1. Ontdek Toyota
  2. Nieuws
  3. 2019-092-BEV-op-TMS

Deze elektrische Toyota is dé oplossing voor stadsverkeer

Mogelijk eind 2020 op de Japanse markt
Een compacte, elektrische auto die mensen in drukke steden meer vrijheid biedt. Dat had Toyota voor ogen toen het de hier afgebeelde BEV (Battery Electric Vehicle) ontwikkelde. Deze tweezits stadsauto is bedoeld voor korte afstanden in grote steden. Daarbij neemt hij nauwelijks ruimte in, maakt hij minder geluid en heeft hij een minimale impact op het milieu. Ideaal toch?

Eind 2020 op de markt

De ultracompacte Toyota BEV is slechts 2,49 meter lang en 1,29 meter breed, waardoor je hem zelfs op de krapste plekken kunt parkeren. Met 100 kilometer actieradius kun je gemakkelijk de hele stad verkennen. De topsnelheid bedraagt 60 km/u en binnen 5 uur is de auto aan een 200V-stekker weer volledig op te laden. Is Toyota’s BEV toekomstmuziek? Absoluut niet. Toyota verwacht dat hij eind 2020 op de Japanse markt verschijnt. Grote kans dus dat je deze supermini in de nabije toekomst door de straten van Tokyo ziet zoeven.

Vijf mobiliteitsoplossingen

Behalve de BEV toont Toyota ook vijf andere mobiliteitsoplossingen, waaronder de BEV Concept Model for Business. Een zelfrijdende elektrische stadsauto waarin je tijdens het reizen heerlijk rustig kunt werken. Verder is ook de i-ROAD aanwezig die de afmetingen van een motorfiets met het comfort van een auto combineert. Toyota ontwikkelt niet alleen toekomstige stadsauto’s, maar zet zich ook actief in voor de ontwikkeling van milieuvriendelijke transportmogelijkheden voor overheidsdiensten en minderbedeelden. Voorbeelden zijn de Walking Area BEV Standing Type, Walking Area BEV Seating Type en de Walking Area BEV Wheelchair-linked Type: een slimme oplossing om een rolstoel te motoriseren.

Speciale tentoonstelling FUTURE EXPO

De toekomst van stadsvervoer met eigen ogen aanschouwen? Op de Tokyo Motor Show die dit jaar van 24 oktober tot en met 4 november plaatsvindt, organiseert Toyota de speciale tentoonstelling FUTURE EXPO over het vervoer van de toekomst. Behalve de compacte BEV, presenteert Toyota daar ook de innovatieve LQ conceptcar en de splinternieuwe Mirai Concept waterstofauto.