1. Occasions
  2. Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Over Toyota occasions
Hier vind je de meest gestelde vragen over Toyota Occasions.

FAQS

Toyota is voor het vierde jaar op rij het betrouwbaarste merk in het Duitse TÜV betrouwbaarheidsonderzoek. Ook in het Amerikaanse JD Power onderzoek staat Toyota al jaren in de top 3 van betrouwbaarste merken. En in ons eigen land waren verschillende Toyota modellen al meerdere malen winnaar van de AutoWeek Tevredenheids Trofee. Toyota rijders waarderen hun auto niet alleen vanwege de hoge betrouwbaarheid. Ook is men zeer te spreken over de lage kosten voor onderhoud, brandstof en afschrijving (door de hoge inruilwaarde). Toyota’s behoren door hun technische vooruitstrevendheid tot de zuinigste auto’s ter wereld.

De hoge betrouwbaarheid van een Toyota vertaalt zich in relatief weinig storingen en reparaties. Dus dat scheelt in de kosten. Daarnaast hanteert de Toyota dealer adviesprijzen onderhoud per model. En wordt in het geval van een reparatie vooraf een duidelijke offerte gegeven. Door deze heldere manier van werken word je nooit geconfronteerd met vervelende verrassingen achteraf.

De Toyota dealers beschikken over de grootste keuze in gebruikte Toyota’s. Bij alle dealers samen staan vaak meer dan 4.000 Toyota occasions. Er is altijd wel een model dat voldoet aan jouw wensen. Het is overigens mogelijk dat je een Toyota bij een dealer ergens in Nederland koopt, en bij jouw eigen dealer in de buurt laat onderhouden. De garantie blijft dan van kracht.

Bovendien zijn deze gebruikte Toyota’s van de Toyota dealer meestal volgens fabrieksvoorschriften onderhouden door bij de Toyota importeur getrainde monteurs met gebruik van originele onderdelen. En vaak is de historie van de auto bekend. Ook geeft het Garantiepakket extra zekerheid. Het pakket bestaat uit 12 maanden BOVAG garantie, NAP gecontroleerde km-stand, nieuwe APK bij aflevering en gratis pechhulp in heel Europa. Het Garantiepakket is geldig op alle Toyota occasions die gekocht worden bij de Toyota dealer, ongeacht het bouwjaar, de kilometerstand of de prijs.

Een Toyota hybride heeft geen distributieriem, geen koppeling, geen dynamo en geen startmotor. Dit zijn allemaal slijtagegevoelige onderdelen in een auto. Als deze onderdelen vervangen moeten worden, kost dat je al snel veel geld. Bovendien gaan de remschijven tot drie keer langer mee dan op een auto zonder hybride techniek. En slijten de banden minder snel. Dit komt omdat de motor afremt op de elektromotor (om deze energie op te slaan in de batterij). Daarom kun je met een Toyota hybride juist op onderhoudskosten besparen.

De onderhoudshistorie van een Toyota kun je vinden op de betreffende occasion detailpaginaOpens in new window of anders opvragen bij de officiële Toyota dealer. Deze informatie is belangrijk om inzicht te krijgen in de staat en het verleden van de auto, inclusief uitgevoerde onderhoudsbeurten en eventuele reparaties​. 

Bovendien zijn deze gebruikte Toyota’s van de Toyota dealer meestal volgens fabrieksvoorschriften onderhouden door bij de Toyota importeur getrainde monteurs met gebruik van originele onderdelen. En vaak is de historie van de auto bekend. 

Het overschrijven van het Toyota serviceplan kan bij de aankoop van een tweedehands Toyota. Bij de dealer kan dit plan worden overgedragen aan de nieuwe eigenaar, zodat je kunt profiteren van voortgezet onderhoud en bijbehorende voordelen zoals pechhulp.

Toyota biedt tot 10 jaar garantie of 200.000 kilometer op zowel nieuwe als gebruikte auto's, mits het onderhoud bij een officiële Toyota dealer of erkende reparateur wordt uitgevoerd. Dit omvat ook de 10 jaar batterijgarantie voor hybride voertuigen​.

De historie van terugroepacties voor een specifieke Toyota kun je opvragen bij de dealer of via de persoonlijke omgeving van MyToyota. Het is belangrijk om te controleren of alle terugroepacties zijn uitgevoerd om de veiligheid en betrouwbaarheid van de auto te waarborgen​.

Een Toyota Approved Occasion houdt in dat je kiest voor een tweedehands auto die aan strenge kwaliteitsnormen voldoet en met diverse voordelen wordt geleverd. Hier zijn de belangrijkste kenmerken en voordelen van een Toyota Approved Occasion:

  1. Tot 10 jaar garantie: Je ontvangt standaard 12 maanden garantie, die jaarlijks wordt verlengd tot 10 jaar (of 200.000 kilometer) zolang de auto bij een officiële Toyota dealer in onderhoud blijft​.

  2. Volledige onderhoudsbeurt: Elke Toyota Approved Occasion ondergaat een volledige onderhoudsbeurt door getrainde Toyota technici voordat deze wordt verkocht. Dit zorgt ervoor dat de auto in topconditie verkeert​.

  3. Hybride Zekerheid Controle: Voor hybride modellen wordt een Hybride Zekerheid Controle uitgevoerd, inclusief een certificaat dat een jaar (of 15.000 kilometer) recht geeft op kosteloos herstel van het batterijpakket in geval van een defect​.

  4. 14 dagen omruilgarantie: Mocht je niet tevreden zijn met je aankoop, dan heb je 14 dagen de tijd om de auto om te ruilen voor een andere​.

  5. 24/7 pechhulp: Je bent verzekerd van 12 maanden pechhulp in heel Europa, wat extra gemoedsrust biedt tijdens je reizen​.

Deze voordelen zorgen ervoor dat je met een Toyota Approved Occasion kiest voor betrouwbaarheid, zekerheid en uitgebreide ondersteuning, vergelijkbaar met het kopen van een nieuwe Toyota.

Toyota Pechhulp wordt automatisch verlengd bij het uitvoeren van een onderhoudsbeurt bij een officiële Toyota dealer. Dit geldt voor zowel nieuwe als gebruikte auto's die binnen het garantietermijn vallen.

De Hybride Zekerheid Controle moet jaarlijks worden uitgevoerd vanaf het vijfde jaar na de eerste toelating van de hybride auto. Deze controle zorgt ervoor dat de hybride batterij goed functioneert en verlengt de batterijgarantie tot 10 jaar​.