1. Ontdek Toyota
 2. Start Your Impossible
 3. Partnershipspelen

Onze verbintenis met de spelen

Onze bijdrage aan de schoonste spelen ooit
Toyota beschouwt mobiliteit als het fundament waarop een samenleving kan worden opgebouwd die iedereen toegang geeft tot dezelfde kansen. Deze idealen met een focus op continue verbetering, worden niet alleen gedragen door Toyota, maar ook door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het Internationaal Paralympisch Comité (IPC). De Olympische en Paralympische Spelen brengen de wereld samen om te genieten van de bijzondere prestaties van de atleten.
 • Schoonste spelen ooit

  Als partner van de Olympische en Paralympische Spelen verzorgt Toyota in totaal 3.700 voertuigen voor Tokyo in 2021. Hiervan is zo’n 90% geëlektrificeerd. Eerste berekeningen wijzen erop dat de gemiddelde CO2-uitstoot van dit deel van het wagenpark gemiddeld minder dan 80 g/km bedraagt. Dat is minder dan de helft dan gebruikelijk is bij wagenparken met een vergelijkbaar aantal modellen op benzine of diesel. Zo wil Toyota het laagste emissieniveau ooit bereiken van een officieel wagenpark op de Olympische en Paralympische Spelen.

 • Waterstof heeft de toekomst

  Behalve het officiële wagenpark verzorgt Toyota voor de spelen ook andere voertuigen, zoals de waterstofbus SORA. Waterstof dat met hernieuwbare energie is gemaakt, is volledig CO2-vrij. En als het gebruikt wordt voor de opwekking van elektriciteit, dan is schoon water de enige emissie. Waterstof is ook eenvoudig op te slaan en te transporteren. Daardoor kunnen we hernieuwbare energiebronnen optimaal benutten.

 • Inclusieve spelen

  Toyota streeft naar een inclusieve samenleving waarin iedereen gelijke kansen krijgt om met de kracht van bewegen alles uit het leven te halen. Dat betekent voor de spelen in Tokyo dat we mobiliteitsoplossingen bieden voor iedereen. Zo stellen we taxi’s beschikbaar die ook geschikt zijn voor rolstoelvervoer. Maar mensen die slecht te been zijn kunnen ook gebruik maken van de APM (Accessible People Mover), een elektrisch voertuig die speciaal gebouwd is voor de Olympische en Paralympische Spelen met een lage instap en beschikt over een oprijplaat voor rolstoelen.