Beyond Zero

Toyota gaat verder dan nul emissie

Emissievrij rijden is voor ons nog maar het begin. Het is een stap op weg naar elektrificatie, een reis die wij in 1997 begonnen met hybride en die wordt vervolgd met plug-in hybride en batterij elektrische voertuigen. Wij namen waterstofauto's in productie. We hebben bussen, vrachtwagens en zelfs schepen voorzien van waterstoftechnologie. De enige emissie is water. Nul emissie is pas het begin. Wij gaan verder.

Wat volgt er na lage emissies

Ruim 20 jaar geleden inspireerde het doel 'nul emissie' ons om de eerste hybride productieauto ter wereld te introduceren. Vandaag hebben we plug-in hybrides, emissievrije batterij- en waterstof elektrische auto's. Als leider op het gebied van elektrificatie, kijken we altijd verder. We gaan de komende jaren 40 nieuwe of geüpdatete elektrische voertuigen introduceren, wat in 2025 moet resulteren in het ruimste aanbod geëlektrificeerde aandrijflijnen.

/
Hybride. De onbetwiste leider Met onze vierde generatie hybride modellen kun je in stedelijk gebied tot 80% van je reistijd emissievrij rijden, zonder de auto met een stekker op te hoeven laden.
/
Plug-in hybride. Verder rijden zonder uitstoot Onze plug-in hybrides kunnen op een volle batterij tot 75 km volledig elektrisch en emissievrij rijden. Met alle voordelen die onze hybride elektrische modellen bieden, kun je ook zorgeloos langere afstanden rijden.
/
Batterij elektrisch 100% emissievrij De PROACE Electric bestelwagen uit onze nieuwe generatie emissievrije batterij elektrische voertuigen, biedt een snelle laadtijd en een compromisloze combinatie van power, actieradius en betrouwbaarheid.
/
Waterstof elektrisch. Uit de uitlaat komt alleen waterdamp Onze splinternieuwe waterstof elektrische Mirai heeft een actieradius tot 650 kilometer en een tankbeurt is zo gepiept. De brandstofcel levert schone, krachtige prestaties, zonder schadelijke uitstoot. Uit de uitlaat komt alleen waterdamp. Hij filtert de lucht zelfs en gaat daarmee zelfs verder dan emmisseloos rijden.
Belemmeringen voorbij

In de transitie van autofabrikant naar mobiliteitsleverancier zoeken we niet alleen oplossingen voor doorlopend veranderende mobiliteitsbehoefte, maar gaan we nog een stap verder. Ons motto is mobiliteit voor iedereen, van senioren tot paralympische atleten ongeacht hun fysieke gesteldheid. Want wanneer we niemand uitsluiten, komen we allemaal verder.

/
Vrijheid om te gaan De Concept-i RIDE is een rolstoeltoegankelijke elektrische auto die met niets meer dan een joystick wordt bestuurd. De unieke plaatsing van de stoelen en de automatische rijfunctie geven iedereen de vrijheid om zorgeloos te rijden.
/
Vrijheid om te staan In ons coole, milieuvriendelijke Walking Area BEV (batterij elektrisch voertuig) kun je zittend, staand of in een rolstoel de weg op. Ideaal voor korte ritten in de stad.
/
Vrijheid om te sporten We zijn ervan overtuigd dat alles mogelijk is zolang je maar bewegingsvrijheid hebt. Als Worldwide Mobility Partner van de Olympische en Paralympische spelen zien we onze visie, om mobiliteit voor iedereen mogelijk maken, werkelijkheid worden.
/
Vrijheid voor iedereen De APM (Accessible People Mover) is speciaal ontwikkeld voor de spelen van Tokio zodat bezoekers die minder goed ter been zijn zich kunnen voortbewegen in de diverse evenementenlocaties zoals het olympisch stadion.
Verwachtingen overtreffen

Wat komt er na emissievrij rijden? Wat dacht je van onvergetelijke ervaringen voor iedereen, of het nu in de auto, persoonlijk of online is? Of van geavanceerde veiligheidstechnologie die ons weer een stap dichter bij ons doel van nul verkeersongelukken brengt. Door de reputatie van onze voertuigen op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid te combineren met technologie gaan we een stap verder.

/
Onderweg leer je elkaar kennen De volledig geautomatiseerde LQ conceptauto is voorzien van 'Yui', een digitale assistent aangestuurd door kunstmatige intelligentie. Yui leert je persoonlijke voorkeuren kennen zodat je een sterkere band met je auto krijgt.
/
Een veiliger gevoel onderweg Toyota Safety Sense is een reeks actieve veiligheidstechnologieën die ontwikkeld zijn om auto-ongelukken te voorkomen of beperken. Dit brengt ons weer een stap dichter bij ons doel van nul verkeersongelukken.
/
Verbonden onderweg Dankzij veiligheidssystemen zoals Hybrid Coaching en Find My Car, geeft de smartphone-app MyT Connected Services je de volledige controle over je Toyota, zodat je altijd veilig en ontspannen de weg op kan.
/
Onderweg zonder belemmeringen Dankzij de Active Lean-technologie en achterwielbesturing, koppelt de volledig elektrische i-ROAD de wendbaarheid van een motorfiets aan het comfort en de veiligheid van een auto. Perfect voor de eerste of de laatste kilometers in de stad.
Obstakels voorbij

Als onderdeel van onze Environmental Challenge 2050, willen we dat onze reis naar 'nul emissie' verder gaat. Zonder belemmeringen op naar een emissievrije leefomgeving. Waterstof is een schone, duurzame energiebron die helpt de impact van onze producten en activiteiten op het milieu te verminderen. Reizen, huizen verwarmen of een hele stad van stroom voorzien? Wij willen iedereen een stap dichter bij een betere wereld brengen waar we niets laten liggen.

/
De toekomst van openbaar vervoer Caetanobus: De eerste vloot emissievrije bussen van Europa profiteert van onze brandstofceltechnologie voor compromisloos openbaar vervoer met waterdamp als enige uitstoot.
/
De toekomst van steden Op een terrein van 70 hectare aan de voet van de Fuji wordt een stad gebouwd waar mensen gaan wonen, werken en spelen. Woven City krijgt een compleet verbonden ecosysteem dat volledig draait op waterstoftechnologie van Toyota.
/
De toekomst van zakendoen Ritten delen, de inrichting van een hotelkamer en een uitrusting voor de retailsector. e-Palette is onze visie voor mobiele bedrijven. Een emissievrije, aanpasbare pod die kan worden afgestemd op de wensen van de gebruiker, tot voor de deur.
/
De toekomst van de maatschappij Waterstofenergie is een duurzame vervanging van fossiele brandstoffen zoals olie en gas. Van waterstofaandrijving voor boten en vrachtwagens tot waterstofenergie voor het verwarmen van huizen: wij zijn er klaar voor om een sleutelrol te vervullen bij de overstap naar een leefomgeving die draait op waterstof. Een energiebron met schoon water als enige bijproduct.
Meer over elektrificatitie

Ontdek meer