Klaar voor de start: de Yaris met rallygevoel!

Toyota presenteert straatversie van de Yaris WRC

Toyota keert na tientallen jaren terug op het strijdtoneel van het World Rally Championship. Om dat te vieren en vanwege Toyota’s nieuwe koers richting meer spannende auto’s, komt er binnenkort een straatversie van de Yaris WRC.

In de jaren '80 en '90 stond Toyota wereldwijd bekend om zijn rallysuccessen. Niet voor niets is Toyota's President Akio Toyoda trots op de onnoemelijk veel podiumplekken en drie wereldtitels. Met de deelname aan het WRC, op 19 januari aanstaande, wil hij de glorietijd van weleer doen herleven. Daarbij introduceert Toyota een straatversie van de Yaris WRC als kampioen in de dop.

/

Felle donder
Met de Yaris WRC als uitgangspunt ontwikkelde Toyota een 3-deurs Yaris met een volledig nieuwe voor- en achterzijde. Hij valt meteen op door de grote centrale uitlaat en diffuser. Deze ultrasportieve Yaris gaat voor pure power met een vermogen van ruim 154 kW/210 pk. En ook de looks liegen er niet om: dit model straalt pit uit met de opvallende Toyota GAZOO Racing-kleuren. De uiteindelijke naam van de nieuwe sportversie laat zich nog raden.

/


Spannende line-up
Op de nadrukkelijke wens van Toyota President Akio Toyoda worden de auto’s van Toyota steeds spannender. Toyoda wil meer mooie, opwindende auto’s maken. Niet alleen om te zien maar ook om in te rijden. Hier zijn de crossover Toyota C-HR en de Toyota Prius goede voorbeelden van. De nieuwe Yaris vult deze line-up perfect aan. En met deze ‘hete hatchback’ maakt Toyota zijn rentree in het ‘hot hatch’-segment, waarin het voorheen met de Yaris T Sport actief was.

Werelddebuut in maart
Op 9 maart 2017 vindt het wereldwijde publieksdebuut plaats op De Autosalon van Genève, waar de sportieve Yaris naast de echte Yaris WRC zal staan. De marktintroductie wordt nog bekend gemaakt. Wie weet bent u de eerste die straks in een auto rijdt die zijn DNA deelt met de Yaris WRC van Toyota GAZOO Racing.

Lees meer

Hybride Toyota modellen populairder dan ooit Hybride Toyota modellen populairder dan ooit Onze hybride modellen winnen aan populariteit! Check welke hybride modellen de populairste zijn. Welke van deze hybride modellen is jouw favoriet? The sky’s the limit: Toyota in the WRC The sky’s the limit: Toyota in the WRC Na het succesvolle debuut van de Toyota YARIS WRC in 2017 – met overwinningen in Rally Sweden en Rally Finland – is TOYOTA GAZOO Racing klaar voor het komende seizoen van het FIA World Rally Championship (WRC). Toyota Yaris behaalt 5 sterren in Euro NCAP Toyota Yaris behaalt 5 sterren in Euro NCAP De Toyota Yaris heeft in de Euro NCAP-test de maximumscore van 5 sterren behaald voor de veiligheid. Allemaal dankzij standaard Toyota Safety Sense. Autojournalist over de Toyota Yaris Hybrid Autojournalist over de Toyota Yaris Hybrid Wouter Vastenhout stelt de Toyota Yaris Hybrid op de proef. Zijn ervaringen zijn ronduit positief. Hij is mooi, stil en ruim. Maak zelf ook een proefrit!