1. Legal
  2. OBFCM

Help ook mee aan meer inzicht in werkelijke verbruikscijfers

Komt je ook on board?
De Europese Commissie heeft een wet ingevoerd waar alle autofabrikanten zich aan moeten houden. De wet stelt verplicht dat werkelijke CO2- en verbruikscijfers worden gedeeld met de Europese Commissie, om de verschillen in kaart te brengen tussen de officiële verbruiksgegevens van fabrikanten en het werkelijke verbruik in het dagelijks gebruik.

Wij delen de ambitie van nul uitstoot

De nieuwe wet, die On Board Fuel Consumption Monitoring (OBFCM) wordt genoemd, past naadloos bij Toyota’s Let’s go beyond ambitie: de weg naar nul uitstoot, voor een betere wereld. Dankzij OBFCM weten we straks precies wat een auto in de dagelijkse praktijk verbruikt. Jij, als consument, hebt hierdoor meer inzicht en kan betere keuzes maken. Wij, als fabrikant, hebben hiermee de data om onze producten verder te ontwikkelen richting nul uitstoot.

Tekenen voor een schonere wereld

Als je bij een onderhoudsbeurt toestemming geeft om de verbruikscijfers van je Toyota te delen, dan teken je dus voor een betere, schonere wereld. Jouw medewerking is geheel anoniem; het gaat alleen om jouw auto. Nadat de Toyota-fabriek de verbruiksgegevens van jouw auto hebt gedeeld met de Europese databank, worden ze direct permanent verwijderd.

Komt je on board?

Help je ons ook mee om meer inzicht te krijgen in werkelijke verbruikcijfers? Dan hebben wij, bij de volgende onderhoudsbeurt of reparatie aan jouw auto, alleen een krabbeltje van je nodig. Toyota rijden blijft zo even zorgeloos als anders, mét het idee dat jouw Toyota onderdeel is van de weg naar een nul uitstoot.

FAQS

OBFCM is onderdeel van een nieuwe Europese wet die autofabrikanten verplicht stelt om werkelijke CO2 en energieverbruikscijfers te delen met de Europese Commissie. Het is een aanvulling op WLTP (voor elektrische auto’s), met als doel om de verschillen op te merken tussen de verbruiksgegevens die de fabrikanten meten en het werkelijke verbruik in het dagelijks gebruik.

Door de boordcomputer van jouw auto, deze slaat ze ook op. De Toyota-dealer kan de cijfers uitlezen, net als ze bijvoorbeeld doen wanneer ze een storing zoeken.

Nee, alleen voor auto’s die zijn afgeleverd na 1 januari 2021.

Niet voor jou. Wél voor Toyota. Daarom vragen wij je om toestemming te geven voor het delen van de verbruikscijfers van je auto. Wij moedigen dit aan, want de gegevens zullen ook ons helpen om onze producten te verbeteren voor minder uitstoot.

Om te beginnen: alleen de gegevens van jje auto worden opgeslagen en gedeeld. Je persoonlijke gegevens komen niet eens in beeld. Als de gegevens zijn gedeeld met de Europese Commissie, dan worden ze direct verwijderd. De gegevens die uit je auto komen zijn nooit meer te herleiden tot jouw persoon.