1. Modellen
Prijs vanaf (Incl. BTW)
€ 71.995,-
CO2 gecombineerd
0 g/km

Ontdek de kracht van waterstof

De Toyota Mirai combineert toonaangevende technologische innovatie met een gestroomlijnde stijl en dynamische aandrijving, en laat alleen water achter.

Onderscheidend design, soepele prestaties

De nieuwe Toyota Mirai is ontwikkeld op een volledig nieuw platform en is daardoor breder en lager. Dit maakt de auto optisch lichter en draagt bij aan optimale stabiliteit. De langere overhang achter versterkt de aerodynamische uitstraling.

 

650 km puur rijplezier

De Mirai rijdt opvallend geruisloos, met werkelijk ongeëvenaard rijcomfort. Zijn revolutionaire brandstofceltechnologie staat garant voor mobiliteit zonder enige schadelijke emissies, met een royale actieradius van 650 kilometer.

Geavanceerd in elk opzicht

Bijtanken is zeer eenvoudig. Het vullen van de waterstoftank van de Mirai neemt maximaal vijf minuten in beslag. De procedure is vrijwel gelijk aan tanken met een conventionele auto. Na het aansluiten van de vulnippel knijpt u de handgreep in, waarna deze veilig is vergrendeld. De boordcomputer van de Mirai stuurt informatie naar de pomp, waarna de tank veilig en snel wordt gevuld.

Gefilterde lucht, overal waar je rijdt

De Mirai beschikt als eerste Toyota over een Air Purification System dat de emissie zuivert van schadelijke stoffen als zwaveldioxide en stikstofoxide. Een mens ademt jaarlijks een volume in van ongeveer 4.730.400 liter. De Mirai filtert elke 10.000 gereden kilometers hetzelfde volume aan lucht.

Hoe werkt dit?

Het Air Purification System is een primeur van Toyota die schadelijke stoffen als zwaveldioxide en stikstofoxide afbreekt via het koolstoffilter van de Mirai. Een volwassene ademt jaarlijks ongeveer 4.730.400 liter lucht in en uit. De Mirai filtert elke 10.000 kilometer hetzelfde volume aan lucht.

Welke uitvoering past het best bij jou?

Kies je uitvoering

3 Opties

 • Mirai - Dynamic - Sedan

  Mirai Dynamic

  Waterstof
  Sedan
  • +
   12,3" multimediasysteem met navigatie
  • +
   19" lichtmetalen velgen, zilver (235/55R19)
  • +
   JBL Premium audio, 14 speakers

  Motortype


  Vanaf

  € 71.995,-

  Automaat | 2WD
  • CO2 gecombineerd
   0 g/km
 • Mirai - Executive - Sedan

  Mirai Executive

  Waterstof
  Sedan
  • +
   Adaptive High Beam System
  • +
   19" lichtmetalen velgen, glossy (235/55R19)
  • +
   Sfeerverlichting LED in 8 instelbare kleuren, dashboard

  Motortype


  Vanaf

  € 76.295,-

  Automaat | 2WD
  • CO2 gecombineerd
   0 g/km
 • Mirai - Prestige - Sedan

  Mirai Prestige

  Waterstof
  Sedan
  • +
   20" lichtmetalen velgen, zwart (245/R45R20)
  • +
   Head-Up Display, 10 inch
  • +
   Stoelbekleding, semi aniline leder

  Motortype


  Vanaf

  € 82.295,-

  Automaat | 2WD
  • CO2 gecombineerd
   0 g/km

Innovatie binnen handbereik

Met hoogwaardige technologie geeft de Toyota Mirai je in elke bocht volledige controle, of je nu op weg bent naar kantoor of een langere rit maakt.
 • Met één druk op de knop Via Apple CarPlay of Android Auto™ integreer je probleemloos je smartphone, waarna je je apps kunt bedienen op het 12,3" multimediatouchscreen. En met de geprojecteerde informatie van het grote Head-Up Display op de voorruit, zie je de volgende aanwijzing van het navigatiesysteem, verkeersborden en snelheidscontrole. Lane Crace Assist helpt je ondertussen om je positie op de weg in de gaten te houden.
 • Alles in de gaten Tijdens het parkeren maakt de intelligente Panoramic View Monitor gebruik van vier camera's en twaalf sensoren, waarmee de Mirai obstakels en voetgangers in het volledige gebied rond de auto in de gaten kan houden.
 • Zien wat er achter je is Zelfs wanneer het uitzicht naar achteren geblokkeerd wordt door bagage of passagier, kun je in de digitale achteruitkijkspiegel van de Miral precies zien wat er achter je gebeurt. De spiegel is daartoe uitgerust met een groothoeklens.

Superieur comfort en luxe

De Toyota Mirai heet je welkom met pure luxe. Onderscheidende details vormen een fraai contrast met het breed opgezette interieur.

