1. Modellen
  2. Verwachte modellen
  3. Yaris Cross
Elke prestatie telt
Scroll Overslaan

De nieuwe Yaris Cross

Laat niets je nog tegenhouden

In een wereld vol mogelijkheden is de Yaris Cross de auto die nooit stopt. Hij koppelt de compacte wendbaarheid van een stadsauto aan de veelzijdigheid, technologie en de aangenaam hoge zithouding van een SUV. Zo geeft de nieuwe Yaris Cross je volledige vrijheid om in stijl en zonder stress te gaan en staan waar je wilt.

Een krachtige uitstraling
Volledige connectiviteit
Dynamische hybride prestaties
Technologie die u beschermt
100% Hybride
Op voorsprong met hybride

Met een hybride van Toyota ben je op alles voorbereid. Vanaf het moment dat je de startknop indrukt, ervaar je volledig vertrouwen. Beide beschikbare hybride aandrijflijnen onderscheiden zich met soepele prestaties en superieure efficiency. Jezelf inhouden is niet nodig, de Yaris Cross heeft altijd energie en staat klaar wanneer je dat wilt.

1.5 HYBRID 130

De Yaris Cross 1.5 Hybrid 130 biedt rijplezier zonder compromis, zowel in druk stadsverkeer als op de snelweg.

1.5 HYBRID 115

Met zijn uiterst efficiënte hybride technologie is de Yaris Cross 1.5 HYBRID 115 ideaal voor de stad.

De Yaris Cross 1.5 Hybrid 130 biedt rijplezier zonder compromis, zowel in druk stadsverkeer als op de snelweg.

Aandrijflijn
1.5 HYBRID 130
Prestaties
130pk
Verbruik
4,5 – 5,4 l/100km
Lage uitstoot
103-122/km CO2

Met zijn uiterst efficiënte hybride technologie is de Yaris Cross 1.5 HYBRID 115 ideaal voor de stad.

Aandrijflijn
1.5 HYBRID 115
Prestaties
116pk
Verbruik
4,4 – 5,0 l/100km
Lage emissies
100-117g/km CO2

Ontdek de nieuwe
Yaris Cross

Design
Stijl die opvalt
De Yaris Cross voelt zich overal thuis. Dankzij compacte afmetingen manoeuvreer je moeiteloos door de stad en buiten de stad voelt hij als een riante SUV.

Krachtig design

De stijlvolle Urban Khaki bi-tone kleurcombinatie vormt een krachtig statement en past perfect bij de stoere uitstraling van een SUV.

Perfecte proporties

Belangrijk voor de zelfverzekerde looks van een SUV zijn de 18” lichtmetalen velgen waarmee de Yaris Cross Launch Edition en GR Sport zijn uitgerust.

Hoge zit, goed gevoel

De hoge zitpositie in de Yaris Cross geeft vertrouwen en biedt uitstekend zicht in druk verkeer, belangrijk om veilig en ontspannen te kunnen rijden.

Veelzijdige ruimte

De nieuwe Yaris Cross is van binnen verrassend ruim, zodat je altijd de vrijheid hebt voor spontane trips. Een elektrisch bediende achterklep met kicksensor maakt inladen gemakkelijk.

Details die het verschil maken

De Urban Khaki bekleding en stiksel in het interieur weerspiegelt het doelmatige karakter en vormt de verbinding tussen interieur en exterieur.

Antwoord op al uw vragen over elektrische mobiliteit

Nadat Toyota meer dan 25 jaar geleden aan de wieg stond van de hybride revolutie gaan we door op de weg naar een wereld met minder emissies. Onze hybrides combineren elektrische energie met een krachtige benzinemotor, voor moeiteloze prestaties en maximaal gebruiksgemak.

Een hybride beschikt voor de aandrijving over een verbrandingsmotor en een efficiënte elektromotor, en schakelt soepel tussen beide krachtbronnen.

Een hybride kan gebruik maken van elektrische energie tijdens het optrekken en bereikt met de elektromotor zelfs snelheden tot 50 km/u. Omdat de meeste hybrides van Toyota zichzelf opladen, wordt overtollig vermogen van de benzinemotor tijdens het rijden aangewend om de batterij mee op te laden, wanneer deze leeg raakt.

