1. Ontdek Toyota
  2. Nieuws
  3. 2019 113 Toyota Corolla finalist Auto van het jaar 2020

Toyota Corolla finalist belangrijke autoprijs

Corolla Auto van het Jaar 2020?
De nieuwe Toyota Corolla is genomineerd voor de prestigieuze titel ‘Car of the Year 2020’. Een internationale, 60-koppige jury verkoos de Toyota Corolla uit 35 genomineerden tot finalist. De bestverkochte auto ter wereld mag het nu tegen zes andere finalisten opnemen. De winnaar wordt begin maart 2020, kort voor de Autosalon van Genève, bekendgemaakt. De nominatie is de volgende stap in het voortdurende succes van de Toyota Corolla.

Prestigieuze autoverkiezing

De Auto van het Jaar-verkiezing vindt sinds 1964 plaats. De jury bestaat uit vooraanstaande, onafhankelijke autojournalisten uit heel Europa. Zij beoordelen de finalisten op design, comfort, veiligheidsvoorzieningen, verbruik, rijgedrag, vermogen, praktisch gebruiksgemak en prijs. Als de Toyota Corolla de titel wint, dan is het de derde Toyota die er met deze onderscheiding vandoor gaat. In 2000 sleepte de Toyota YarisOpens in new window voor het eerst de prijs in de wacht, gevolgd door de Toyota PriusOpens in new window – pionier in zelfopladende hybridetechnologie – in 2005.

  • De bestverkochte auto ter wereld

    De Toyota CorollaOpens in new window is met meer dan 46 miljoen verkochte exemplaren de bestverkochte auto ter wereld. Sinds de introductie in maart 2019 zijn er al meer dan 5.000 Corolla’s verkocht. Dat maakt het een van de meest populaire auto’s in het C-segment. Klanten vallen massaal voor de actieve veiligheidssystemen, het spannende uiterlijk en de dynamische rijeigenschappen. Volgens het internationale onderzoeksbureau JATO is de Corolla in de eerste helft van 2019 opnieuw de bestverkochte auto ter wereld, op de voet gevolgd door de Toyota RAV4Opens in new window.

Icoon

De Toyota Corolla verscheen in 1966 en groeide uit tot een icoon. Eind 2018 presenteerde Toyota de twaalfde generatie, die in maar liefst vier carrosserievarianten verkrijgbaar is. Behalve de HatchbackOpens in new window en de Touring SportsOpens in new window staan ook de stijlvolle Sedan en avontuurlijk in de showroom. De nieuwste generatie van de Toyota Corolla is gebaseerd op een nieuw platform dat zorgt voor een dynamisch rijgedrag en een laag zwaartepunt. De efficiënte zelfopladende hybride aandrijflijnen combineren een laag verbruik met veel vermogen. Interesse? Er is al een Toyota Corolla voor 23.995 euro.