1. Ontdek Toyota
 2. Start Your Impossible
 3. Drive of

The drive of

Olympische en paralympische sporters staan altijd klaar voor hun volgende uitdaging. Ze hebben de drive om altijd door te gaan en het onmogelijke te willen bereiken. Ook zij zijn ooit ergens begonnen, hadden een droom, kregen te maken met tegenslagen, maar bleven doorgaan. Ze leren ons dat je moet blijven dromen, ook al lijkt je droom onmogelijk.
 • Fleur Jong

  Ze is pas op haar achttiende begonnen, maar ze voelde gewoon dat atletiek haar leven zou veranderen. Al na een half jaar merkte ze vooruitgang en die werd in 2021 ook bekroond met een paralympische titel in Tokyo – de prestatie waar Fleur het meest trots op is. Met haar medailles wil ze de volgende generatie inspireren om ook hun dromen na te jagen. Fleur vertelt wat haar drive is om het maximale uit zichzelf te halen.

 • Esther Vergeer

  Doordat tijdens een operatie zenuwen zijn geraakt, kwam Esther op haar achtste in een rolstoel terecht. Na een glansrijke loopbaan als rolstoeltennisster die vele gouden medailles kende, wil ze nu olympische en paralympische sporters en mensen met en zonder handicap samenbrengen door middel van sport. Esther vertelt in deze video wat haar drive is om het maximale uit zichzelf te halen.

 • Marit Bouwmeester

  Haar liefde voor zeilen ontstond al vroeg. Eerst met opa, een fanatiek zeiler, later met haar broer. En toen kwam de echte olympische droom. Inmiddels heeft Marit Bouwmeester olympisch goud en een dochtertje. In Parijs gaat zij nog één keer voor goud om als moeder de beste zeilster aller tijden te worden. Bekijk wat haar drive is om het maximale uit zichzelf te halen in deze video.

 • Kjeld Nuis

  Het moet van niemand, alleen van jezelf – aldus olympisch schaatskampioen Kjeld Nuis. Zijn liefde voor schaatsen ontstond toen hij drie jaar oud was. Na een auto-ongeluk op zijn veertiende raakte hij zijn plek in de selectie kwijt, maar hij knokte zich terug en staat inmiddels al jaren aan de absolute top. Wat is zijn drive om altijd door te gaan? Bekijk zijn verhaal in deze video.

 • Jetze Plat

  Jetze weet hoe het is om heel hard te moeten werken om iets te bereiken. Wat hem het meeste dreef was zelfstandig worden, want zijn benen deden het niet zo goed en zijn armen moesten dat opvangen. Jetze had de enorme drive om zelfstandig te worden en moest daarvoor zijn armen en lichaam sterk maken. Sport zat er al op jonge leeftijd in en met zijn doorzettingsvermogen heeft hij indrukwekkende prestaties geleverd met gouden medailles als handbiker en triatleet als resultaat. Bekijk zijn verhaal in deze video.

 • Chris Vos

  Tegenslagen zijn altijd moeilijk en je hebt er veel meer dan overwinningen. Na een ernstig ongeluk op vijfjarige leeftijd raakte het rechterbeen van Chris Vos verlamd. Zijn droom toen hij voor het eerst op dat snowboard stond was simpelweg gewoon normaal zijn en alles te kunnen doen. Wat is de drive van deze paralympisch snowboarder om altijd het maximale uit zichzelf te halen? Bekijk zijn verhaal in deze video.

 • Irene Schouten

  Schaatsster Irene Schouten wilde van jongs af aan altijd al winnen. Het maakte niet uit welke sport of wat ze deed, ze was altijd fanatiek. Ze groeide op met het motto: ‘je moet vechten voor je eigen geluk, als je iets echt graag wilt dan moet je ervoor werken’. Wat drijft deze olympisch kampioen om altijd maar tot het uiterste te gaan? Bekijk haar verhaal in deze video.