1. Ontdek Toyota
 2. Nieuws
 3. Alle Toyota modellen elektrisch in 2025

In de toekomst zijn alle Toyota modellen elektrisch

De route naar Zero Emission start vandaag

Toyota Motor Corporation wil omstreeks 2030 wereldwijd circa 5,5 miljoen geëlektrificeerde voertuigen verkopen, inclusief één miljoen voertuigen zonder enige schadelijke uitstoot (volledig elektrisch en waterstof). Verder moet rond het jaar 2025 elk Toyota en Lexus model leverbaar zijn met een elektromotor of geheel elektrisch zijn.

Ruim 10 volledig elektrische modellen

Na het jaar 2020 wil Toyota ruim tien volledig elektrische modellen (BEV’s: battery electric vehicles) in productie hebben. Deze worden eerst op de Chinese markt gebracht voordat ze ook in Europa en Amerika leverbaar worden. De modellen met brandstofceltechnologie (FCEV’s: fuel cell electric vehicles) betreffen zowel passagiers- als commerciële voertuigen.
 • High Power Hybrid: meer power, minder verbruik

  De Toyota hybride modellen (HEV: Hybrid Electric Vehicle) blijven niet achter. We hebben een sterkere versie van onze zelfopladende hybride aandrijflijn ontwikkeld. De Toyota Corolla is behalve als 1.8 Hybrid met 90 kW/122 pk ook leverbaar als 2.0 High Power Hybrid met 135 kW/184 pk. Meer power maar desondanks een bescheiden benzineverbruik van 3,9 l/100 km gemiddeld. Ook de CO2-uitstoot is lager dan je verwacht, namelijk 89 gr/km. En je rijdt al snel tot 80% van de tijd elektrisch*! Verder gaan we vanaf 2020 ons aanbod aan PHEV’s (Plug-in Hybrid Electric Vehicles) uitbreiden.
 • Ontwikkeling solid-state-accu

  Toyota is van mening dat de huidige accu’s beperkingen kennen wat betreft hun energiedichtheid, gewicht, omvang en kosten. Daarom ontwikkelt Toyota de solid-state-accu die hier een einde aan moet maken. Verder is Toyota onlangs een samenwerking aangegaan met accuproducent Panasonic om tot de best mogelijke oplossing voor zijn accu’s te komen.

Hergebruik en recycling

Behalve op de ontwikkeling van geëlektrificeerde modellen richt Toyota zich ook op de ontwikkeling van de bijbehorende infrastructuur, inclusief een manier om het hergebruik en de recycling van accu’s te stroomlijnen en in goede banen te leiden. Verder zal Toyota gaan samenwerken met overheden en commerciële partijen wat betreft de realisatie van laad- en waterstofstations.
 • Meer dan 11 miljoen geëlektrificeerde modellen

  Al 20 jaar geleden introduceerde Toyota de Prius, ’s werelds eerste Full Hybrid. In 2012 presenteerde Toyota een andere wereldprimeur, de Prius Plug-in Hybrid. En twee jaar later onthulde Toyota de Mirai, de eerste waterstofauto die in serieproductie ging. Momenteel rijden wereldwijd meer dan 11 miljoen geëlektrificeerde modellen van Toyota Motor Corporation rond.

Duurzame samenleving

Toyota wil altijd ‘ever-better cars’ ontwikkelen en streeft een ‘ever-better’ samenleving na. Het wil bijdragen aan een duurzamere samenleving en consumenten mobiliteit bieden die een lach op het gezicht brengen. Toyota gaat de uitdaging aan wat betreft de milieuproblematiek zoals de opwarming van de aarde en luchtvervuiling. Het milieu staat centraal bij elke model dat Toyota ontwikkelt, evenals veiligheid, ‘peace of mind’ en emotie.

* Het daadwerkelijke te halen percentage is afhankelijk van de gebruiksomstandigheden, de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden.