1. Legal
  2. OBFCM

Help ook mee aan meer inzicht in werkelijke verbruikscijfers

Komt u ook on board?
De Europese Commissie heeft een wet ingevoerd waar alle autofabrikanten zich aan moeten houden. De wet stelt verplicht dat werkelijke CO2- en verbruikscijfers worden gedeeld met de Europese Commissie, om de verschillen in kaart te brengen tussen de officiële verbruiksgegevens van fabrikanten en het werkelijke verbruik in het dagelijks gebruik.

Wij delen de ambitie van nul uitstoot

De nieuwe wet, die On Board Fuel Consumption Monitoring (OBFCM) wordt genoemd, past naadloos bij Toyota’s Let’s go beyond ambitie: de weg naar nul uitstoot, voor een betere wereld. Dankzij OBFCM weten we straks precies wat een auto in de dagelijkse praktijk verbruikt. U, als consument, heeft hierdoor meer inzicht en kan betere keuzes maken. Wij, als fabrikant, hebben hiermee de data om onze producten verder te ontwikkelen richting nul uitstoot.

Tekenen voor een schonere wereld

Als u bij een onderhoudsbeurt toestemming geeft om de verbruikscijfers van uw Toyota te delen, dan tekent u dus voor een betere, schonere wereld. Uw medewerking is geheel anoniem; het gaat alleen om uw auto. Nadat de Toyota-fabriek de verbruiksgegevens van uw auto heeft gedeeld met de Europese databank, worden ze direct permanent verwijderd.

Komt u on board?

Helpt u ons ook mee om meer inzicht te krijgen in werkelijke verbruikcijfers? Dan hebben wij, bij de volgende onderhoudsbeurt of reparatie aan uw auto, alleen een krabbeltje van u nodig. Toyota rijden blijft zo even zorgeloos als anders, mét het idee dat uw Toyota onderdeel is van de weg naar een nul uitstoot.

FAQS

OBFCM is onderdeel van een nieuwe Europese wet die autofabrikanten verplicht stelt om werkelijke CO2 en energieverbruikscijfers te delen met de Europese Commissie. Het is een aanvulling op WLTP (voor elektrische auto’s), met als doel om de verschillen op te merken tussen de verbruiksgegevens die de fabrikanten meten en het werkelijke verbruik in het dagelijks gebruik.

Door de boordcomputer van uw auto, deze slaat ze ook op. De Toyota-dealer kan de cijfers uitlezen, net als ze bijvoorbeeld doen wanneer ze een storing zoeken.

Nee, alleen voor auto’s die zijn afgeleverd na 1 januari 2021.

Niet voor u. Wél voor Toyota. Daarom vragen wij u om toestemming te geven voor het delen van de verbruikscijfers van uw auto. Wij moedigen dit aan, want de gegevens zullen ook ons helpen om onze producten te verbeteren voor minder uitstoot.

Om te beginnen: alleen de gegevens van uw auto worden opgeslagen en gedeeld. Uw persoonlijke gegevens komen niet eens in beeld. Als de gegevens zijn gedeeld met de Europese Commissie, dan worden ze direct verwijderd. De gegevens die uit uw auto komen zijn nooit meer te herleiden tot uw persoon.