1. Toyota Rijders
  2. Service & onderhoud
  3. Apk

APK

Bij de Toyota dealer is de APK nooit meer dan € 49,95.
Onze APK is echt 'all-inclusive'. Wij rekenen geen extra kosten voor afmelding of een emissietest. De APK keuring staat los van het onderhoud van je Toyota. Er worden geen andere werkzaamheden verricht en dus ook geen extra kosten gemaakt, tenzij je auto niet aan de keuringseisen blijkt te voldoen. In dat geval vragen wij altijd eerst je toestemming om de reparatie uit te mogen voeren.
  • Bespaar tijd en combineer APK met onderhoud

    je kunt de APK combineren met je onderhoud zonder dat je APK-datum opschuift. Je mag namelijk twee maanden voor je APK-vervaldatum je Toyota laten keuren zonder dat de vervaldatum voor de volgende APK verschuift. Zo ben je met één afspraak weer veilig op weg!

    Extra voordeel voor oudere Toyota’s

    Elke Toyota is welkom bij ons. Zo zorg je er voor dat jouw Toyota een echte Toyota blijft. Bij een oudere Toyota heb je ook nog eens extra voordeel, aangezien de kosten van een verplichte emissietest (adviesprijs € 19,95) bij de prijs inbegrepen zit.

Wanneer moet jouw auto worden gekeurd?

Leeftijd jouw Toyota Brandstof Wanneer keuren?
Jonger dan 1 januari 2005 Benzine- en/of elektromotor Eerste APK na 4 jaar, daarna 2 keer na 2 jaar, daarna elk jaar
Diesel of gas Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
Ouder dan 1 januari 2005 Alle Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar

FAQS

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Het doel van APK is het verhogen van de verkeersveiligheid en bescherming van het milieu in Nederland.

Onze APK keurmeester controleert je Toyota op tal van zaken die allemaal met veiligheid en milieu te maken hebben. Er wordt onder andere gecontroleerd op: het profiel van de banden, werking van de remmen, of er scheurtjes in de gordel zitten en wat de uitstoot van de uitlaatgassen.

De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat je auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden. Regelmatig onderhoud blijft dus belangrijk. Je ontvangt hiervoor automatisch een herinnering van ons.

Nee, dat mag niet. Alleen een gediplomeerd APK keurmeester mag een APK keuring verrichten.

Dan loop je het risico op een flinke boete van zowel de politie als van de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Daarnaast mag je ook niet verder rijden als je aangehouden wordt.