1. Ontdek Toyota
  2. Safety

TOYOTA T-MATE

Samen nog veiliger onderweg
T-Mate van Toyota biedt een complete serie systemen die speciaal ontwikkeld zijn om autorijden veiliger te maken. Deze systemen beschermen jou, je passagiers en andere weggebruikers in iedere verkeerssituatie. Of je nu parkeert, op de snelweg of in de stad rijdt, we helpen je gevaarlijke situaties te voorkomen. Op die manier geven we invulling aan onze missie om te zorgen dat verkeerongelukken iets van het verleden zijn en blijven.

Het veilige gevoel van Toyota

PRE-COLLISION SYSTEM (PCS) 

Dit systeem detecteert andere voertuigen, voetgangers en fietsers en helpt een aanrijding met deze verkeersdeelnemers te voorkomen. Dit doet het systeem door je op tijd te waarschuwen (audio en visueel). Als je niet op tijd remt, worden de remmen automatisch geactiveerd om een aanrijding te voorkomen of de gevolgen ervan zoveel mogelijk te beperken.

ROAD SIGN ASSIST (RSA)

Road Sign Assist herkent verkeersborden en laat deze in het instrumentarium zien, zoals de geldende snelheidslimiet en een inhaalverbod. Het systeem geeft een visuele en akoestische waarschuwing wanneer de bestuurder het verkeersbord niet opvolgt.

ADAPTIVE CRUISE CONTROL (ACC)

Dankzij dit systeem behoud je automatisch een vooraf ingestelde minimumafstand tot je voorligger. Als deze afstand kleiner wordt, vermindert het systeem je snelheid. Om een aanrijding te voorkomen worden, indien nodig, automatisch de remmen geactiveerd. Wanneer je Toyota ook is uitgerust met Road Sign Assist (RSA) herkent het systeem ook snelheidsbeperkingen op de route en stelt het voor de rijsnelheid hierop aan te passen. Op die manier voorkom je snelheidsboetes.

LANE TRACE ASSIST (LTA)

Ook Lane Trace Assist is ontworpen om het rijden op de snelweg veiliger te maken. Het zorgt ervoor dat je keurig in het midden van de rijstrook blijft rijden. Wanneer je om de een of andere reden buiten de rijbaan dreigt te komen, stuurt het systeem subtiel bij om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt.

AUTOMATIC HIGH BEAM (AHB)

Dit rijassistentiesysteem detecteert in het donker tegemoetkomende auto’s. Zodra dit het geval is, schakelt het automatisch het grootlicht uit en het dimlicht in. Op die manier verblind je de bestuurder van de andere auto niet. Als de andere auto eenmaal voorbij is, wordt automatisch je grootlicht weer ingeschakeld. Het resultaat? ’s-Nachts veiliger rijden voor jou én andere weggebruikers.

Parkeerhulpsystemen

TOYOTA TEAMMATE ADVANCED PARK

Dit systeem regelt het accelereren, sturen, remmen en schakelen* zodat je veilig en gemakkelijk kan inparkeren. Het kan zelfs je favoriete parkeerplaatsen onthouden die niet worden begrensd door lijnen op de weg of aangrenzende objecten.

* Niet beschikbaar op modellen met een handgeschakelde versnellingsbak.

PANORAMIC VIEW MONITOR (PVM)

Parkeren wordt gemakkelijker en veiliger met dit systeem dat de beelden van vier camera's combineert om een beeld van nagenoeg 360° te creëren.

REAR CROSS TRAFFIC ALERT WITH AUTOMATIC BRAKING (RCTAB)

Wanneer je achteruit uit een parkeerplaats rijdt, detecteert dit systeem auto’s die van links of rechts naderen. Het systeem waarschuwt je hiervoor en activeert zo nodig de remmen om op die manier een aanrijding te voorkomen.

INTELLIGENT CLEARANCE SONAR (ICS)

Intelligent van naam, intelligent van aard – dit rijassistentiesysteem waarschuwt je voor obstakels voor of achter je auto en remt automatisch om op die manier een aanrijding te helpen voorkomen.

Rijassistentie

BLIND SPOT MONITORING (BSM)

Blind Spot Monitoring waarschuwt je voor andere bestuurders die zich in de dode hoek van je auto bevinden en die je hierdoor wellicht over het hoofd gezien hebt. Dit systeem bewijst zijn nut vooral tijdens inhaalacties.

ADAPTIVE HIGH-BEAM SYSTEM (AHS) 

Dit systeem is ontworpen om in het donker de best mogelijke zichtbaarheid voor alle weggebruikers te garanderen. Het optimaliseert automatisch de verdeling van de koplampen door het gebied met tegemoetkomend verkeer te verduisteren, zodat je grootlicht andere bestuurders niet verblindt, maar jou toch voldoende licht geeft.
De bestuurder blijft altijd verantwoordelijk voor zijn/haar eigen veilige rijgedrag.
De rijassistentiesystemen functioneren binnen hun operationele kunnen en de beperkingen hiervan.
Raadpleeg altijd de gebruikershandleiding voor aanvullende informatie. De beschikbaarheid van functies kan per land, model en uitvoering verschillen.