1. Ontdek Toyota
  2. Start Your Impossible
  3. Nederland
  4. Ambassadeurs

Onze ambassadeurs

Het onmogelijke willen bereiken
Topsporters laten als geen ander zien dat je met de kracht van bewegen het onmogelijke kan bereiken. Het is Toyota’s visie om mensen over de hele wereld te inspireren met de vrijheid van bewegen. Samen met onze ambassadeurs laten we zien dat met wilskracht en doorzettingsvermogen niets onmogelijk is. Dit is niet altijd even makkelijk, maar onze ambassadeurs bewijzen met hun verhalen dat alles mogelijk is wanneer je niet opgeeft.

Fleur Jong

Fleur Jong bewijst dat je met een gezonde dosis zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen de top kunt bereiken. Ze is paralympisch kampioen verspringen en in 2023 en 2024 werd ze bij het WK para-atletiek wereldkampioen op de 100 meter sprint en bij het verspringen. Nog nooit liep er iemand harder en sprong er iemand verder op blades.
Lees meer over Fleur

Kjeld Nuis

Kjeld Nuis behoort tot de beste langebaanschaatsers van de wereld. Als kleine jongen droomde hij al om ooit als schaatskampioen met een medaille om zijn nek op het podium te staan. Ondanks persoonlijke tegenslagen wist hij met zijn onvoorwaardelijke doorzettingsvermogen toch zijn droom waar te maken door op de Olympische Winterspelen van 2018 en 2022 te excelleren op het allerhoogste podium.
Lees meer over Kjeld

Jetze Plat

Op een handbike kun je heel hard gaan. Vraag maar aan Jetze Plat die geboren werd met twee onvolgroeide benen. Hij is paralympisch kampioen en meervoudig wereld, Europees en nationaal kampioen. In 2021 wint hij zelfs drie keer goud op de Paralympische Spelen in Tokyo. “Het is alles of alles.”
Lees meer over Jetze

Irene schouten

Voormalig schaatsster Irene Schouten is een echt multitalent. Zowel op de langeafstanden als het marathonschaatsen was ze succesvol. Haar liefde voor schaatsen was er al vroeg. Als klein meisje stond ze samen met haar broers en zus op het natuurijs. Tijdens de Olympische Winterspelen in 2018 veroverde ze brons en in 2022 zelfs 3 keer goud.
Lees meer over Irene

Esther Vergeer

Als meisje van acht belandde Esther Vergeer in een rolstoel. Door sport leerde ze met haar beperking omgaan. Bovenal gaf het haar zelfvertrouwen. Jarenlang was ze de beste rolstoeltennisster van de wereld. Ze is zevenvoudig paralympisch kampioen tennis, werd vijf maal verkozen tot gehandicapte sporter van het jaar en won de Laureus World Sports Awards in 2002 en 2008. Nu is ze chef de mission van Paralympic TeamNL.
Lees meer over Esther

Marit Bouwmeester

Zeilster Marit Bouwmeester gelooft niet in talent, wel in keihard werken. Haar broer, die ook haar coach is, helpt haar daarbij. Ze nam driemaal deel aan de Olympische Spelen en won toen een zilveren medaille (2012), een gouden medaille (2016) en een bronzen medaille (2021).
Lees meer over Marit

Chris Vos

Paralympisch snowboarder Chris Vos kreeg op z’n vijfde te horen dat hij nooit meer zou lopen, laat staan sporten. Door zijn doorzettingsvermogen verliep dat gelukkig anders. In 2014 kwalificeerde de toen vijftienjarige Chris zich voor de spelen in Sochi; hij was daarmee de jongste Nederlandse debutant. Tijdens de Paralympische Spelen in 2018 won hij zilver op de banked slalom. Maak kennis met een uitzonderlijk sportman.
Lees meer over Chris