1. Private lease
  2. Met of zonder bkr

Private lease met of zonder BKR-registratie

Kredietregistratie of niet?
Bij het aangaan van een leasecontract ga je een financiële verplichting aan. Deze melden wij bij Stichting BKR. Een BKR-registratie wordt veelal als nadelig ervaren. Dat is het niet, want als je geen betalingsachterstanden hebt biedt het BKR enkel inzicht in financiële verplichtingen. Er wordt dan ook wel van een positieve BKR-registratie gesproken.

Wat is het BKR en het Keurmerk Private Lease?

Toyota Private Lease is aangesloten bij het Keurmerk Private Lease. Het Keurmerk Private Lease garandeert dat je veilig en zorgeloos kan leasen met voorwaarden die in samenwerking met de Consumentenbond zijn opgesteld. Eén van die voorwaarden is dat we leaseovereenkomsten melden bij het BKR. Stichting BKR beheert alle kredietgegevens in Nederland. Elke kredietverstrekker in Nederland is wettelijk verplicht elke vorm van leningen te melden. Hierdoor kunnen wij op een verantwoorde manier private lease verstrekken.
  • BKR-registratie en hypotheek afsluiten

    Wil je een private leasecontract aangaan en ben je tijdens de looptijd van het contract van plan een huis te kopen? Dan heeft private lease invloed op je hypotheek aanvraag. Van de totale leasetermijnen wordt 100% bij het BKR geregistreerd. Een geldverstrekker ziet dit deel als een financiële verplichting. Dit heeft, net als al je andere financiële verplichtingen, invloed op de maximale ruimte die je hebt voor een nieuwe lening of hypotheek.

Toyota Private Lease & Keurmerk Private Lease

Het Keurmerk Private Lease is een kwaliteitskeurmerk om onze klanten een betrouwbaar privé leasecontract aan te bieden. Het garandeert dat je veilig en zorgeloos kunt leasen met voorwaarden die in samenwerking met de Consumentenbond zijn opgesteld. Dit betekent ook dat leasecontracten bij het BKR geregistreerd dienen te worden, als één van de voorwaarden om bij Keurmerk Private Lease aangesloten te worden.