1. Ontdek Toyota
  2. Start Your Impossible
  3. Nederland
  4. Ambassadeurs
  5. Dafne Schippers

Dafne Schippers

Keihard werken voor die ene milliseconde
Dafne Schippers is het boegbeeld van de Nederlandse atletieksport. Elke dag werkt ze keihard om steeds een beetje beter te worden. De momenten dat het juist tegen zat, hebben haar scherp gehouden om met resultaat haar einddoel te behalen. Al op 22-jarige leeftijd was zij de eerste Nederlandse ooit die de 100 meter in minder dan elf seconden liep.

Wat betekent Start Your Impossible voor jou?

“Start Your Impossible betekent voor mij de weg die je aflegt naar dat ene moment waarin je boven jezelf uitstijgt. Je allerbelangrijkste race waar je dag in dag uit naar toewerkt. Die weg is nooit eenvoudig en altijd met ups en downs. Waarbij je de ene dag de vraag stelt waar je het allemaal voor doet en de andere dag voelt dat je op de juiste weg bent.”

Hoe het begon

Rond haar twaalfde begon Dafne bij atletiekvereniging Hellas in Utrecht. “Ik had vanaf het begin enorm veel plezier in atletiek en was dankzij de speelse manier van trainen en de enthousiaste coaches meteen verkocht aan de sport. Toen ik bij mijn eerste wedstrijd direct een medaille won, werkte dat voor mij heel motiverend. Ik had nog nooit aan een wedstrijd meegedaan. Ik had zelfs nog nooit getraind, en toen werd ik tweede! Daar is mijn liefde voor atletiek ontstaan.”

"ALS TOPSPORTER WERK IK ELKE DAG KEIHARD OM STEEDS EEN BEETJE BETER TE WORDEN"

Plezier in wat je doet

“Ik denk dat dit het belangrijkste blijft: dat je vooral plezier hebt in wat je doet. Omdat je voor NK’s altijd uit blijft komen voor een club, ben ik nog steeds lid van Hellas, maar op 15-jarige leeftijd was het voor mij tijd om door te groeien. Toen ging ik naar Papendal, waar ik onderdeel werd van de nationale (talent)selectie en professionele begeleiding kreeg.”

The Flying Dutch Women

De topatlete wordt ook wel The Flying Dutchwoman genoemd. Sinds haar late tienertijd heeft ze een indrukwekkend aantal medailles veroverd en schreef ze zowel nationale als internationale recordtijden op haar naam. Met de bronzen plak op de zevenkamp in 2013 was Dafne de eerste Nederlandse ooit die op een WK atletiek voor senioren een medaille in de wacht sleepte. In 2014 werd Dafne Europees kampioene op de 100 én 200 meter, in 2015 wereldkampioene op de 200 meter en tweede op de 100 meter. In 2016 won ze olympisch zilver op de 200 meter.

DE MEDAILLES VAN DAFNE
(WK EN OLYMPISCHE SPELEN)

2017
Engeland
WK Atletiek, Londen

Goud: 200 meter sprint
2017
Engeland
WK Atletiek, Londen

Brons: 100 meter sprint
2016
Brazilië
Olympische Spelen, Rio de Janeiro

Zilver: 200 meter sprint
2015
China
WK Atletiek, Peking
Goud: 200 meter sprint
2015
China
WK Atletiek, Peking

Zilver: 100 meter sprint
2014
Zwitserland
EK Atletiek, Zürich

Goud: 100 meter sprint
2013
Rusland
WK Atletiek, Moskou

Brons: zevenkamp

Toyota RAV4 Hybrid

Dafne rijdt als ambassadeur in de nieuwe Toyota RAV4 Hybrid. “Ik ben erg blij met de samenwerking met Toyota. Het merk stelt hoge eisen aan alles wat ze doen en is altijd op zoek naar mogelijkheden om te verbeteren. Dat geldt ook voor mij. Als topsporter werk ik elke dag keihard om steeds een beetje beter te worden. Het doorzettingsvermogen van Toyota spreekt mij erg aan. In mijn carrière heb ik tegenslagen en tegenwerkingen gehad, maar ik heb altijd doorgezet en altijd mijn einddoel scherp voor ogen gehouden. Mét resultaat.”

Lees meer over Start Your Impossible