1. Kopen & aanbiedingen
 2. Financieren

Toyota Betaalplan, betrouwbare auto financiering

Geld lenen voor een auto, hoe werkt dat?
Heb je de perfecte Toyota gevonden, maar niet het geld om deze in één keer te betalen? Dan biedt het Toyota Betaalplan uitkomst. Want daarmee kun je jouw nieuwe Toyota óf occasion financieren voor een vast maandbedrag met een vaste looptijd en een vaste rente. 

Voordelen Toyota Betaalplan

 • Vast maandbedrag
 • Boetevrij aflossen
 • Flexibel samen te stellen
 • Jouw Toyota dealer als vast aanspreekpunt
Bereken je maandbedrag Neem contact met mij op

Wat is het Toyota Betaalplan?

Het Toyota Betaalplan is een lening voor de aanschaf van jouw auto bij de officiële Toyota dealer. Hierbij wordt vooraf alles afgesproken: het leenbedrag, de maandelijkse aflossing, de looptijd en de rente. Zo weet je precies waar je aan toe bent. De dealer helpt je met de aanvraag, maar adviseert niet. Zorg dat je goed op de hoogte bent van jouw situatie en financiële mogelijkheden. Snel inzicht in jouw maandelijkse kosten voor jouw favoriete Toyota? Maak eenvoudig een berekening met onze rekentool.

Toyota rijden v.a. € 165,- p/m*

Stel, je bent helemaal weg van de veelzijdige Aygo X, maar je kunt óf wilt het aankoopbedrag niet in één keer betalen. Ontdek dan de mogelijkheden van het Toyota Betaalplan en voor je het weet, rijd je weg in onze hoge crossover.

Rekenvoorbeeld Aygo X*

Mogelijkheden Toyota Betaalplan

Kies je voor financiering van jouw auto via het Toyota Betaalplan, dan bepaal je zelf het leenbedrag, de looptijd én of je aan het eind van de looptijd een slottermijn wilt overhouden. Deze keuzes bepalen de hoogte van het termijnbedrag dat je maandelijks (terug)betaalt aan Toyota Financial Services. Wil je jouw leenbedrag verlagen? Dan kun je een aanbetaling doen of het inruilbedrag van jouw huidige auto gebruiken. Lenen kan al vanaf € 2.500,-. Zorg dat je goed op de hoogte bent van jouw situatie en financiële mogelijkheden. Toyota Financial Services beoordeelt of het verantwoord is om een financiering aan te gaan.

 • De termijn waarbinnen je de autolening aflost. Deze kan variëren van 12 tot 90 maanden. Meest gebruikelijk is een looptijd tussen de 24 en 60 maanden.

  De maandelijkse vergoeding die je bovenop de aflossing betaalt voor het geleende bedrag. De hoogte van de rente is afhankelijk van het bedrag dat je leent.

  Het bedrag dat je eventueel zelf betaalt bij aanschaf van de auto. Dit kan spaargeld zijn of bijvoorbeeld het bedrag van een ingeruilde auto.

  Het resterende deel van het leenbedrag dat je aan het einde van de looptijd in één keer aflost. Hier los je tussentijds niets op af. Wel betaal je rente over de slottermijn, omdat je dit bedrag leent.

Verplichte BKR-registratie

Wilt je jouw auto financieren en gebruikmaken van het Toyota Betaalplan? Dan controleren wij standaard bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) of je andere openstaande schulden of betaalachterstanden hebt. Na goedkeuring van de financiering van jouw auto zijn wij wettelijk verplicht om de lening te melden bij het BKR. Houd er rekening mee dat dit gevolgen kan hebben bij het aangaan van andere langlopende financiële verplichtingen, zoals een hypotheek.
Meer informatie
 • Voordelen

  • Je betaalt een vast bedrag per maand
  • Je wordt volledig eigenaar van de auto als je de laatste termijn hebt betaald.
  • Je mag je lening zonder kosten (boetevrij) eerder af lossen.
  • Je hebt geen kilometerbeperkingen.
 • Nadelen

  • Een autofinanciering is een lening. Geld lenen kost geld. Je betaalt iedere maand een vast bedrag aan aflossing en rente.
  • Bij verandering in je persoonlijke situatie (bijv. werkeloos of scheiding) gaan de maandbetalingen door.
  • De kosten van onderhoud, service en verzekering zijn voor eigen rekening.

FAQ'S auto financieren

Jazeker, je kunt Toyota occasions van maximaal 13 jaar oud financieren via het Toyota Betaalplan. In dit geval met een looptijd van maximaal 2 jaar, omdat de financiering afgelost moet zijn als de auto 15 jaar oud is.

We werken samen met Ockto. Je levert makkelijk, veilig en snel je gegevens aan door in te loggen met DigiD. Lees hier meer over de digitale aanvraag.

Liever zelf de documenten uploaden? Dan vragen wij om een kopie van je legitimatiebewijs en enkele recente bankafschriften waarop de hoogte van jouw inkomen en vaste lasten te zien zijn. Afhankelijk van jouw situatie kunnen wij om aanvullende documenten vragen, zoals bij het betalen/ontvangen van alimentatie en/of kinderopvangtoeslag.

Je persoonlijke situatie is van invloed op je inkomen en uitgaven. Woon je samen met een partner of heb je kinderen? Dan heeft dat invloed op wat je maximaal kan lenen. De overheid bepaalt een bedrag wat je minimaal nodig hebt voor de kosten van levensonderhoud. De hoogte daarvan is ook afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Je levert de gevraagde gegevens aan in jouw persoonlijke online omgeving. Wij streven ernaar jouw aanvraag binnen één werkdag te behandelen. Na goedkeuring ligt het contract ter ondertekening klaar bij de Toyota dealer als je de auto komt ophalen.