Hybrides van Toyota zijn uitgerust met vooruitstrevende technologie voor een zelfopladende batterij. Deze modellen staan bekend als ‘hybride-elektrische’ voertuigen omdat ze beschikken over twee krachtbronnen. Dat betekent dat u de batterij van een hybride niet via een externe energiebron hoeft op te laden, in tegenstelling tot de batterij van volledig elektrische voertuigen.

De batterij van een hybride Toyota is ontwikkeld om even lang mee te gaan, net als de auto zelf. Sommige mechanische elementen, zoals de koppeling, dynamo en startmotor ontbreken zelfs volledig, wat het risico op onvoorziene kosten in de toekomst verder vermindert. Daarbij is voor alle hybride componenten, inclusief de hybride batterij vijf jaar/100.000 km fabrieksgarantie van Toyota van toepassing. Wij adviseren om bij het plannen van een onderhoudsbeurt te kiezen voor de pakketten Standaard of Compleet. Hierbij wordt de hybride technologie van je Toyota gecontroleerd met een Hybride zekerheid controle. Indien jij je Toyota laat onderhouden volgens het onderhoudsvoorschrift bij een Toyota dealer, geniet je Toyota tot 15 jaar zekerheid op het hybridebatterijpakket.

Er zijn drie soorten hybrides: mild Hybrid, full Hybrid en Plug-in Hybrids. Een mild Hybrid maakt alleen gebruik van de elektromotor(en) tijdens het accelereren, omdat de elektromotor de auto niet zelfstandig kan aandrijven. In een full Hybrid – of zelfopladende hybride – van Toyota kunt u zo’n 80 procent van al uw stadsritten elektrisch rijden, met snelheden tot 50 km/u. Een Plug-in Hybrid werkt op dezelfde manier, maar heeft een batterij met grotere capaciteit voor betere elektrische prestaties. Lees meer over hybrides
Technologie
Altijd connected
De Yaris Cross zit vol slimme en gebruiksvriendelijke technologie. Jouw leven op de digitale snelweg gaat gewoon verder dankzij Toyota Smart Connect, met draadloze connectiviteit en een 10,5” touchscreen. En dankzij het 12,3” digitale instrumentarium, navigatie in de cloud en live updates van de software blijf je altijd een stap voor.

Jouw informatie op jouw manier

De digitale cockpit toont alle belangrijke informatie snel en overzichtelijk. Zo zie je in één oogopslag de rijsnelheid, het laadniveau van de batterij en de gekozen rijmodus.

Alles in een oogopslag

Met het 12,3” digitale instrumentarium heb je alles onder controle, met alle belangrijke gegevens die je naar eigen inzicht kunt weergeven.

Jouw smartphone als sleutel

Met de Smart Digital Key kun je de portieren van jouw Yaris Cross openen met je smartphone, zonder deze uit je jas of tas te hoeven halen.

Een warme gloed

Licht kan je stemming beïnvloeden. Met de subtiele interieurverlichting geef je jouw interieur altijd een stemmige ambiance.

Veiligheid
Toyota T-Mate
Voor toonaangevende veiligheidsfuncties is de nieuwe Yaris Cross gebouwd met T-Mate, je behulpzame rijpartner. T-Mate is een reeks systemen die zijn ontworpen om je te ondersteunen en het rijden veiliger te maken, of je nu op de snelweg, in de stad of in de parkeergarage bent. T-Mate zorgt ervoor dat u altijd in veilige handen bent. Hieronder vind je een selectie van hoogtepunten.
  • De nieuwe Toyota Yaris

    De nieuwe Toyota Yaris is compact, krachtig én zuinig. De dynamische Yaris is er met zijn compacte afmetingen is overal in zijn element. De verbeterde hybride aandrijflijnen, waaronder een krachtige nieuwe uitvoering met 130 pk, maken hem tot een feest om in te rijden.

Blijf op de hoogte van de nieuwe Yaris Cross
Met kwaliteiten die net zo veelzijdig zijn als de auto zelf, kun je jezelf uitdrukken met de nieuwe Yaris Cross. De sportieve en dynamische GR Sport zorgt voor plezier. Terwijl de impactvolle Launch Edition, met zijn in het oog springende Urban Khaki-kleuroptie, de compacte SUV in zijn meest extraverte vorm is.