1. Zakelijk
  2. Leasen

Een Toyota leasen

Altijd een duurzame oplossing op maat.
Als zakelijk rijder krijg je mogelijk te maken met leasen. Dankzij de lease-oplossingen van Toyota Zakelijk is er altijd een passende, duurzame oplossing om te voldoen aan jouw zakelijke mobiliteitsbehoeften. Hoe groot of klein de onderneming ook is, Toyota ontzorgt zodat jij je kan richten op je business. Kies je voor financial lease? Of toch liever operational lease? Of ben je vooral benieuwd naar de verschillen tussen deze twee leasevormen? Toyota helpt graag, óók met het berekenen van je bijtelling. Bekijk hier welke leasemogelijkheid van Toyota het beste bij je past.

Zakelijk leasen bij Toyota

  • Betrouwbare en duurzame mobiliteitspartner
  • Oplossingen op maat
  • Aantrekkelijke tarieven
  • Transparant, van offerte tot contract
  • Uitstekend servicenetwerk

Neem contact op Bereken je bijtelling

De verschillende leasevormen uitgelegd

Toyota Financial Services biedt zakelijke klanten duidelijke en aantrekkelijke financiële oplossingen, gecombineerd met het gemak van one-stop-shopping. Bekijk nu welke leasevormen bij jouw wensen past.
  • Operational Lease Operational lease laat zich vergelijken met huur. De auto blijft in dit geval eigendom van de leasemaatschappij, dus aan het einde van je contract lever je de Toyota gewoon weer in. Voor een vast en vooraf bepaald maandbedrag zijn alle kosten inbegrepen, van onderhoud tot reparaties. Je dient alleen nog zelf te tanken.
  • Financial Lease Kies je voor financial lease? Dan ben je als ondernemer vanaf de eerste dag van het contract economisch eigenaar van de auto, zonder beroep te doen op het bedrijfskapitaal. Zaken als de looptijd, het maandbedrag en de eventuele slottermijn worden vooraf bepaald. Als de contractperiode is afgelopen en de maandelijkse betalingen zijn voldaan, dan is de auto bedrijfseigendom.

Welke leasevorm past het beste bij jou?

Operational Lease Financial Lease
Vast maandbedrag
Eigenaar voertuig
Nieuw of gebruikt Nieuw Nieuw en gebruikt
Mogelijk bij personenauto's
Mogelijk bij bedrijfswagens
Duur van het contract 12 tot 72 maanden 12 tot 84 maanden
Flexibel opzeggen
Aanbetaling Optioneel
Slottermijn Optioneel
Inclusief verzekering
Inclusief wegenbelasting
Inclusief onderhoud en reparaties
Inclusief pechhulp
Inclusief afschrijving

De populairste zakelijke modellen

FAQS

Voordelen van financial lease zijn dat je kunt investeren zonder een beroep te hoeven doen op je bedrijfskapitaal. Het is bovendien een flexibele vorm van leasen. Je kunt ook afschrijven, profiteren van investeringsaftrek en rente aftrek. Ook heb je recht op terugvorderen van de BTW over de volledige aanschafprijs.

Voordelen van operational lease zijn dat je geen zorgen hebt en ook geen bijkomende kosten voor onderhoud. Je betaalt een vast bedrag per maand, neemt minder risico en de auto staat niet op je balans.

Voor de werkgever zijn de kosten van een leaseauto verschillend. Het afgesproken leasetarief opgenomen in het leasecontract, de brandstofkosten, kosten van eigen risico bij schade en het type leaseauto zijn allemaal van invloed op de hoogte van de kosten. Ook de looptijd van het contract en de jaarkilometrage hebben invloed. 

Bij een zakelijk leasecontract staat de autoverzekering op naam van de leasemaatschappij of van je werkgever. Je bouwt zodoende geen schadevrije jaren op zolang je in de zakelijke leaseauto rijdt. Als het leasecontract stopt is het wel mogelijk om een schadevrijverklaring aan te vragen. In deze verklaring wordt opgenomen wat de staat van het voertuig is op het moment van inleveren en of er eventuele schade is geclaimd. Deze verklaring kan handig zijn als je een eigen auto koopt. In overleg met je verzekeraar is het dan mogelijk om alsnog korting te krijgen op je autoverzekering. De hoogte van de korting verschilt per verzekeraar.

De duur van een leasecontract is afhankelijk van wat afgesproken is. Bij Toyota kan een leasecontract 12 tot 72 maanden duren. 

Bij operational lease is het vaste maandbedrag opgebouwd uit het risico voor afschrijving, rente, reparatie, onderhoud, verzekering, vervangend vervoer en houderschapsbelasting.

Als je een auto wilt leasen maar je hebt een negatieve BKR-registratie, dan is financial lease niet mogelijk. Je valt in dit geval buiten het acceptatiebeleid.