1. Private lease
  2. Wat kost private lease

Private lease: bereken uw kosten

Welke factoren zijn van invloed op het private leasebedrag?
Private lease heeft veel voordelen: een vast maandbedrag, een nieuwe auto en onderhoud wordt voor u geregeld. Overzichtelijk en zorgeloos rijden dus. Maar wat kost een auto leasen nou precies en wat beïnvloedt uw maandbedrag?

Wat kost private lease?

De kosten van private lease zijn niet voor iedereen gelijk: er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de prijs die u uiteindelijk per maand betaalt. Op sommige factoren heeft u meer invloed dan op andere. We zetten ze hier voor u duidelijk op een rijtje.

Welke auto

Uw leasebedrag wordt deels bepaald door de cataloguswaarde van de auto. Als u een goedkopere auto kiest, dan zal het maandbedrag ook lager uitvallen. Ook het al dan niet aanwezig zijn van extra’s op de auto kan de leaseprijs beïnvloeden.

Looptijd contract

Met Toyota Private FlexLease heeft u de mogelijkheid om uw contract al vanaf 12 maanden nadat het leasecontract is ingegaan op te zeggen. U betaalt hier maandelijks een klein extra bedrag voor. Het leasetarief wordt mede bepaald door de looptijd van het contract. Een private leasecontract loopt 24, 36 of 48 maanden. Een langere looptijd leidt tot een lager leasetarief door meer gelijkmatige verdeling van de kosten.

Houd er wel rekening mee dat er bij Toyota Private FlexLease een opzegtermijn van 2 maanden geldt. U kunt het contract dus bij 12 maanden opzeggen en auto dan na 14 maanden inleveren, omdat de opzegging dan ingaat.

Kilometers per jaar

Als het contract wordt afgesloten wordt bepaald hoeveel kilometers u per jaar kunt rijden zonder extra kosten te maken. Dit aantal ligt tussen de 10.000 en 35.000 kilometer. Bij een hoger aantal kilometers betaalt u per maand iets meer omdat de auto bijvoorbeeld meer onderhoud nodig heeft. Ook slijten de banden eerder als er meer kilometers worden gereden. Zorg er dus voor dat u een goede inschatting maakt van het aantal kilometers dat u denkt te gaan rijden; als u boven het afgesproken aantal kilometers komt zult u alsnog moeten bijbetalen.

Benzine

Benzine is de enige kostenpost (naast eventuele boetes) die u buiten het maandbedrag zelf betaald. Deze kosten heeft u dus zelf in de hand: met goedkoop tanken bij goedkopere benzinestations en door zuinig te rijden kunt u hier zelf geld op besparen.

Private leasebedrag berekenen

Wij helpen u graag verder

Met de bovengenoemde factoren kunt u al een inschatting maken van hoe uw maandbedrag zal uitvallen. Wilt u een indicatief leasetarief op basis van uw persoonlijke voorkeuren? Gebruik dan onze private lease tool voor een berekening!