1. Occasions
  2. Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Over Toyota occasions
Hier vind je de 4 meest gestelde vragen over Toyota Occasions.

FAQS

Toyota is voor het vierde jaar op rij het betrouwbaarste merk in het Duitse TÜV betrouwbaarheidsonderzoek. Ook in het Amerikaanse JD Power onderzoek staat Toyota al jaren in de top 3 van betrouwbaarste merken. En in ons eigen land waren verschillende Toyota modellen al meerdere malen winnaar van de AutoWeek Tevredenheids Trofee. Toyota rijders waarderen hun auto niet alleen vanwege de hoge betrouwbaarheid. Ook is men zeer te spreken over de lage kosten voor onderhoud, brandstof en afschrijving (door de hoge inruilwaarde). Toyota’s behoren door hun technische vooruitstrevendheid tot de zuinigste auto’s ter wereld.

De hoge betrouwbaarheid van een Toyota vertaalt zich in relatief weinig storingen en reparaties. Dus dat scheelt in de kosten. Daarnaast hanteert de Toyota dealer adviesprijzen onderhoud per model. En wordt in het geval van een reparatie vooraf een duidelijke offerte gegeven. Door deze heldere manier van werken word je nooit geconfronteerd met vervelende verrassingen achteraf.

De Toyota dealers beschikken over de grootste keuze in gebruikte Toyota’s. Bij alle dealers samen staan vaak meer dan 4.000 Toyota occasions. Er is altijd wel een model dat voldoet aan jouw wensen. Het is overigens mogelijk dat je een Toyota bij een dealer ergens in Nederland koopt, en bij jouw eigen dealer in de buurt laat onderhouden. De garantie blijft dan van kracht.

Bovendien zijn deze gebruikte Toyota’s van de Toyota dealer meestal volgens fabrieksvoorschriften onderhouden door bij de Toyota importeur getrainde monteurs met gebruik van originele onderdelen. En vaak is de historie van de auto bekend. Ook geeft het Garantiepakket extra zekerheid. Het pakket bestaat uit 12 maanden BOVAG garantie, NAP gecontroleerde km-stand, nieuwe APK bij aflevering en gratis pechhulp in heel Europa. Het Garantiepakket is geldig op alle Toyota occasions die gekocht worden bij de Toyota dealer, ongeacht het bouwjaar, de kilometerstand of de prijs.

Een Toyota hybride heeft geen distributieriem, geen koppeling, geen dynamo en geen startmotor. Dit zijn allemaal slijtagegevoelige onderdelen in een auto. Als deze onderdelen vervangen moeten worden, kost dat je al snel veel geld. Bovendien gaan de remschijven tot drie keer langer mee dan op een auto zonder hybride techniek. En slijten de banden minder snel. Dit komt omdat de motor afremt op de elektromotor (om deze energie op te slaan in de batterij). Daarom kun je met een Toyota hybride juist op onderhoudskosten besparen.