1. Zakelijk
  2. Toyota laadoplossing

Toyota laadpaal voor elektrische auto

De perfecte laadoplossing, daar krijg je energie van
Bij een elektrische auto of plug-in hybride ontkom je niet aan laden. Als zakelijk rijder dien je daar goed rekening mee te houden. Gelukkig bestaan er diverse oplossingen om zowel thuis als op het werk eenvoudig te kunnen laden. Zo weet je zeker dat je altijd voldoende actieradius hebt en is rijden in een batterij-elektrische auto of plug-in hybride echt een plezier.
Stress over laden? Dat is nergens voor nodig. De laadinfrastructuur in Nederland behoort tot de top van Europa. Er zijn duizenden laadpalen in ons land beschikbaar, evenals honderden snellaadpunten. Toch kan de behoefte bestaan om alsnog thuis of op het werk een laadpaal te installeren speciaal voor je eigen (deels) elektrische auto. Toyota ontzorgt hierin van A tot Z. 

Toyota Oplaadservice

Hoe we dat doen? Met de Toyota Oplaadservice. Met deze service ben je altijd zorgeloos onderweg in je Toyota en is opladen gemakkelijk. Met behulp van de Toyota laadpas en een bijbehorende app heb je toegang tot ruim 85.000 publieke laadpunten in Nederland en partnernetwerken in het buitenland. Ook heb je toegang tot snelladers. In de app zie je eenvoudig waar de laadpunten staan, met welke vermogens de laadpaal je auto kan opladen en wat de kosten zijn. Het systeem kan de kosten elke maand automatisch doorbelasten aan jou of jouw werkgever. Je hoeft dus nergens naar te kijken.

Wandmodel of laadpaal op standvoet

De laadpas is slechts een fractie van het complete aanbod laadoplossingen waarvoor je terecht kunt bij Toyota. Want we realiseren ook een laadpunt op je eigen terrein, als dat gewenst is. Je kunt kiezen uit een oplaadpunt aan de wand of een exemplaar op een standvoet. Over de installatie maak je je geen zorgen, dat regelen wij. 

Dynamic Load Balancing

Alle systemen beschikken bovendien over Dynamic Load Balancing. Dat houdt in dat het systeem automatisch de perfecte tijden kiest om de auto op te laden en overbelasting te voorkomen. Er geldt een garantieperiode van 5 jaar op een Toyota laadpunt en installatie. Een laadpaal voor een elektrische auto kan verschillende vermogens leveren, tot 22 kW (zowel 1 fase als 3 fase tot 32A). Het hangt af van de plug-in hybride of batterij-elektrische auto met welk vermogen de batterij kan opladen.

Zakelijke auto: eigen laadpaal

Het beschikken over een eigen laadpaal biedt verschillende voordelen. Je hebt altijd een locatie om de auto op te laden en hoeft niet te zoeken naar een publieke laadpaal. Het is helemaal ideaal als je de auto thuis kunt opladen en op het werk, dan hoef je je nooit zorgen te maken over een te kleine actieradius. Nu is dat met een Toyota bZ4X helemaal niet nodig, want die haalt tot wel 512 kilometer (WLTP) met een volle batterij. Een Toyota Proace City Electric kan tot wel 275 kilometer afleggen. Deze elektrische bedrijfswagen maakt werken in de stad wel heel aantrekkelijk. Met een elektrische aandrijving bespaart jouw bedrijf bovendien op gebruikskosten en de CO2-emissies. Dat is pas duurzaam ondernemen.