1. Private lease
  2. Alles over private lease
  3. Wat is private lease

Wat is private lease?

Toyota legt het je graag uit.
Steeds meer Nederlanders ontdekken de voordelen van private lease. Wil je graag een nieuwe auto rijden, maar dan zonder dat je voor verrassingen komt te staan? Hier leggen wij je uit hoe dit mogelijk is met private lease.

Private lease

Private lease kun je zien als abonnement op je auto waarbij alle autokosten zijn inbegrepen. Zonder spaargeld uit te geven, rijd je in een nieuwe Toyota, en dat all-in voor een vast bedrag per maand. Private lease van Toyota is een voordelige manier van autorijden waarbij je nooit voor verrassingen komt te staan. Zo hoef je je niet druk te maken over onverwachte kosten van reparaties. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een deel van de waarde van de auto vooruit te betalen, hierdoor word je private lease maandbedrag nog lager.

Hoe werkt private lease?

Met Toyota Private Lease rijd je voor een vast bedrag per maand in een nieuwe Toyota. Alle services zijn inbegrepen in het maandbedrag, zoals wegenbelasting, verzekering, reparatie, onderhoud en pechhulp. Het is geschikt voor elke particulier met een geldig rijbewijs zolang aan de acceptatievoorwaarden voldaan wordt. Het maandbedrag wordt bepaald door verschillende factoren zoals de het type auto, de looptijd en het aantal kilometers dat je per jaar rijdt.

Je hebt de keuze uit een looptijd van 24, 36, 48 of 60 maanden. Hoe langer de looptijd, des te lager het maandbedrag. Daarnaast geef je aan hoeveel kilometers je per jaar denkt te gaan rijden. Hoe meer je rijdt, des te hoger het maandbedrag. Dit komt doordat de auto in de loop der tijd minder waard wordt en de kosten voor de leasemaatschappij stijgen. Deze waardevermindering heet afschrijving.

Als je situatie tussentijds verandert is het mogelijk om het aantal kilometers aan te passen. Mocht je meer kilometers hebben gereden aan het eind van het jaar dan je hebt opgegeven moet je rekening houden met een extra kosten. De brandstof, eventuele verkeersboetes en parkeerkosten betaal je zelf. Bij schade betaal je een eigen risico (€ 300,- bij cascoschade en € 90,- bij ruitvervanging).

Je huurt als het ware een auto en deze blijft eigendom van Toyota. Na afloop van het contract lever je de auto weer in. Het is ook mogelijk aan het einde van het contract de auto over te kopen. Mocht je je contract vroegtijdig willen opzeggen, kan dat zonder extra kosten bij ontslag of inkomensverlies door onverwachte omstandigheden. Mocht je behoefte hebben aan meer flexibiliteit biedt Toyota Private FlexLease naast alle voordelen van private lease, het voordeel dat het contract al na 1 jaar maandelijks opzegbaar is, en mag de auto zonder extra kosten worden ingeleverd.

Is private lease een verstandige keuze?

Private lease kent veel voordelen, of het ook de beste keuze voor jou is hangt af van verschillende factoren, het is belangrijk om zelf deze afweging te maken. Het is bij private lease belangrijk om je persoonlijke situatie goed na te gaan. Welke auto is voor jou geschikt, hoeveel kilometers ga ik per jaar rijden, hoe zit het met mijn inkomen en arbeidsovereenkomst en welke gezinsveranderingen zitten er nog aan te komen?

Om er zeker van te zijn dat private lease binnen jouw financiële situatie wordt er een financiële toetsing gedaan. Een private lease contract dient bij stichting BKR geregistreerd te worden. Van de totale leasetermijnen wordt 100% geregistreerd. Een geldverstrekker ziet dit deel als een financiële verplichting, waardoor dit een negatieve invloed heeft op je maximale leenbedrag. Private lease heeft geen gevolgen voor een lopende hypotheek.

De maandelijkse kosten van private lease kun je niet tijdelijk stopzetten, ook niet als je de auto even niet gebruikt. Bedenk dus goed wat je plannen zijn voor de toekomst en of de kosten binnen je budget passen tijdens de looptijd van het contract. Of sluit Toyota Private FlexLease hiermee is het contract al na 1 jaar maandelijks opzegbaar is, zonder extra kosten.

Private lease of kopen?

Wanneer je zelf een auto koopt is dit jouw bezit. Daardoor ben je ook zelf verantwoordelijk voor onderhoud, verzekeringen, wegenbelasting en reparaties. Bij private lease weet je beter wat je maandelijks kwijt bent aan je auto. Je huurt als het ware de auto voor een vast bedrag. Alle kosten van de auto zijn hierbij inbegrepen. Bovendien is private lease in bepaalde gevallen voordeliger dan een auto kopen.

Dit komt omdat leasemaatschappijen met kortingen auto’s kunnen inkopen, onderhouden en verzekeren. Lees hier verder om erachter te komen of een auto kopen of private lease beter bij uw situatie past.

Voor private lease kun je dit verhaal geheel vergeten, bijtelling is hierbij niet van toepassing omdat het een privé auto is. Voor een vast bedrag per maand lease jij een auto van je eigen geld. Bij private lease zijn de brandstofkosten voor je eigen rekening, iets wat bij zakelijke lease vaak is inbegrepen door middel van een tankpas. Meer weten? Lees hier verder.