Je levert de gevraagde gegevens aan in jouw persoonlijke online Mijn Contract-omgeving. Wanneer je de gegevens aanlevert met de Ockto-app heb je meestal binnen één uur duidelijkheid. Via de online omgeving duurt het gemiddeld 2 werkdagen. Na goedkeuring onderteken je het contract digitaal in de Mijn Contract-omgeving.

Met Toyota Betaalplan kan je een financiering afsluiten en betaal je per maand een vast bedrag. Jouw Toyota dealer kan je informatie geven en helpen bij het aanvragen van een financiering.

Via onze rekentool kun je eenvoudig zelf een berekening maken. Uiteraard ben je ook altijd welkom bij de Toyota dealer voor informatie. Onze verkoopadviseurs kunnen ook direct een offerte voor je opmaken en indienen.

Bij het afsluiten van een financiering bij ons krijg je geen advies. Toyota Financial Services beoordeelt of het verantwoord is om een financiering aan te gaan. Je maakt zelf een weloverwogen keuze of de financiering bij je past en of je deze wilt afsluiten. Als er iets verandert in jouw situatie, kan het mogelijk gevolgen hebben voor de financiering. Wil je dit niet of overzie je de gevolgen niet, dan past een financiering met advies mogelijk beter bij jou. Neem dan contact op met Toyota Financial Service via 0347-367 950

De Toyota dealer treedt op als bemiddelaar, dat betekent dat hij kan informeren en helpen bij de aanvraag van een financiering. Je bepaalt zelf het gewenste product dat aansluit bij je wensen, behoeften en persoonlijke situatie.

Je betaalt geen kosten voor het afsluiten van Toyota Betaalplan. Toyota Financial Services betaalt de dealer voor zijn bemiddeling. De dealer mag jou dus geen rekening sturen voor bijvoorbeeld bemiddelingskosten, administratiekosten of een abonnement. 

Sluit je een lening af dan verplicht je jezelf om maandelijkse kosten te betalen om deze lening af te lossen. Het is belangrijk te beseffen dat als er iets verandert in je persoonlijke situatie, zoals bij arbeidsongeschiktheid, scheiding of werkeloosheid de maandelijkse kosten om de lening terug te betalen doorlopen. 

Bij overlijden hebben we een regeling opgenomen in de voorwaarden. Als jij of je partner (als medecontractant) komt te overlijden, dan kom je in aanmerking voor kwijtschelding van de lening. Daarbij gelden een aantal voorwaarden. Lees hiervoor artikel 18 in de algemene voorwaarden (Opens in new window) Toyota Betaalplan.

In je persoonlijke Mijn Contract-omgeving (Opens in new window) heb je toegang tot alle relevante informatie met betrekking tot je aanvraag en contract. Je vindt hier tevens een uitgebreide sectie met veelgestelde vragen over je contract.

Je moet minimaal 18 jaar zijn om een financieringsovereenkomst aan te gaan met Toyota Financial Services. 

De financiering moet zijn afgelost voor jouw 81e verjaardag. Op jouw 79e kun je dus voor maximaal 24 maanden gebruikmaken van het Toyota Betaalplan.

Na afloop van de afgesproken looptijd mag de auto maximaal 15 jaar oud zijn. Zowel nieuwe Toyota’s als officiële Toyota dealer occasions komen in aanmerking.

Ja. We zijn wettelijk verplicht inzicht te krijgen in jouw inkomsten en uitgaven, zodat we kunnen beoordelen of je verantwoord kunt lenen. 

Ja, dat kan. We toetsen jouw partner aan dezelfde criteria als jij.

Kom je als contractant voor jouw 70e te overlijden en is het gefinancierde bedrag niet hoger dan € 40.000,-, dan vervalt het resterende bedrag van de lening. Meer informatie over deze zogenaamde ‘kwijtschelding’ vind je in de algemene voorwaarden.

Je dient minimaal een WA Casco autoverzekering af te sluiten. Wij adviseren een Allrisk Toyota autoverzekering. Wanneer je jouw gefinancierde auto total loss rijdt, moet je de volledige lening in één keer aflossen. Met een allrisk autoverzekering voorkom je dat je het bedrag met eigen geld moet betalen. 

Hoeveel je mag lenen is afhankelijk van jouw inkomsten en uitgaven. Het minimale leenbedrag is € 2.500,-. Toyota Financial Services bepaalt de maximale hoogte van de lening aan de hand van vaste criteria van de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland. We financieren nooit een hoger bedrag dan de aanschafwaarde van jouw auto.

Nee. Je hoeft geen aanbetaling te doen voor jouw auto. Met een aanbetaling of de inruilwaarde van jouw huidige auto kun je wel jouw maandbedrag verlagen.

Je mag kosteloos eerder aflossen dan de geplande looptijd. Bijvoorbeeld als je een financiële meevaller hebt gehad.

Disclaimer

* Het getoonde maandbedrag (termijnbedrag) is indicatief • Aan de berekening kunnen geen rechten worden ontleend • Vraag jouw dealer voor een berekening op maat • Je bepaalt zelf of het financiële product aansluit bij jouw wensen, behoeften en persoonlijke situatie • Dit niet-doorlopende krediet wordt aangeboden door Toyota Financial Services • Het rentetarief is variabel en afhankelijk van het kredietbedrag • Met een minimum kredietbedrag van € 2.500,- • Onder voorbehoud van kredietacceptatie • Toetsing en registratie bij BKR • Toyota Financial Services staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM-nr.: 12011089) • Voorwaarden van toepassing • Wijzigingen en typefouten voorbehouden • particulier@toyotafs.nl