofbus H2.City Gold op de Nederlandse markt worden gebracht. De co-branding samenwerking tussen Toyota en CaetanoBus is van toepassing op de batterij-elektrische stadsbus e.City Gold en de waterstof-elektrische stadsbus met brandstofcel genaamd H2.City Gold.