Toyota Safety Sense

Zes nieuw ontwikkelde actieve veiligheidssystemen

Toyota Safety Sense omvat zes nieuw ontwikkelde, actieve veiligheidssystemen - Pre-Collision System, Lane Departure Alert, Automatic High Beam, Pre-Collision System met Pedestrian Detection, Adaptive Cruise Control en Road Sign Assist. Het ultieme doel van deze systemen is om verkeersongevallen zoveel mogelijk te voorkomen, en u als bestuurder te ondersteunen. Zo wordt de veiligheid voor alle weggebruikers vergroot.

De technologie van Toyota Safety Sense helpt potentieel gevaarlijke situaties te voorkomen, en beschermt daarmee u en uw passagiers: het Pre-Collision System registreert met behulp van een camera en sensoren voertuigen die zich in uw rijbaan bevinden; Lane Departure Alert waarschuwt u wanneer de auto onbedoeld de rijbaan verlaat; Automatic High Beam schakelt automatisch tussen groot- en dimlicht om in het donker veiliger te kunnen rijden; en Road Sign Assist geeft specifieke verkeersborden onderweg weer op het nieuwe TFT display.

Dankzij deze actieve veiligheidsvoorzieningen reduceert Toyota Safety Sense de kans op een verkeersongeval, en bevordert zo de veiligheid voor u, uw passagiers en uw medeweggebruikers.

Pre-Collision System


Het Pre-Collision System van Toyota Safety Sense maakt gebruik van sensoren en een camera om een eventuele aanrijding met een ander voertuig of obstakel tijdig te registreren. Bij een potentieel gevaarlijke situatie hoort en ziet u waarschuwingssignalen en treedt automatisch de functie Brake Assistance in werking. Reageert u niet voldoende alert, dan treedt automatisch het remsysteem in werking om een aanrijding te voorkomen, of om de gevolgen ervan zoveel mogelijk te beperken.

Technische naam: Pre-Crash Safety System

Lane Departure Alert


Lane Departure Alert registreert met behulp van een camera de wegmarkering in het wegdek, en geeft u een hoor- en zichtbaar waarschuwingssignaal wanneer u onbedoeld en zonder richting aan te geven uw rijbaan verlaat. Vervolgens kunt u zelf een stuurcorrectie uitvoeren.

Automatic High Beam


Automatic High Beam is ontworpen voor optimaal zicht in het donker, voor alle weggebruikers. Een camera registreert tegemoetkomend verkeer en voorgangers, en meet tevens de felheid van de straatverlichting. Vervolgens schakelt het systeem automatisch tussen groot- en dimlicht, ter bevordering van de veiligheid tijdens het rijden in het donker.

Road Sign Assist


Met Road Sign Assist biedt Toyota Safety Sense een functie die de rijbaan voor u in de gaten houdt. Belangrijke informatie, zoals snelheidsbepalingen of inhaalrestricties, wordt weergegeven op het TFT-display in het instrumentarium. Het systeem geeft u ook waarschuwingssignalen als u een bord voor eenrichtingsverkeer niet opmerkt.

Pre-Collision System met Pedestrian Detection


Het Pre-Collision System maakt gebruik van een camera en microgolfradar om voetgangers en andere voertuigen tijdig op te merken. Is er een kans op een aanrijding, dan wordt u als bestuurder gewaarschuwd met hoor- en zichtbare signalen. Tegelijkertijd treedt Brake Assistance in werking. Slaagt de bestuurder er niet in om tijdig te remmen, dan worden de remmen automatisch geactiveerd om een aanrijding te voorkomen, of om de gevolgen van een aanrijding zoveel mogelijk te beperken.

Adaptive Cruise Control


Adaptive Cruise Control maakt gebruik van de microgolfradar om automatisch een veilige afstand tot uw voorligger aan te houden. Zo maakt Toyota het u als bestuurder gemakkelijk tijdens lange ritten op de snelweg.

Lees meer

Hoe werkt de Toyota hybride aandrijving? Check de video Hoe werkt de Toyota hybride aandrijving? Check de video Toyota is, sinds de hybride Prius in 1997, de trotse marktleider op het gebied van hybride rijden. Maar hoe werkt hybride rijden in een Toyota eigenlijk? Visie Toyota over de brandstof van de toekomst Visie Toyota over de brandstof van de toekomst Wat wordt de brandstof van de toekomst? Waterstof, elektriciteit, benzine, diesel? Tijdens een persevent in het Louwman Museum deelde Toyota zijn visie Sesam open u! Sesam open u! Zonder de sleutel uit je zak of tas te halen je Toyota openen, sluiten en zelfs starten. Het kan met Toyota Smart Entry met startfunctie. Hoe werkt het eigenlijk? De ontwikkeling van de Toyota Mirai De ontwikkeling van de Toyota Mirai Toyota is al sinds 1992 bezig met het ontwikkelen en testen van de brandstofcelauto. Het resultaat is de Toyota Mirai, de eerste betaalbare, in serie geproduceerde Toyota die rijdt op waterstof. Deze video’s laten het unieke ontwikkel- en productieproces zien.