1. Kopen & aanbiedingen
  2. Financieren
  3. Aanvraagproces

Aanvraagproces Toyota Betaalplan

Toyota maakt het je makkelijk
Het aanvragen van een financiering via het Toyota Betaalplan verloopt via een aantal stappen. Op deze pagina lees je welke dat zijn en waar je rekening mee moet houden. Aanvragen worden doorgaans binnen één werkdag behandeld, zodat je snel op weg kunt in je nieuwe Toyota.

Voordelen Toyota Betaalplan

  • Vast maandbedrag
  • Boetevrij aflossen
  • Flexibel samen te stellen
  • Je Toyota dealer als vast aanspreekpunt

Bereken je maandbedrag Meer informatie

Waar letten we op?

Bij het afsluiten van een lening voor je auto controleert Toyota Financial Services bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) of je betalingsachterstanden heeft. We beoordelen op basis van je persoonlijke en financiële gegevens of de lening bij jouw financiële situatie past. We kijken naar je gezinssituatie, inkomen en je vaste maandelijkse lasten (bijv. huur of hypotheek). Je aanvraag wordt afgewezen als we verwachten dat je niet aan de maandelijkse termijnen van de lening kunt voldoen. Bijvoorbeeld als uit de BKR-controle blijkt dat je een betalingsachterstand hebt.

De weg naar jouw auto via Toyota Betaalplan

1. Lening en condities bepalen
Samen met de dealer bepaal je de hoogte, looptijd en eventuele slottermijn van de lening. Je kunt een eventuele inruilwaarde van je huidige auto en/of eigen middelen gebruiken om een gedeelte van je nieuwe auto te betalen. Het bedrag dat overblijft, wordt dan het te financieren bedrag met het Toyota Betaalplan.

2. Akkoord offerte termijnbedrag
De dealer stelt een offerte op met daarin het maandelijkse termijnbedrag. Na je akkoord dient de dealer de aanvraag in bij Toyota Financial Services. Je ontvangt een e-mail om je persoonlijke ‘Mijn Contract’-omgevingOpens in new window. Dit is een beveiligde digitale omgeving waar je altijd je gegevens en financieringsafspraken kunt inzien.

3. Verzamelen (financiële) gegevens
Je vult je persoonlijke en financiële gegevens aan in de digitale omgeving. Het gaat hier om je inkomen, je gezinssituatie en je uitgavenpatroon. Deze gegevens moet je aantonen met een aantal documenten: kopie van je legitimatiebewijs, kopie van je bankpas, bankafschriften, loonstrook of bewijs van je inkomen en eventueel aanvullende documenten, afhankelijk van je situatie. Zoals bij het betalen of ontvangen van alimentatie.

4. Beoordeling aanvraag BKR
Toyota Financial Services beoordeelt je aanvraag en toetst deze bij het BKR (verplicht).

5. Voorlopige positieve beoordeling
Krijg je een voorlopige positieve beoordeling? Dan vragen wij je de verschillende documenten te uploaden in de persoonlijke ‘Mijn Contract’-omgeving, zodat wij je ingevulde gegevens kunnen toetsen.

6. Goedkeuring en ondertekening
Is alles akkoord bevonden? Gefeliciteerd! JeToyota dealer neemt contact op om het financieringscontract te ondertekenen en je auto op te halen.

Samen met je partner de auto financieren

Het is mogelijk om je nieuwe Toyota samen met je partner te financieren. Door beide inkomens mee te nemen in de aanvraag, heb je in veel gevallen meer financieringsruimte. Je partner wordt dan medecontractant en moet dezelfde gegevens en documenten aanleveren als jij. Dit betekent dat je partner ook getoetst en geregistreerd wordt bij het BKR.

Meer informatie

Je dealer als vast aanspreekpunt

Bij de financiering van je nieuwe of gebruikte auto kun je bij alle landelijke Toyota merkdealers terecht voor het Toyota Betaalplan. Je dealer helpt je graag bij de financieringsaanvraag en kan je informeren over aanvullende diensten. Zo kies je via Toyota Onderhoud op Maat uit verschillende onderhoudspakketten, waardoor je auto altijd het officiële fabrieksonderhoud heeft. Ook kan de dealer voor je een autoverzekering afsluiten. Kortom, de Toyota dealer ontzorgt je van A(anvraag) tot Z(orgeloos) op weg in je nieuwe Toyota.

Vind je Toyota dealer Meer over Onderhoud op Maat