Lichtpuntje tussen de bosbranden

Amerikaan die levens redde krijgt nieuwe pick-up van Toyota

Californië wordt momenteel geteisterd door de dodelijkste bosbranden in de geschiedenis van de staat. Een Amerikaan die met zijn Toyota Tundra door de vlammenzee reed om mensen te redden, wordt rijkelijk beloond: Toyota USA doneert een nieuwe pick-up aan deze held!

Anderen redden

De Instagram-feed van 'The Pandra', zoals de Amerikaan zichzelf noemt op social media, bestaat uit foto's van zijn trouwe viervoeter Wade en zijn andere grote trots: een Toyota Tundra. Toen de Californische bosbranden zijn woonplaats Paradise bereikten, bracht hij niet alleen zichzelf en zijn hond in veiligheid. Tot twee keer toe redde hij ook anderen met behulp van zijn pick-up.

/
#perfectmarshmellow

De beelden vanuit zijn truck zeggen meer dan 1.000 woorden: de Toyota Tundra heeft écht levens gered. Inmiddels heeft de pick-up de koosnaam #perfectmarshmellow en op social media ontvangt de Amerikaan alle lof voor zijn heldendaden. Ook Toyota USA is hem dankbaar dat hij zijn leven en zijn Toyota Tundra riskeerde om anderen in veiligheid te brengen. “Maak je geen zorgen om je pick-up, het is ons een eer om je een nieuwe aan te bieden!”, luidde de reply van Toyota USA. Dat is weer eens wat anders dan een lintje.

/
/
Oud versus nieuw

En daar is-ie hoor: na een week overhandigde Toyota de sleutels van een nieuwe Tundra aan de held, die overigens nog steeds dakloos is. Het verschil is duidelijk zichtbaar. Waarschijnlijk wordt de #perfectmarsmallow-versie in de toekomst tentoongesteld in het Toyota-museum.

Lees meer

Land Cruiser rijdt feilloos een miljoen kilometers Land Cruiser rijdt feilloos een miljoen kilometers Lees het verhaal John van den Eijnde: hij heeft in totaal maar liefst bijna een miljoen kilometer gereden in zijn Toyota Land Cruiser. Lieke reed in haar eentje van Utrecht naar Teheran Lieke reed in haar eentje van Utrecht naar Teheran Lieke van Nieuwenhuizen reed in haar eentje van Utrecht naar Teheran en werd verliefd op haar Toyota Land Cruiser uit 1983. Hoe bevalt de Toyota Land Cruiser? Hoe bevalt de Toyota Land Cruiser? De Toyota Land Cruiser staat al ruim 65 jaar bekend als betrouwbaar en onverwoestbaar. Wat vindt de pers van de nieuwste generatie? Een korte impressie. Succesvolle testdag met de nieuwe Toyota Land-Cruiser Succesvolle testdag met de nieuwe Toyota Land-Cruiser Op de Land Cruiser Adventure Experience kon men de nieuwe Land Cruiser als eerste testen in zwaar terrein. Zie hier de video over dit weekend vol avontuur.