1. Ontdek Toyota
  2. Nieuws
  3. 2018 030 Toyota volumemerk met laagste CO2 uitstoot

Hoge positie dankzij zuinige Toyota hybride modellen

Hoge positie dankzij zuinige Toyota hybride modellen
Onderzoeksbureau JATO nam de CO2-emissie van alle in 2017 nieuw verkochte auto’s in Europa onder de loep. En wat blijkt? Toyota heeft dankzij de Toyota hybride modellen de laagste gemiddelde uitstoot van alle volumemerken!
  • Het overgrote deel van de auto’s die vorig jaar in Europa nieuw verkocht zijn (73 procent), hebben een CO2-uitstoot van 110 tot 130 gr/km. Toyota zit daar met een gemiddelde score van 101,2 gr/km een heel stuk onder. Van alle volumemerken is dat het laagste cijfer. Die bescheiden emissie is te danken aan de Toyota hybride modellen.
     
  • Mooie verbetering

    De Toyota hybride modellen hebben er niet alleen voor gezorgd dat Toyota het volumemerk met de laagste CO2 -uitstoot overall is. Ze hebben er ook toe geleid dat Toyota vorig jaar een mooie verbetering laat zien in vergelijking tot 2016. De gemiddelde uitstoot daalde met 2,7 gr/km terwijl andere volumemerken juist een stijging laten zien

Fier aan kop

De lage gemiddelde uitstoot levert Toyota een prachtige derde plekOpens in new window op in de top-50 van alle merken. Alleen Tesla en Smart staan hoger. Logisch, Tesla rijdt volledig elektrisch en Smart bouwt alleen kleine stadsautootjes waaronder eveneens elektrisch aangedreven versies. Als volumemerk met verschillende benzine- en hybride/benzinemodellen gaat Toyota fier aan kop!