Skip naar hoofdcontent (Klik enter)

Auto zakelijk: elektrisch of hybride?

Bij Toyota altijd een duurzame keuze
Toyota-rav4-plugin1
Toyota zet in op duurzaam zakelijk vervoer waarbij rijplezier hand in hand gaat met comfort en een rijke uitrusting. Zo kom je als zakelijk rijder niets te kort. Toyota levert onder meer hybrides, plug-in hybrides en batterij-elektrische modellen. En zelfs waterstof-elektrisch staat op het menu. Met Toyota haalt je álles uit je zakelijke mobiliteit met een minimale CO2-uitstoot. Maar wat is nu eigenlijk passender in jouw situatie? Elektrisch of toch hybride? Of de gulden middenweg?
Toyota bZ4X exterieur detail laadklep laadpaal grijs

Steeds groener

Welke aandrijflijn je kiest, hangt onder meer af van je persoonlijke situatie, maar ook van bedrijfsmatige ambities. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je bedrijf of dat je als ZZP’er nu de overstap wilt maken naar volledig elektrisch rijden. In dat geval bent je bij Toyota aan het juiste adres. Denk aan de Toyota bZ4X of de Toyota Proace Electric. Zelfs waterstof-elektrisch is mogelijk met de innovatieve Toyota Mirai
Toyota bZ4X exterieur detail laadklep laadpaal grijs

Maximale trekkracht

Een volledig elektrische auto biedt ook andere voordelen. Je geniet als bestuurder van directe trekkracht direct vanuit stilstand. Dat komt omdat een elektromotor direct zijn maximale koppel kan leveren. Daarnaast is een elektrische auto ook bijzonder stil, waardoor je meer rust aan boord van de auto ervaart. 

Fiscale voordelen

Volledig elektrisch rijden heeft verschillende fiscale voordelen. In 2025 geldt er een kwarttarief voor de wegenbelasting. Je krijgt 75% korting op het benzinetarief en dit zal de komende jaren afgebouwd worden. Voor batterij-elektrische auto’s geldt een verlaagde bijtelling van 17% over de cataloguswaarde tot € 30.000. Gebruik onze tool om je bijtelling te berekenen. De MIA en Vamil regelingen (Opens in new window) zijn vanaf 2025 niet meer van toepassing op batterij-elektrische auto's, maar nog wel voor waterstof-elektrische auto's.

Nadelen batterij-elektrisch rijden

Zijn er ook nadelen? Dat ligt puur aan de persoonlijke situatie. Indien je op het werk en thuis over een laadpaal beschikt, dan is rijden in een batterij-elektrische auto geen enkel probleem. Als dat niet het geval is, dan wordt laden wellicht een grotere uitdaging. Voor een waterstof-elektrische auto dien je waterstof te tanken bij een waterstoftankstation. Het aanbod van deze locaties neemt gestaag toe in Nederland, maar laat zich nog niet vergelijken met bijvoorbeeld tankstations waar je benzine kunt tanken.

Plug-in hybrides

Een plug-in hybride vormt de gulden middenweg wat betreft aandrijflijnen. Je kunt bijvoorbeeld volledig elektrisch rijden van huis naar werk en weer terug en kunt voor het afleggen van grotere afstanden vertrouwen op een soepele benzinemotor. Werken de benzine- en elektromotor met elkaar samen, dan geniet je van bijzonder veel kracht. Neem de Toyota Prius Plug-in Hybrid. Dat is de krachtigste Prius ooit met een systeemvermogen van 164 kW (223 pk). En dat in combinatie met de laagste CO2-emissie voor een Prius ooit: 12 g/km.
Toyota Corolla Touring Sports exterieur driekwart linksvoor zilvergrijs

Toyota Full Hybrid

Wil je wel duurzaam ondernemen, maar past een volledig elektrische auto niet bij jouw situatie? Dan is een Toyota Full Hybrid ideaal. Het aanbod is reuze en je kunt zeer zuinig rijden. Toyota is heer en meester als het gaat om hybride technologie. De krachtige en efficiënte vijfde generatie hybride aandrijflijn in bijvoorbeeld de Toyota Corolla Hatchback, Corolla Touring Sports en Corolla Cross leveren een hoog vermogen, met een zeer laag brandstofverbruik en een lage CO2-uitstoot. Ideaal voor de zakelijk rijder die veel kilometers maakt. Van vrijwel alle modellen van Toyota bestaat een Full Hybrid versie, zoals de compacte Yaris en Yaris Cross.
Toyota Corolla Touring Sports exterieur driekwart linksvoor zilvergrijs