1. Kopen & aanbiedingen
 2. Financieren

Toyota Betaalplan, betrouwbare auto financiering

Geld lenen voor een auto, hoe werkt dat?
Heb je de perfecte Toyota gevonden, maar niet het geld om deze in één keer te betalen? Dan biedt het Toyota Betaalplan uitkomst. Want daarmee kun je jouw nieuwe Toyota óf occasion financieren voor een vast maandbedrag met een vaste looptijd en een vaste rente. 

Voordelen Toyota Betaalplan

 • Vast maandbedrag
 • Boetevrij aflossen
 • Flexibel samen te stellen
 • Jouw Toyota dealer als vast aanspreekpunt
Bereken je maandbedrag Neem contact met mij op

Wat is het Toyota Betaalplan?

Het Toyota Betaalplan is een lening voor de aanschaf van jouw auto bij de officiële Toyota dealer. Hierbij wordt vooraf alles afgesproken: het leenbedrag, de maandelijkse aflossing, de looptijd en de rente. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Jouw aankoop (deels) financieren kan sowieso interessant zijn. Bijvoorbeeld als je wat spaargeld achter de hand wilt houden. Je kunt zowel nieuwe als gebruikte Toyota modellen financieren, op voorwaarde dat de auto na de afgesproken looptijd niet ouder is dan 15 jaar. Snel inzicht in jouw maandelijkse kosten voor jouw favoriete Toyota? Maak eenvoudig een berekening met onze rekentool.

Toyota rijden v.a. € 165,- p/m*

Stel, je bent helemaal weg van de veelzijdige Aygo X, maar je kunt óf wilt het aankoopbedrag niet in één keer betalen. Ontdek dan de mogelijkheden van het Toyota Betaalplan en voor je het weet, rijd je weg in onze hoge crossover.

Rekenvoorbeeld Aygo X*

Mogelijkheden Toyota Betaalplan

Kies je voor financiering van jouw auto via het Toyota Betaalplan, dan bepaal je zelf het leenbedrag, de looptijd én of je aan het eind van de looptijd een slottermijn wilt overhouden. Deze keuzes bepalen de hoogte van het termijnbedrag dat je maandelijks (terug)betaalt aan Toyota Financial Services. Wil je jouw leenbedrag verlagen? Dan kun je een aanbetaling doen of het inruilbedrag van jouw huidige auto gebruiken. Lenen kan al vanaf € 2.500,-.

 • De termijn waarbinnen je de autolening aflost. Deze kan variëren van 12 tot 90 maanden. Meest gebruikelijk is een looptijd tussen de 24 en 60 maanden.

  De maandelijkse vergoeding die je bovenop de aflossing betaalt voor het geleende bedrag. De hoogte van de rente is afhankelijk van het bedrag dat je leent.

  Het bedrag dat je eventueel zelf betaalt bij aanschaf van de auto. Dit kan spaargeld zijn of bijvoorbeeld het bedrag van een ingeruilde auto.

  Het resterende deel van het leenbedrag dat je aan het einde van de looptijd in één keer aflost. Hier los je tussentijds niets op af. Wel betaal je rente over de slottermijn, omdat je dit bedrag leent.

Verplichte BKR-registratie

Wilt je jouw auto financieren en gebruikmaken van het Toyota Betaalplan? Dan controleren wij standaard bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) of je andere openstaande schulden of betaalachterstanden hebt. Na goedkeuring van de financiering van jouw auto zijn wij wettelijk verplicht om de lening te melden bij het BKR. Houd er rekening mee dat dit gevolgen kan hebben bij het aangaan van andere langlopende financiële verplichtingen, zoals een hypotheek.
Meer informatie

FAQ'S auto financieren

Jazeker, je kunt Toyota occasions van maximaal 13 jaar oud financieren via het Toyota Betaalplan. In dit geval met een looptijd van maximaal 2 jaar, omdat de financiering afgelost moet zijn als de auto 15 jaar oud is.

Via onze rekentool kun je eenvoudig zelf een berekening maken. Uiteraard ben je ook altijd welkom bij de Toyota dealer voor informatie. Onze verkoopadviseurs kunnen ook direct een offerte voor je opmaken en indienen.

Wij vragen om een kopie van jouw legitimatiebewijs, bankpas en enkele recente bankafschriften waarop de hoogte van jouw inkomen en vaste lasten te zien zijn. Afhankelijk van jouw situatie kunnen wij om aanvullende documenten vragen, zoals bij het betalen/ontvangen van alimentatie en/of kinderopvangtoeslag.

Je levert de gevraagde gegevens aan in jouw persoonlijke online omgeving. Wij streven ernaar jouw aanvraag binnen één werkdag te behandelen. Na goedkeuring ligt het contract ter ondertekening klaar bij de Toyota dealer als je de auto komt ophalen.

Je moet minimaal 18 jaar zijn om een financieringsovereenkomst aan te gaan met Toyota Financial Services. 

De financiering moet zijn afgelost voor jouw 81e verjaardag. Op jouw 79e kun je dus voor maximaal 24 maanden gebruikmaken van het Toyota Betaalplan.

Na afloop van de afgesproken looptijd mag de auto maximaal 15 jaar oud zijn. Zowel nieuwe Toyota’s als officiële Toyota dealer occasions komen in aanmerking.

Ja. We zijn wettelijk verplicht inzicht te krijgen in jouw inkomsten en uitgaven, zodat we kunnen beoordelen of je verantwoord kunt lenen. 

Ja, dat kan. We toetsen jouw partner aan dezelfde criteria als jij.

Kom je als contractant voor jouw 70e te overlijden en is het openstaande bedrag niet hoger dan € 40.000,-, dan vervalt het resterende bedrag van de lening. Meer informatie over deze zogenaamde ‘kwijtschelding’ vind je in de Algemene voorwaardenOpens in new window.

Je dient minimaal een WA Casco autoverzekering af te sluiten. Wij adviseren een Allrisk Toyota autoverzekering. Wanneer je jouw gefinancierde auto total loss rijdt, moet je de volledige lening in één keer aflossen. Met een allrisk autoverzekering voorkom je dat je het bedrag met eigen geld moet betalen. 

Hoeveel je mag lenen is afhankelijk van jouw inkomsten en uitgaven. Het minimale leenbedrag is € 2.500,-. Toyota Financial Services bepaalt de maximale hoogte van de lening aan de hand van vaste criteria van de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland. We financieren nooit een hoger bedrag dan de aanschafwaarde van jouw auto.

Nee. Je hoeft geen aanbetaling te doen voor jouw auto. Met een aanbetaling of de inruilwaarde van jouw huidige auto kun je wel jouw maandbedrag verlagen.

Je mag kosteloos eerder aflossen dan de geplande looptijd. Bijvoorbeeld als je een financiële meevaller heeft gehad.

Disclaimer

* Het getoonde maandbedrag (termijnbedrag) is indicatief • Aan de berekening kunnen geen rechten worden ontleend • Vraag jouw dealer voor een berekening op maat • Dit niet-doorlopende krediet wordt aangeboden door Toyota Financial Services • Voor nieuwe Toyota’s en occasions • Het rentetarief is variabel en afhankelijk van het kredietbedrag • Met een minimum kredietbedrag van € 2.500,- • Onder voorbehoud van kredietacceptatie • Toetsing en registratie bij BKR • Toyota Financial Services staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM-nr.: 12011089) • Voorwaarden van toepassing • Wijzigingen en typefouten voorbehouden • particulier@toyotafs.nl