1. Kopen & aanbiedingen
  2. Leasen
  3. Leaserijdersinfo

Toyota leaserijders

Praktische informatie voor u als Toyota leaserijder

Brandstof declareren

Heeft u getankt bij een niet bij onze brandstofpas aangesloten station? Geen probleem: als Toyota leaserijder declareert u uw tankbon via de Multi Tank Card portal.

Declareer uw tankbon via het MTC portal

Onderhoud en reparatie

Voor onderhoud en reparatie maakt u als Toyota leaserijder een afspraak bij uw Toyota dealer. De dealer regelt de afwikkeling voor de in het contract opgenomen posten. Vragen met betrekking tot onderhoud en reparaties kunt u ook online aan ons stellen. Gebruik daarvoor de rode button 'Vraag stellen over onderhoud en reparatie' hieronder.

Schade melden

Meld schade binnen 48 uur bij ons online. Gebruik daarvoor de rode button hieronder 'Schade melden'. Of stel ons telefonisch op de hoogte: 0347 - 367 953. U dient voor elke schade een volledig ingevuld en ondertekend Europees schadeformulier te sturen aan:

Toyota Financial Service
T.a.v. de afdeling Schade
Postbus 402
4130 EK Vianen

Winterbanden

In het voor- en najaar kunt u wisselen van zomer- naar winterbanden en vice versa. Per contract heeft de Toyota leaserijder de beschikking over een set winterbanden. De set banden die niet onder de auto zitten, wordt voor u opgeslagen. Maak een afspraak met uw dealer om te wisselen van banden.

Innameprocedure

Minimaal 2 weken vóór expiratiedatum van de leaseovereenkomst ontvangt u als Toyota leaserijder een inleverbrief en inleverformulier. In de brief staat dat de auto ingeleverd dient te worden bij Toyota Financial Services in Vianen. Indien gewenst kunt u de auto bij de dealer inleveren maar de feitelijke inname vindt in Vianen plaats.

Als de auto bij de Toyota dealer wordt ingeleverd loopt een dealermedewerker samen met de klant/berijder een rondje om de auto. Samen vullen ze het inleverformulier in. De kilometerstand, staat van de auto, aanwezigheid van sleutels, leasebescheiden en accessoires worden gecontroleerd.

Als de auto op locatie wordt ingeleverd (alleen op verzoek) beoordeelt een medewerker van Experda B.V. de staat van de auto. Aan inname op locatie kunnen kosten verbonden zijn.

Zodra de innamebevestiging van Toyota dealer of Experda is ontvangen, wordt de auto op transport gezet. Na ontvangst van de leaseauto bij Toyota Financial Services wordt de auto gecontroleerd op schades en geïnspecteerd voor verkoop. Eventuele schade bij inname wordt kenbaar gemaakt door middel van een inspectierapport. Vervolgens wordt er verrekend en het contract beëindigd.

Heeft u een elektrisch aangedreven Toyota/

Elektrisch tanken

Speciaal voor elektrisch aangedreven Toyota’s biedt Toyota Financial Services de Plug-in pas aan. Dit is een gecombineerde pas voor brandstof en elektriciteit. Met de Plug-in pas kunt u naast brandstof ook elektriciteit afrekenen. Alle laadtransacties worden via het vertrouwde Multi Tank Card-systeem verwerkt. Toyota Financial Services ontwikkelde de Plug-in pas in samenwerking met The New Motion en Multi Tank Card.

Voordelen van de Plug-in pas:

  • Afname van de gewenste brandstof door middel van één pas
  • Alle mobiliteitskosten van een bestuurder op één overzicht
  • Laden bij nagenoeg alle laadpunten en snellaadpunten in Nederland
  •  U kunt met de Plug-in pas bepaalde andere producten en diensten afnemen, zoals smeermiddelen, wassen en parkeren

Mobiel parkeren voor Toyota leaserijders

Park-line pas activeren en gebruiken

Kreeg u een Park-line pas van Toyota Financial Services? Activeer deze door te bellen met het Park-line systeem. Vervolgens kunt u als Toyota leaserijder met deze pas gemakkelijk parkeren.

Bij aankomst meldt u zich telefonisch aan. Hiervoor dient u de code van het tariefgebied in te voeren. Deze tariefcode staat boven iedere parkeerautomaat en op eventuele parkeerborden. Het Park-line systeem herkent de bestuurder aan het mobiele telefoonnummer en start de parkeeractie. De parkeercontroleur kan met een handscanner de Park-Line pas inlezen. Zo kan gecontroleerd worden of de geparkeerde auto op dat moment is aangemeld.

Bij vertrek meldt u zich af door wederom te bellen naar het Park-line systeem. De parkeeractie wordt dan beëindigd. Park-line herinnert de aangemelde Toyota leaserijder standaard iedere twee uur aan de lopende parkeeractie door middel van een sms-bericht. Dit interval kan korter of langer worden ingesteld, naar wens van de gebruiker. Zo betaalt u nooit teveel voor het parkeren.

Maandelijks brengt Toyota Financial Services uw parkeerkosten (achteraf) in rekening. Tevens het abonnementsgeld van € 2,50 per maand inclusief de eventuele kosten van gebruik van de optionele diensten bij het Park-line abonnement. Omdat u het parkeren met Park-line via Toyota Financial Services afneemt, ontvangt u een korting van 50% op het éénmalige entreegeld van € 10,-.