Elke Toyota zuiniger dan segmentgemiddelde

Hoeveel bespaar jij per segment met een Toyota?

Toyota behoort tot de weinige merken in Europa die de gemiddelde CO2-uitstoot van het wagenpark in 2019 heeft weten te verlagen ten opzichte van een jaar eerder. Bij 16 van de 20 bestverkochte automerken in Europa is de gemiddelde CO2-uitstoot juist toegenomen. Toyota is absoluut koploper op het gebied van CO2-reductie, vooral dankzij het uitgebreide hybride-aanbod.

Zuiniger dan gemiddeld

Dat Toyota sneller daalt dan de andere volumemerken in Europa als het gaat om de gemiddelde CO2-uitstoot, wordt haarfijn belicht door het onafhankelijke onderzoeksbureau JATO Dynamics. In opdracht van Toyota Nederland onderzocht JATO Dynamics het gemiddelde brandstofverbruik en de gemiddelde CO2-uitstoot van alle nieuw verkochte modellen in de belangrijkste segmenten waarin Toyota actief is. En wat blijkt? Toyota is in elk segment zuiniger dan gemiddeld en het schoonste volumemerk in Europa.

Toyota in elk segment zuiniger dan gemiddeld
Hoeveel bespaar jij?

Als we het gemiddelde brandstofverbruik van alle modellen per segment weten, kunnen we ook de brandstofkosten berekenen. Hiervoor is Toyota uitgegaan van een benzineprijs van € 1,659 (brandstofprijzen.nl, peildatum 27-07-2020) en een kilometrage van 13.000 per jaar (CBS, 2019)*. Benieuwd naar hoeveel brandstofkosten jij kunt besparen met een Toyota ten opzichte van het gemiddelde in het segment? Bekijk de tabel hieronder.

Toyota segment analyse
Disclaimer

*De vergelijking is gebaseerd op basis van onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door JATO Dynamics BV (2020). Hierin worden de uitstoot- en verbruikscijfers van een Toyota Hybrid vergeleken met de gemiddeldes uit het des betreffende segment van voertuigen met een conventionele benzine- of dieselmotor. In de berekening bedraagt de gehanteerde brandstofprijs € 1,659 (brandstofprijzen.nl), peildatum: 27-07-2020. De kilometrage bedraagt gemiddeld 13.000 kilometer per jaar (CBS, 2019).

Lees meer

Yaris: diepgeworteld in Europa Yaris: diepgeworteld in Europa Al sinds 2001 geproduceerd in Frankrijk Toyota meest gegoogelde automerk in 2020 Toyota meest gegoogelde automerk in 2020 Meeste zoekopdrachten dankzij uitgebreid en uniek aanbod Pieter heeft een zeldzame Avensis Motorsport Pieter heeft een zeldzame Avensis Motorsport Niet normaal en bloedjesnel! Toyota-ambassadeurs over hun eerste sportclub Toyota-ambassadeurs over hun eerste sportclub Ook Dafne Schippers, Ranomi Kromowidjojo, Marit Bouwmeester, Jetze Plat, Chris Vos en Esther Vergeer zijn ergens begonnen.