1. Elektrisch rijden
 2. Hybride elektrisch
 3. Occasions

Hybride occasions

Is een tweedehands hybride nog interessant?
Hybride auto’s van Toyota zijn duurzaam én betrouwbaar. En dat vinden wij niet alleen zelf, Toyota komt in meerdere betrouwbaarheidsonderzoeken in binnen- en buitenland als beste uit de test. Ook Toyota rijders waarderen hun auto niet alleen vanwege de hoge betrouwbaarheid, ze zijn zeer te spreken over de lage kosten voor onderhoud en brandstofverbruik.

Wat is een hybride auto en hoe werkt het?

Hybride motoren zijn er in meerdere varianten, maar bij alle hybride auto’s werken een benzine- en elektromotor(en) naadloos samen. Een Mild Hybrid kan zijn elektromotor(en) alleen gebruiken om de verbrandingsmotor tijdens het rijden te ondersteunen. De elektromotor kan de auto dus niet zelfstandig aandrijven.

Vergeleken met Mild Hybrids heeft de Full Hybrid technologie als belangrijkste voordeel dat de elektromotor volledig onafhankelijk kan functioneren. Dat betekent dat je in een Full- of zelfopladende Hybrid ongeveer de helft van je ritten volledig op elektrische energie kan rijden, tot een snelheid van 125 km/u. Bij hogere snelheden, of bijvoorbeeld tijdens het inhalen op de snelweg, werken de benzinemotor en elektromotor samen om je extra motorvermogen te geven.

In vergelijking met de volledig zelfopladende full hybride auto maakt een plug-in hybride gebruik van een groter batterijpakket. Een plug-in hybride auto combineert de bewezen sterke punten van geavanceerde hybride technologie met de praktische voordelen van volledig elektrisch rijden met een nog ruimere actieradius. Zo rij je korte afstanden volledig elektrisch en dus emissievrij, terwijl je voor langere afstanden kunt vertrouwen op de efficiënte hybride technologie.

 • Waar moet je op letten bij het kopen van een hybride occasion

  Om erachter te komen of het een realistische koop is, vergelijk je de autogegevens met auto’s van hetzelfde model, bouwjaar en/of met hetzelfde aantal kilometers. Doe gratis een online kentekencheck. Door middel van officiële gegevens van het RDW kom je achter het aantal eigenaren, vervaldatum van de apk en of de auto als gestolen staat geregistreerd.

De auto beoordelen

Check of de banden op voldoende profiel. Zie je roest of lekkage? Kijk onder de motorkap of er aan de motor vet of druppels zitten. Dan kan het zijn dat de motorolie lekt. Ga ook na of alle naden, zoals die van de deuren, recht verlopen. Waar dat niet het geval is, kan het duiden op autoschade in het verleden.
 • Tijdens de proefrit

  Let op geluidjes tijdens het rijden over hobbels, drempels en in bochten. Vreemde geluiden zijn namelijk een teken van slijtage. Check ook of waarschuwingslampjes branden en of alle knoppen, de ruitenwisser, verlichting, airco en andere functies werken. Test of de auto stabiel op de weg ligt. Dat doe je door het stuur los te laten en even hard te remmen. De auto hoort daarbij niet opzij te trekken op een rechte weg.

Fiscale voordeel hybride occassion

Het bijtellingspercentage voor een auto geldt 5 jaar. Dat betekent dat een plug-in hybride auto uit bijvoorbeeld oktober 2016 met 15% bijtelling, deze lage bijtelling tot 1 november 2021 behoudt. Na 5 jaar wordt de bijtelling opnieuw vastgesteld volgens de dan geldende wet, waarbij auto’s van vóór 2017 een standaard bijtelling van 25% hebben. Ook de wegenbelasting voor een plug-in hybride auto (maximale CO2 uitstoot tot 50 gram/km) valt lager uit. Zo betaal je slechts 50% van het normale tarief tot 2024. In 2025 betaal je 75% van dit tarief en vanaf 2026 de volledige wegenbelasting.

Waarom zou je een tweedehands Toyota Hybrid kopen?

Veel mensen zijn geïnteresseerd in milieuvriendelijker en zuiniger rijden maar zien vaak op tegen de hogere aanschafkosten. Met een tweedehands hybride kan je voor een lager bedrag al genieten het comfort van Toyota Hybrid. Ook tweedehands zijn hybride auto’s van Toyota duurzaam én betrouwbaar. Een aantal voordelen op een rij:

 • Bewezen betrouwbare kwaliteit van Toyota
 • Lagere aanschafkosten in verhouding tot nieuw
 • Lage kosten; onderhoud, wegenbelasting en brandstof
 • Geen levertijd

Waarom zou je het niet doen

 • Je kan de auto zelf niet samenstellen
 • Minder garantie
 • Gebruikssporen

Waar kan je een tweedehands hybride auto kopen?

Een tweedehands Toyota Hybrid koop je bij de dealer, particulier of autohandelaar. De Toyota dealers beschikken over de grootste keuze in gebruikte Toyota’s. Daar staat altijd wel een model tussen dat voldoet aan jouw wensen. Bovendien zijn deze volgens fabrieksvoorschriften onderhouden door getrainde monteurs, met gebruik van originele onderdelen. Ook geeft het Garantiepakket extra zekerheid. Het pakket bestaat uit 6 maanden BOVAG Garantie, NAP gecontroleerde km-stand, nieuwe APK bij aflevering en gratis pechhulp in heel Europa. Het Garantiepakket is geldig op alle Toyota occasions die gekocht worden bij de Toyota dealer.

Onderhoud hybride Toyota t.o.v. een gewone auto

Een Toyota hybride heeft geen distributieriem, geen koppeling, geen dynamo en geen startmotor. Dit zijn allemaal slijtagegevoelige onderdelen in een auto. Als deze onderdelen vervangen moeten worden, kost dat al snel veel geld. Bovendien gaan de remschijven tot drie keer langer mee dan op een auto zonder hybride techniek en slijten de banden minder snel. Dit komt omdat de motor afremt op de elektromotor (om deze energie op te slaan in de batterij). Daarom bespaar je met een Toyota hybride juist op onderhoudskosten.