1. Occasions
 2. Prius

De Toyota Prius als occasion

Lekker duurzaam. Helemaal als tweedehands.
Met de Toyota Prius occasion wil Toyota elektrisch rijden bereikbaar maken voor iedereen. Gelukkig maakt een occasion Prius elektrisch rijden een stuk betaalbaarder. Deze hybride auto heeft een lagere aanschafprijs, maar is nog van goede kwaliteit. Bovendien profiteer je bij een Toyota Approved occasion van fijne extra’s zoals een Hybride Zekerheid Controle en tot 10 jaar garantie. Zo rijdt je een Toyota Prius occasion heel voordelig.

De tweedehands Toyota Prius

De Toyota Prius kwam in 1997 voor het eerst op de markt en was de eerste hybride auto voor het grote publiek. Dit maakt de Prius een echte pionier in het hybride segment. De techniek is inmiddels drastisch verbeterd, waardoor je nu nog schoner en zuiniger rijdt. De tweedehands Prius heeft een hybride en een plug-in hybride variant.

Goed in:

 • Betrouwbaarheid. Op de Prius kan je altijd rekenen.
 • Laag brandstofverbruik
 • Schoon rijden
 • Bagageruimte. Deze is groter dan gemiddeld.

Minder goed in:

 • Het trekken van aanhangwagens en caravans. Dit is niet mogelijk met de hybride uitvoering.
 • Heel snel optrekken. De Prius is ontworpen met de focus op zuinigheid.

Een occasion Toyota Prius kopen? Gebruik deze tips

Bedenk waar je de occasion wil kopen

Prius occasions staan te koop bij particulieren en bij dealers. Voor beide partijen is wat te zeggen. Zo bieden particulieren auto’s over het algemeen goedkoper aan, maar is de garantieregeling een stuk beter bij erkende dealers.

Blijft belangrijk: controleer de auto goed

Het ligt misschien voor de hand, maar controleer de auto altijd goed. Let vooral op dure onderdelen zoals de distributieketting. Daarnaast is het ook verstandig om de onderhoudshistorie na te lopen.

Proefrit maken

Tip: rijd tijdens je proefrit op verschillende wegen en snelheden. Een auto reageert namelijk op verschillende situaties.

Een Toyota Prius als occasion is de slimste keuze, en dat komt door:

Toyota is het betrouwbaarste merk

Dit zijn niet onze woorden, maar die van de Consumentenbond. Uit hun onderzoek blijkt dat Toyota het meest betrouwbaarste merk is.

Groot aanbod

Toyota heeft een groot aanbod occasions: zo’n 4.000. Zo is er altijd wel een model dat bij je past. Ook kan je een Toyota aan de andere kant van het land kopen, maar bij je dealer in de buurt laten onderhouden. De garantie blijft van kracht.

Transparante verkoopprijzen

Zoals u van Toyota mag verwachten zijn de getoonde prijzen all-in, dus inclusief de beste garanties op al onze occasions.

Toyota Approved Occasions

Met de Approved Occasions voordelen ben je verzekerd van een goede aankoop. Dit pakket bestaat uit:

 • Tot 10 jaar garantie
 • Volledige onderhoudsbeurt
 • Hybride Zekerheid Controle
 • 14 dagen omruilgarantie
 • 24/7 Pechhulp in heel Europa