1. Occasions
 2. Prius

De Toyota Prius als occasion

Lekker duurzaam. Helemaal als tweedehands.
Met de Toyota Prius occasion wil Toyota elektrisch rijden bereikbaar maken voor iedereen. Gelukkig maakt een occasion Prius elektrisch rijden een stuk betaalbaarder. Deze hybride auto heeft een lagere aanschafprijs, maar is nog van goede kwaliteit. Bovendien profiteer je bij een Toyota occasion van fijne extra’s zoals een nieuwe APK en garantieregelingen. Zo rijdt je een Toyota Prius occasion heel voordelig.

De Toyota Prius occasion

De Toyota Prius kwam in 1997 voor het eerst op de markt en was de eerste hybride auto voor het grote publiek. Dit maakt de Prius een echte pionier in het hybride segment. De techniek is inmiddels drastisch verbeterd, waardoor je nu nog schoner en zuiniger rijdt. De Prius heeft een hybride en een plug-in hybride variant.

Goed in:

 • Betrouwbaarheid. Op de Prius kan je altijd rekenen.
 • Laag brandstofverbruik
 • Schoon rijden
 • Bagageruimte. Deze is groter dan gemiddeld.

Minder goed in:

 • Het trekken van aanhangwagens en caravans. Dit is niet mogelijk met de hybride uitvoering.
 • Heel snel optrekken. De Prius is ontworpen met de focus op zuinigheid.

Een occasion Toyota Prius kopen? Gebruik deze tips

Bedenk waar je de occasion wil kopen

Prius occasions staan te koop bij particulieren en bij dealers. Voor beide partijen is wat te zeggen. Zo bieden particulieren auto’s over het algemeen goedkoper aan, maar is de garantieregeling een stuk beter bij erkende dealers.

Blijft belangrijk: controleer de auto goed

Het ligt misschien voor de hand, maar controleer de auto altijd goed. Let vooral op dure onderdelen zoals de distributieriem. Daarnaast is het ook verstandig om de onderhoudshistorie na te lopen.

Proefrit maken

Tip: rijd tijdens je proefrit op verschillende wegen en snelheden. Een auto reageert namelijk op verschillende situaties.

Een Toyota Prius als occasion is de slimste keuze, en dat komt door:

Toyota is het betrouwbaarste merk

Dit zijn niet onze woorden, maar die van de Consumentenbond. Uit hun onderzoek blijkt dat Toyota het meest betrouwbaarste merk is.

Groot aanbod Prius occasions

Dankzij ons grote aanbod heb je genoeg keuze. Daarnaast zitten onze dealers door het hele land, zo zit er altijd wel eentje in de buurt.

Je ontvangt een gratis APK

De tweedehands auto wordt standaard geleverd met een nieuwe APK. Je kan dus meteen zorgeloos de weg op.

De verkoopprijzen zijn duidelijk

Bij Toyota vinden we duidelijkheid belangrijk, helemaal als het gaat om de verkoopprijs. Daarom zijn we hier transparant over: zoals u van Toyota mag verwachten zijn de getoonde prijzen all-in, dus inclusief de beste garanties op al onze occasions.

Je kan gebruik maken van het optionele garantiepakket

Speciaal voor iedereen die liever het zekere voor het onzekere neemt, heeft Toyota ook een garantiepakket. Je hebt dan recht op:

 • 2 jaar lang garantie
  Je ontvangt 2 jaar lang garantie op je Prius occasion. Daarnaast zit er ook nog 6 maanden garantie op slijtage gevoelige onderdelen zoals banden, uitlaat en remmen.
 • Pechhulp in Europa
  In het geval van pech zorgt Toyota voor gratis pechhulp in Europa. Deze service geldt een jaar of tot 15.000 kilometer.
 • RDW gecontroleerde kilometerstand
  We controleren de kilometerstand voor je en bekijken de onderhoudshistorie om te kijken of alles klopt.