1. Modellen
  2. GR Yaris

Toyota GR Yaris

Geboren in het WRC
De Yaris GR Sport is een welkome aanvulling op de veelgekroonde Yaris-familie. Behalve een sportieve uitstraling biedt de nieuwe Yaris GR Sport ook een scherper stuurgevoel en een puurdere rijbeleving, zonder in te leveren op het gebied van comfort. De nieuwe GR Yaris is geen gewone "Hot Hatch". Met kennis en technologie welke voortkomen uit het WRC staat hij elke dag en op elke ondergrond garant voor het gevoel van een pure sportauto.

Highlights van de GR Yaris


  • 01 Rally-genen in elk detail

    De GR Yaris beloont je met de prestaties en uitstraling van een volbloed rallyauto. Hij is dan ook ontwikkeld in samenwerking met het rallyteam van Toyota GAZOO Racing. Zijn lichtgewicht GR-FOUR vierwielaandrijving omvat een snel reagerende koppeling en twee Torsen-differentiëlen met beperkte slip*, die slim en efficiënt de hoeveelheid koppel per wiel reguleren.


  • 02 Kracht van een ongekend niveau

    Met een vermogen van 192 kW/261 pk en een koppel van 360 Nm biedt de geheel nieuw ontwikkelde 3-cilinder 1,6-liter turbomotor een uitzonderlijk acceleratievermogen en snelle reacties op het gaspedaal. Dankzij allerlei primeurs voor Toyota op het gebied van techniek en materialen – zoals het unieke motorblok, de speciale zuigers en de enkelvoudig gelagerde turbo, om het gewicht te beperken en het rijgedrag te verbeteren – heeft de GR Yaris het vermogen om elke rit tot een feestje te maken.


  • 03 Gevormd door prestaties

    De unieke carrosserie van de GR Yaris is ontworpen voor aerodynamische prestaties. Dat heeft geresulteerd in een lagere daklijn en een coupéachtig design. Het met carbonfiber versterkte dak en de aluminium carrosseriepanelen verlagen het zwaartepunt van de auto en reduceren het gewicht, voor optimale wendbaarheid. De brede grille illustreert het sportieve GR-karakter van deze Yaris en verbetert tegelijkertijd de koeling van de motor en de remmen. Op die manier maakt de GR Yaris altijd indruk, zowel visueel als in het heetst van de strijd.

Bekijk de details die de GR Yaris zo bijzonder maken 

10 jaar garantie

Op een Toyota kun je bouwen. Hij brengt je overal, door weer en wind. Dat geeft een vertrouwd gevoel, maar we gaan nog een stap verder. Vanaf nu geven we op iedere Toyota tot 10 jaar garantie, tot maar liefst 200.000 kilometer*. Zo kun jij je vol vertrouwen richten op de dingen die belangrijk voor je zijn, zonder stil te hoeven staan bij je auto.

* Toyota biedt tot 10 jaar of 200.000 kilometer garantie voor zowel nieuwe als bestaande klanten, voor nieuwe maar ook gebruikte auto’s. Door het onderhoud uit te laten voeren door een Toyota dealer of Erkend reparateur in Nederland kunnen we de betrouwbaarheid blijven garanderen. Vraag je dealer naar de voorwaarden of lees de Algemene Voorwaarden online.

Ontdek meer

Documentatie