1. Contact Toyota
  2. Louwman en Parqui

Louwman & Parqui

De Nederlandse importeur van de Japanse automerken Toyota en Lexus

Al sinds 1964 is Louwman & Parqui B.V. de Nederlandse importeur van de Japanse automerken Toyota en Lexus. Hiermee is het verantwoordelijk voor onder meer de marketing en verkoop van alle Toyota en Lexus modellen in Nederland.

Louwman & Parqui is gevestigd in Raamsdonksveer, waar zo’n 170 mensen werken. De huisvesting is zeer herkenbaar door ‘De Koepel’, ontworpen door Richard Buckminster Fuller. Deze Amerikaanse architect is de uitvinder van de geodetische koepel zoals-ie ook in Raamsdonksveer staat.

De bolvormige constructie van ‘De Koepel’ is zelfdragend en extra stijf. Hierdoor zijn pilaren overbodig en komen de auto’s die in de koepel staan het best tot hun recht.

De bedrijfsfilosofie van Louwman & Parqui B.V. rust op vier pijlers:

  1. Het bieden van perfecte kwaliteit
  2. Klanten langdurig tevreden houden en tot ambassadeurs maken
  3. Resultaatgericht samenwerken in een professionele organisatie
  4. Een bedrijfsresultaat realiseren dat continuïteit garandeert


Begrippen als service, betrouwbaarheid, traditie, zorgvuldig zakendoen en passie voor auto’s zijn erg belangrijk voor ons.

De kernactiviteiten van Louwman & Parqui zijn: marketing, aftersales, verkoop van Toyota en Lexus modellen aan dealers en leasemaatschappijen, aansturen en ondersteunen van dealers en opleiden en trainen (Louwman College).

Het Louwman College is het eigen opleidingscentrum van Louwman & Parqui. Hier worden alle medewerkers van Toyota en Lexus dealers en erkend reparateurs opgeleid. Daarnaast verzorgt het Louwman College trainingen, onder meer op het gebied van management.

Het Louwman College ondersteunt ook derden; bijvoorbeeld bij het implementeren van de managementprincipes van The Toyota Way in andere organisaties. Voorbeelden zijn de Maastro Clinic in Maastricht, het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg, Heembouw in Roelofarendsveen en ProRail in Utrecht.

Onderdeel Louwman Group

Louwman & Parqui maakt deel uit van de Louwman Group, opgericht in 1923 en met inmiddels circa 2.400 medewerkers. De Louwman Group is een van de grootste auto distributeurs in Europa en ook actief in de markt van mobiele hulpmiddelen.

De Louwman Group, opgericht in 1923 bestaat verder uit o.a. Louwman Dealer Group, Louwman Exclusive, B.V. NIMAG, Toyota Louwman Financial Services, Louwman Logistics, Landport, Yokohama Nederland, Welzorg en het Louwman Museum.

Het bedrijf is naast Nederland actief in Zweden, België, Luxemburg, Denemarken en Tsjechië.

Net als Toyota voelt Louwman Group zich verantwoordelijk voor huidige én toekomstige generaties. Wij willen als groep een betekenisvolle bijdrage leveren aan de wereld om ons heen. We staan midden in de maatschappij, ontlenen daaraan ons bestaansrecht en beseffen dat ons handelen een direct gevolg heeft voor de gemeenschap. Al bijna 100 jaar! Daarom heeft Louwman Group een groepsbreed MVO-beleid (Opens in new window)