1. Ontdek Toyota
  2. Start Your Impossible
  3. Mobility
  4. Mobility for All

Mobility for All

Verleg grenzen met de vrijheid van mobiliteit

Je kent Toyota waarschijnlijk als autofabrikant, maar wij zijn op weg om een mobiliteitsbedrijf te worden. We willen dat iedereen de vrijheid van bewegen kan ervaren. Ook als je ouder bent en wat ondersteuning kan gebruiken. En ook als je een lichamelijke beperking hebt. ‘Mobility for All’ noemen we dat.

 

Mobiliteit voor iedereen

Wij geloven dat de vrijheid van mobiliteit het voor iedereen mogelijk maakt om deel uit te maken van de maatschappij. Dus als iemand een uitdaging wil aangaan waarbij bewegen een obstakel vormt, willen we dit probleem tackelen met slimme oplossingen. We doen er alles aan om met de kracht van bewegen mensen over de hele wereld te helpen om het onmogelijke te bereiken.

Mobiliteit tijdens spelen in Tokyo

Als wereldwijd partner van de Olympische en Paralympische Spelen leveren we in totaal ongeveer 3.700 voertuigen, waarvan zo’n 90% geëlektrificeerd is. Hieronder vallen mobiliteitsoplossingen zoals de indrukwekkende waterstofauto Toyota Mirai en de speciaal ontwikkelde Toyota Accessible People Mover. Met dit aanbod wil Toyota de laagste emissiewaardes van een officieel wagenpark op de Olympische en Paralympische Spelen ooit bereiken! Met als doel om de spelen minder belastend voor het milieu te maken. Zo maken we van de spelen in 2021 een onvergetelijk evenement met diverse mobiliteitsoplossingen.

Paralympische spelen

De Paralympische spelen laten zien dat niets onmogelijk is, als je ergens echt voor gaat. Net als de paralympische sporters wil Toyota steeds grenzen verleggen. Hiermee willen wij mensen over de hele wereld stimuleren om de eerste stap te zetten op weg naar het realiseren van hun droom, ongeacht hun situatie. Omdat we het onmogelijke kunnen verwezenlijken als we bewegen. Zo rijden de paralympische sporters van TeamNL in aangepaste Toyota’s. Voor onze ambassadeurs Chris Vos en Jetze plat zit het gaspedaal aan de linkerkant en Esther Vergeer rijdt volledig met haar handen.

TeamNL rijdt Toyota

Niet alleen in Tokyo zetten we ons in voor mobiliteit, ook hier in Nederland vinden we mobiliteit van de sporters belangrijk. Daarom rijden de olympische en paralympische sporters van TeamNL in een hybride Toyota. Zo rijdt rolstoelbasketbalster Mariska Beijer in een Toyota die speciaal aangepast is aan haar beperking. Topsport betekent een druk leven. Ze is met haar auto veel onderweg naar trainingen en wedstrijden. Gelukkig passen al haar spullen passen achterin, inclusief haar rolstoel.