Toyota maakt van ‘Tokyo 2020’ een showcase van innovatie

En de volgende 6 Toyota’s moeten het doen

De volgende Olympische en Paralympische Spelen beloven heel bijzonder te worden. En niet alleen vanwege de uitzonderlijke sportprestaties die er ongetwijfeld neergezet zullen worden. Ook de voertuigen die Toyota tijdens de spelen inzet zijn heel bijzonder. En bovendien heel innovatief. We zetten de 6 belangrijke op een rij.

De komende Olympische en Paralympische Spelen vinden plaats in het jaar 2020 in en rond Tokio. Toyota wil als belangrijke sponsor dat deze spelen de meest innovatieve ooit worden. De volgende 6 voertuigen gaan hier mede voor zorgen:

Toyota e-Palette

En jij dacht dat de Toyota e-Palette verre toekomstmuziek is. Beslist niet. De e-Palette vervoert in en rond het atletendorp sporters en eventuele gasten naar hun verblijf. Dat gaat volledig elektrisch, dus zonder schadelijke uitstoot. De e-Palette kan zelfs volledig autonoom rijden!

/
Toyota Sora

Een heuse waterstofbus. Duurzaam vervoer voor maximaal 79 inzittenden, inclusief de chauffeur. De personenbus met innovatieve brandstofceltechnologie moet ervoor zorgen dat de spelen een keerpunt worden wat betreft een op waterstof gebaseerde samenleving. Overigens rijden al vanaf 2018 Toyota waterstofbussen rond in Tokio.

/
/
Toyota Concept-i

We gaan nog een stapje verder qua innovatie. Een demonstratie met de Toyota Concept-i moet bezoekers van ‘Tokyo 2020’ bekendmaken met kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence, AI). De futuristisch ogende Toyota leert hiermee de voorkeuren en emoties van de bestuurder herkennen. Hij kan zelfs een conversatie aangaan! Ook deze Toyota kan autonoom rijden.

WelCab, JPN Taxi en i-ROAD

‘Mobility for all’ is ons doel. De Toyota WelCab en JPN Taxi zijn hier treffende voorbeelden van. Beide zijn geschikt voor rolstoelvervoer. Dankzij de grote schuifdeur stappen bezoekers van de spelen extra gemakkelijk in. Wie liever zelf stuurt, kan gebruikmaken van de Toyota i-ROAD. Een guitig 2-zittertje waarmee je volledig elektrisch door de stad zoeft. Een deelauto bovendien zodat ook anderen er plezier aan kunnen beleven.

/
Ruim 15 miljoen bezoekers

We staan voor een enorme uitdaging. Naar verwachting trekken de Olympische en Paralympische Spelen van 2020 ruim 15 miljoen bezoekers. Die komen bovenop de circa 15 miljoen inwoners die de prefectuur (provincie) Tokio telt. En al die mensen moeten vervoerd worden. Daar gaan wij mede voor zorgen. Met een vloot van maar liefst meer dan 3.000 personenvoertuigen die zijn uitgerust met de nieuwste milieu- en veiligheidstechnologieën, zoals autonoom rijden level 2 (accelereren, remmen en sturen). Al die voertuigen – waaronder de waterstofauto Toyota Mirai – moeten de spelen tot de meest innovatieve ooit maken.

/
Toyota wereldwijd sponsor

Toyota is de eerste wereldwijde automotive sponsor van de Olympische en Paralympische Spelen. Toyota topman Akio Toyoda hierover: “Vrijheid van mobiliteit maakt het voor iedereen mogelijk om deel uit te maken van de maatschappij. “Als iemand een uitdaging wil aangaan waarbij bewegen een obstakel vormt, willen we dit probleem tackelen. Door onze betrokkenheid bij de Olympische en Paralympische Spelen, maakt Toyota duidelijk dat het iedereen zijn unieke persoonlijkheid respecteert en diversiteit omarmt.”

Lees meer

Een betere lucht voor iedereen Een betere lucht voor iedereen Als een van de grootste autofabrikanten ter wereld neemt Toyota de taak om het milieu te beschermen uiterst serieus. Daarvoor ontwikkelen zij auto’s die zo milieuvriendelijk als mogelijk zijn. Brandstofcellen wekken energie op in Toyota fabriek Brandstofcellen wekken energie op in Toyota fabriek Toyota wekt met brandstofcellen energie op in haar Motomachi-fabriek in Toyota City, Japan. Lees hier alles over deze nieuwe manier van stroomopwekking! Nederland zet de waterstofkraan open Nederland zet de waterstofkraan open De waterstofauto Toyota Mirai rijdt geweldig, maar waar tank je waterstof? Dat kan alleen in Rhoon bij Rotterdam en in Helmond. Maar als de plannen doorgaan is Nederland in 2018 wel een van de eerste landen met een landelijk dekkend netwerk van tankstations. De ontwikkeling van de Toyota Mirai De ontwikkeling van de Toyota Mirai Toyota is al sinds 1992 bezig met het ontwikkelen en testen van de brandstofcelauto. Het resultaat is de Toyota Mirai, de eerste betaalbare, in serie geproduceerde Toyota die rijdt op waterstof. Deze video’s laten het unieke ontwikkel- en productieproces zien.