1. Kopen & aanbiedingen
  2. Financieren
  3. BKR registratie

BKR-registratie

Verplicht bij een (auto)financiering
Het Bureau Krediet Registratie (BKR) houdt leningen en kredietovereenkomsten bij die jou aangaan. Banken en kredietverstrekkers zijn wettelijk verplicht om dit door te geven aan het BKR. Gaa je een lening aan om je auto te financieren via het Toyota Betaalplan, dan krijg je een BKR-registratie.

Soorten BKR-registraties

 

Er zijn twee soorten registraties bij het BKR: positieve registraties en negatieve registraties. 
Een negatieve BKR-registratie kan een belemmering vormen als je een lening wilt afsluiten. Deze kan het gevolg zijn van een (eerdere) betalingsachterstand. Betalingsachterstanden blijven tot 5 jaar zichtbaar bij het BKR, ook als je de betaling inmiddels hebt voldaan. Bij een positieve registratie heb je één of meerdere leningen lopen en betaal je de kosten van de lening op tijd. Een positieve BKR-registratie levert meestal geen problemen op bij het aangaan van een nieuwe lening. 

 

Controle BKR-registratie

Bij het afsluiten van een financiering voor je auto bij Toyota Financial Services, zijn we wettelijk verplicht om vooraf te controleren of je geregistreerd staat bij het BKR. Zo beoordelen we of het verantwoord is dat je een lening aangaat. Ook als je een Private Leaseovereenkomst wilt aangaan, word je getoetst bij het BKR. Na goedkeuring en ondertekening van de overeenkomst wordt het leasebedrag geregistreerd. Kijk voor meer informatie over een BKR-registratie op de website van het BKR.