1. Ontdek Toyota
  2. Nieuws
  3. De kracht van meer dan 50 jaar ervaring
  4. Toekomstdromen

De Toyota FT-1 concept is een ware toekomstdroom

Legendarische sportwagens van Toyota (deel 8)
De indrukwekkende concept car Toyota FT-1 concept debuteerde tijdens de Detroit Motor Show 2014. Het is de ultieme belichaming van het Toyota-design. Deze concept car creëert op basis van de sportwagenhistorie van het merk een ware toekomstdroom.

Potentieel Toyota-topmodel

Door de voorin geplaatste motor en de achterwielaandrijving van de FT-1 is het passagierscompartiment relatief ver naar achteren geplaatst om de gewichtsverdeling te verbeteren. Die lay-out zorgt eveneens voor klassieke sportwagenproporties. De om de hoeken doorlopende voorruit en de vorm van de zijruiten zijn subtiele verwijzingen naar de 2000GT uit 1967.

Gedurfd en puristisch

Het gedurfde en puristische design van de FT-1 was het resultaat van het besluit om nog meer energie en passie in toekomstige Toyota-modellen te stoppen. De FT-1 plukte daar de vruchten van en de onthulling van het model viel mooi samen met de 40ste verjaardag van Toyota’s Calty Design Research-studio in de VS.

Auto en bestuurder als eenheid

De S-FR uit 2015 bouwt voort op de traditie van lichtgewicht sportauto’s die veel rijplezier bieden. De concept car zet wederom een snelle respons op de actie van de bestuurder op de voorgrond. Het doel: een compleet nieuwe generatie laten ervaren hoe leuk autorijden is. Het design kenmerkt zich door typische sportwagenproporties met een lange motorkap, een grote spoorbreedte en een korte overhang. De compacte en lichte carrosserie biedt onderdak aan een voorin geplaatste gretige motor, achterwielaandrijving en een onafhankelijke wielophanging. Deze benaderingswijze biedt soepel rijgedrag met directe reacties voor een gevoel van verbondenheid.

Jaloersmakende sportwagenhistorie

Een sportwagenhistorie waarop menig autofabrikant jaloers is en een hernieuwde focus van het gehele bedrijf op het bouwen van auto’s die beter zijn dan ooit en nog meer rijplezier bieden: liefhebbers van sportief autorijden zijn bij Toyota aan het juiste adres. Als we een blik werpen op wat de toekomst in petto heeft, dan lijkt Toyota’s sportwagentoekomst net zo indrukwekkend te worden als zijn rijke en gedenkwaardige verleden.

De reis duurt voort