1. Ontdek Toyota
 2. Start Your Impossible
 3. Nederland
 4. Ambassadeurs
 5. Kjeld Nuis

Kjeld Nuis

Alles voor de olympische droom
Kjeld Nuis behoort tot de beste langebaanschaatsers van de wereld. Als kleine jongen droomde hij al om ooit als schaatskampioen met een medaille op het podium te staan. Ondanks persoonlijke tegenslagen wist hij met zijn doorzettingsvermogen zijn (olympische) droom waar te maken. Hij won goud op de Winterspelen in 2018 op de 1.000 en 1.500 meter. Tijdens de Olympische Spelen in 2022 heeft hij wederom goud gewonnen op de 1.500 meter.

Wat betekent Start Your Impossible voor jou?

“Als schaatser zijn de Olympische Spelen het mooiste wat er bestaat. Het is mij twee keer op rij om diverse redenen niet gelukt om mij te kwalificeren. En zo veel kansen krijg je niet, want de spelen worden maar eens in de vier jaar gehouden. Het was een enorme bevrijding toen ik mij wel plaatste voor de Olympische Spelen in Pyeongchang in 2018. En als je dan als 28-jarige ‘laatbloeier’ meteen twee keer goud pakt en ziet hoe ontzettend werd meegeleefd in Nederland… Dát betekent Start Your Impossible voor mij. Niets is onmogelijk.”
 • The drive of

  Het moet van niemand, alleen van jezelf – aldus olympisch schaatskampioen Kjeld Nuis. Zijn liefde voor schaatsen ontstond toen hij drie jaar oud was. Na een auto-ongeluk op zijn veertiende raakte hij zijn plek in de selectie kwijt, maar hij knokte zich terug en staat inmiddels al jaren aan de absolute top. Wat is zijn drive om altijd door te gaan? Bekijk zijn verhaal in deze video.

Hoe het begon

Kjeld begon op zijn zevende met schaatsen bij IJssport Vereniging Leiden en werd al snel opgenomen in de gewestelijke selectie van Zuid-Holland. Maar na een zwaar auto-ongeluk waarbij hij zijn jukbeen en oogkas brak, leek zijn jongensdroom in rook op te gaan. “Ik kon hierdoor lange tijd niet trainen, liep een grote achterstand op en werd uit het gewest gezet. Na mijn herstel had mijn vader een trainingsschema gemaakt dat ik nauw volgde. En met succes, want later op het NK schaatste ik sneller dan iedereen van het gewest, waarna ik definitief doorbrak op het hoogste niveau.”

"ALS SCHAATSER ZIJN DE OLYMPISCHE SPELEN HET MOOISTE WAT ER BESTAAT"

Rijkelijk gevulde prijzenkast

Kjeld behaalde zijn eerste grote succes in 2010. Sindsdien vulde hij zijn prijzenkast met meer dan honderd medailles, waaronder veertig gouden. Hij verbrak meermaals het wereldrecord op de 1.000 meter en is de huidig wereldrecordhouder op de 1.500 meter. Op de Olympische Spelen in Pyeongchang in 2018, de eerste in zijn carrière, pakte Kjeld tweemaal goud. Dankzij zijn uitmuntende prestaties won hij in datzelfde jaar de prestigieuze titel van Nederlands Sportman van het Jaar.

DE MEDAILLES VAN KJELD

(WK EN OLYMPISCHE SPELEN)
 • 2022
  China
  Olympische Spelen, Beijing

  Goud: 1.500 meter
 • 2020
  Verenigde Staten
  WK Afstanden, Salt Lake City

  Goud: 1.500 meter langebaanschaatsen
 • 2019
  Duitsland
  WK Afstanden, Inzell

  Goud: Teamsprint
 • 2018
  Zuid-Korea
  Olympische Spelen, Pyeongchang

  Goud: 1.500 meter langebaanschaatsen
  Goud: 1.000 meter langebaanschaatsen
 • 2017
  Zuid-Korea
  WK Afstanden, Gangneung

  Goud: 1.500 meter langebaanschaatsen
  Goud: 1.000 meter langebaanschaatsen

Toyota RAV4

Als ambassadeur rijdt Kjeld in een nieuwe Toyota RAV4. “Ik ben heel trots dat ik ambassadeur mag zijn van zo’n imposant automerk. Ik ben onder de indruk van de technologie en maatschappelijke betrokkenheid van Toyota. Als je ziet wat het merk allemaal doet behalve auto’s produceren, zoals de ontwikkeling van technologie om mensen met een lichamelijke beperking te ondersteunen met mobiliteit. Dat vind ik fantastisch. Bovendien is de Toyota RAV4 Black Edition een heel gave auto, met fantastische stoelen, prettige voorzieningen aan boord en een waanzinnige uitstraling. Het is net een batmobile!”