Toyota T-Mate - veiligheid voor alles

Voor toonaangevende veiligheidsfuncties is de Mirai uitgerust met T-Mate. Jouw handige assistent onderweg. Het systeem omvat onder meer de nieuwste generatie van Toyota Safety Sense en biedt tevens de mogelijkheid van over-the-air updates. Met T-Mate van Toyota ben je altijd in veilige handen. Hieronder vind je een aantal van de functies van Toyota T-Mate.
 • Pre-collision system (PCS)

  Het Pre-Collision System helpt je om een mogelijke aanrijding met andere voertuigen, voetgangers en fietsers te detecteren en voorkomen. Is er kans op een aanrijding, dan word je als bestuurder gewaarschuwd met zicht- en hoorbare signalen. Reageer je niet of niet snel genoeg, dan treden automatisch de remmen in werking om een aanrijding te voorkomen, of om de gevolgen ervan zoveel mogelijk te beperken. Ook beschik je over functies als Intersection Collision Avoidance Support en Emergency Steering Assist Support die je overdag helpen op drukke kruispunten en bij een eventuele uitwijkmanoeuvre.

 • Adaptive Cruise Control (ACC)

  Dit systeem helpt je een veilige afstand te bewaren tot je voorligger. Rijd je te dicht op je voorganger, dan vermindert het systeem automatisch de snelheid. Indien nodig, gebruikt het systeem hiervoor de remmen en treden ook de remlichten in werking. Beschikt jouw auto ook over Road Sign Assist (RSA), dan herkent het systeem ook de geldende maximumsnelheid op je route, om je te informeren wanneer je te hard rijd.

 • Emergency driving stop system (EDSS)

  Heb je als bestuurder enige tijd niet gereageerd, dan klinkt er een geluidssignaal om je te waarschuwen. Blijft een reactie dan alsnog uit, dan wordt de auto in zijn rijbaan automatisch tot stilstand gebracht. De alarmlichten treden in werking om achteropkomend verkeer te waarschuwen, terwijl de portieren worden ontgrendeld om de hulpdiensten toegang tot de auto te geven wanneer dat onverhoopt nodig is.

 • Proactive driving assist, deceleration assist (PDA)

  Met dit systeem vertraagt de auto soepeler wanneer je het gaspedaal loslaat, bijvoorbeeld bij het naderen van een voorligger.

 • Over-the-air (OTA) software updates

  OTA software-updates zorgt ervoor dat Toyota Safety Sense (TSS) up-to-date is, met de nieuwste functies en verbeteringen.

MyToyota app

Met de MyToyota app maak je elke rit eenvoudiger. De app biedt een aantal innovatieve veiligheids- en hulpfuncties, zoals Find-My-Car, waarmee je op een drukke parkeerplaats je auto kunt zoeken. Handig is ook de Functie Share-To-Car, waarmee je een voorgeprogrammeerde route naar het navigatiesysteem stuurt.
Lees meer

Bekijk de details die de Mirai zo bijzonder maken

Feiten / fabels over waterstof

Net als met een auto bij de benzinepomp neemt het voltanken van een auto bij een waterstofstation nog geen 5 minuten in beslag.

Waterstof wordt steeds meer gezien als industriële grondstof en is daarom breed verkrijgbaar uit meerdere duurzame bronnen.

De prijzen voor een brandstofcel zijn sinds 2007 al gehalveerd. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op en verwacht kan worden dat het aantal brandstofcellen dat in gebruik is, snel zal groeien.

Tanks voor de opslag van waterstof worden vervaardigd uit carbonfiber en worden tot het uiterste getest. De tanks zijn even veilig als die voor bijvoorbeeld diesel en aardgas.

In de industrie wordt waterstof al vele jaren gebruikt als brandstof voor bussen, heftrucks, boten en zelfs raketten.

Kies uit verschillende mogelijkheden om jouw Mirai te rijden

 • Kopen

  Vraag eenvoudig een offerte aan en met of zonder inruil van je huidige auto. En ontdek direct wat je zou moeten (bij)betalen om in een gloednieuwe Toyota te kunnen rijden. 
 • Leasen

  Toyota Financial Services biedt voor zakelijke klanten duidelijke en aantrekkelijke financiële oplossingen, gecombineerd met het gemak van one-stop-shopping. 
 • Financieren

  Met het Toyota Betaalplan kies je voor zekerheid. Door de vaste looptijd met een vast maandbedrag en een vaste rente weet je precies waar je aan toe bent.

10 jaar garantie

Op een Toyota kun je bouwen. Hij brengt je overal, door weer en wind. Dat geeft een vertrouwd gevoel, maar we gaan nog een stap verder. Vanaf nu geven we op iedere Toyota tot 10 jaar garantie, tot maar liefst 200.000 kilometer*. Zo kun jij je vol vertrouwen richten op de dingen die belangrijk voor je zijn, zonder stil te hoeven staan bij je auto.

 

Ontdek meer

Documentatie

** Disclaimer garantie

Toyota biedt tot 10 jaar of 200.000 kilometer garantie voor zowel nieuwe als bestaande klanten, voor nieuwe maar ook gebruikte auto’s. Door het onderhoud uit te laten voeren door een Toyota dealer of Erkend reparateur in Nederland kunnen we de betrouwbaarheid blijven garanderen. Vraag jouw dealer naar de voorwaarden of lees de Algemene Voorwaarden (Opens in new window) online.