Toyota breidt Europees onderzoek naar robotica verder uit

Iedereen moet kunnen genieten van de vrijheid van mobiliteit

‘Mobility for all’, zeggen we bij Toyota. We willen dat iedereen kan genieten van de vrijheid van mobiliteit. Of je nu 1 jaar bent of 100. En dat gaat verder dan alleen onze Toyota modellen. Neem nou de Toyota Human Support Robot (HSR). Die kan ouderen ondersteunen in het dagelijkse leven. En juist deze robot is beschikbaar voor andere partijen die zich bezig houden met robotica.

Toyota heeft de robot HSR ontwikkeld met als doel ‘Mobility for all’. De robot maakt deel uit van een hele robotfamilie, de Toyota Partner Robots-familie. De robot T-HR3 behoort ook tot deze familie. De kleinere HSR heeft een uitvouwbare arm. Hiermee kan hij voorwerpen van de vloer pakken, of van een boekenplank. Superhandig voor bijvoorbeeld ouderen of mensen met een beperking.

Focus op nieuwe ideeën en toepassingen

Behalve Toyota doen meer partijen onderzoek naar robotica. Maar waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden? Dus stellen we de HSR beschikbaar aan andere onderzoekers. Dan hoeven zij geen robot en bijbehorende software te ontwikkelen. In plaats daarvan kunnen zij zich focussen op nieuwe ideeën en toepassingen. En vervolgens kunnen ze deze met de HSR testen in een echte omgeving. Dit noemen we de HSR Developer’s Community. En die bestaat al sinds september 2015. Inmiddels hebben zich al 44 partners uit 12 landen aangesloten!

/
In een stroomversnelling brengen

Met de bestaande en nieuwe samenwerkingen willen we de technologische vorderingen van onderzoekers in een stroomversnelling brengen. Ook in Nederland. De Technische Universiteit Eindhoven is namelijk een van de vijf Europese universiteiten die we met de HSR ondersteunen. De andere zijn gevestigd in Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Toyota toont de HSR op IROS 2018, een internationale conferentie over robotica in Madrid.

/
Boost geven aan technologische vorderingen

“Ons Europese onderzoek naar robotica levert een significante bijdrage aan Toyota’s wereldwijde onderzoek hiernaar”, vertelt Gerard Killmann, Vice President R&D Toyota Motor Europe. “We zijn ervan overtuigd dat de HSR een echte bijdrage kan leveren aan het werk van onderzoekers en een boost kan geven aan hun technologische vorderingen. We zijn bovendien verheugd om samenwerkingen met Europese onderzoekorganisaties op het gebied van robotica verder uit te breiden.”

Meer informatie over Toyota's Partner Robots-familie

/

Lees meer

Dit is het bijzondere verhaal van basketballer CUE4 Dit is het bijzondere verhaal van basketballer CUE4 GeCUE4 is een boomlange basketbalspeler. Alleen is CUE4 geen mens. Maar wat dan wel? Woven City: de ultieme, duurzame stad van Toyota Woven City: de ultieme, duurzame stad van Toyota Toyota bouwt met Woven City stad van de toekomt met verbonden ecosysteem op basis van waterstof. Toyota presenteert: Driven – het verhaal van Pol Fàbrega Toyota presenteert: Driven – het verhaal van Pol Fàbrega Hoe breng je een revolutie teweeg in ons huidige voedselsysteem? Pol Fàbrega doet een dappere poging. Jetze Plat is ‘Paralympisch sporter van het Jaar 2019’! Jetze Plat is ‘Paralympisch sporter van het Jaar 2019’! Handbiker en paratriatleet pakt prestigieuze onderscheiding tijdens feestelijk NOC*NSF Sportgala