Mag een hybride auto een aanhanger trekken?

Toyota Prius heeft trekgewicht van 725 kg

Ja, inmiddels kunnen steeds meer Hybride auto's aanhangers trekken. Zo ook de volledig nieuwe Toyota Prius die begin 2016 bij de Toyota dealer staat. De nieuwe Toyota Prius heeft namelijk een trekgewicht van 725 kg (ongeremd).

Het trekgewicht van de nieuwe Toyota Prius is een heuse Prius primeur. Niet eerder kon een Prius namelijk een aanhanger trekken. Maar met de nieuwe, vierde generatie Prius is dat wel het geval.

De nieuwe Prius: design

Grotere bagageruimte

Het trekgewicht van 725 kg van de nieuwe Prius maakt het mogelijk een aanhanger zoals een Boedelbak® achter de Prius te hangen. Samen met de grotere bagageruimte van 502 liter wordt het gebruiksgemak van de Prius hiermee flink vergroot.


Zuiniger dan zijn voorganger

De nieuwe Toyota Prius is 18 procent zuiniger dan zijn voorganger. Het officiële verbruik wordt bekend op de Tokio Motor Show waar de Prius op 28 oktober 2015 zijn Japanse publieksdebuut maakt.

De nieuwe Prius: prestaties

Langer, breder en lager
De nieuwe Prius is uitgerust met een efficiënte 1,8-liter VVT-i benzinemotor én uiteraard een elektromotor. De eerste levert 98 pk/72 kW, de tweede 72 pk/53 kW. De nieuwe Prius is langer, breder en lager dan zijn voorganger:

  • Lengte 4,54 m (was 4,48 m)
  • Breedte 1,76 m (was 1,74 m)
  • Hoogte 1,47 m (was 1,49 m)

Rianter dan voorheen

De hoofdruimte is ondanks de lagere daklijn rianter dan voorheen. De wielbasis is gelijk gebleven en bedraagt 2,70 m. De Cw-waarde (de luchtweerstand) is buitengewoon laag, namelijk 0,24. En dat heeft een positief effect op het verbruik.

De nieuwe Prius: hybride aandrijflijn

Lees meer

In 2025 alle Toyota modellen deels elektrisch In 2025 alle Toyota modellen deels elektrisch Toyota verwacht per 2030 meer dan 5,5 miljoen geëlektrificeerde auto’s per jaar te verkopen. Vanaf 2025 zijn alle Toyota modellen ook elektrisch leverbaar. Toyota viert 20 jaar hybride leiderschap Toyota viert 20 jaar hybride leiderschap In 20 jaar is er veel veranderd: van de manier waarop we communiceren, ons vermaken, de wereld om ons heen zien tot de manier waarop we autorijden! Toyota Five Continents Drive Project Toyota Five Continents Drive Project Toyota gelooft: ‘Op de weg leren we hoe je nog betere auto's kunt maken.’ Het 5 Continents Drive Project werd in het leven geroepen om dit te toetsen: van 2015 tot de Olympische Spelen van To-kio in 2020 zullen Toyota-medewerkers wereldwijd de hybride modellen van Toyota testen. Een betere lucht voor iedereen Een betere lucht voor iedereen Als een van de grootste autofabrikanten ter wereld neemt Toyota de taak om het milieu te beschermen uiterst serieus. Daarvoor ontwikkelen zij auto’s die zo milieuvriendelijk als mogelijk zijn.