De waterstofsamenleving

Hoe waterstof de samenleving verandert

Waterstof verandert het verkeer – en het zal nog veel meer veranderen. Van ‘brandstof’ voor auto’s tot het verwarmen van huizen – onze wereld wordt een op waterstof draaiende samenleving. Anders dan andere energiebronnen produceert waterstof alleen schoon water. Het is ook eenvoudig op te slaan en te vervoeren in grote hoeveelheden.

Er zijn echter duurzame systemen nodig voor de vervanging van fossiele brandstoffen, die immers een negatief effect hebben op het milieu. Waterstof belooft een enorm effect te hebben op het uitbannen van CO2-emissie – het is een veilig, duurzaam alternatief waarmee onze samenleving schoner wordt. Bekijk onze film en kom meer te weten.

play-button
.
.
video playbutton
aan het laden
/
Productie De behoefte aan een nieuwe energiebron is groot. De wereld verlangt een duurzaam systeem zónder fossiele brandstoffen. De oplossing? Waterstof! De infrastructuur kan worden gebaseerd op die van bestaande fossiele brandstoffen. Dit bespaard kosten en de milieu-impact is minder groot. De werkgelegenheid blijft intact en het gaat het niet ten koste van kapitaalgoederen. Waterstof kan worden geproduceerd met stabiele chemie, dus is veilig, schoon en rendabel. Bovendien houdt waterstof energie langer vast. Dat maakt het ook commercieel een lonende energiebron. Huishoudens kunnen hun eigen elektriciteit opwekken en daarmee hun kosten en impact op het milieu beperken.
/
Transport In veel landen worden in het openbaar vervoer proeven gedaan met het gebruik van waterstof als ‘brandstof’. Het voltanken van de voertuigen is snel en eenvoudig te doen en ze komen verder ‘op’ waterstof. Ze doen kortom langer met een tank waterstof. Daarbij vermindert het gebruik van waterstof de emissies, geluidsoverlast en milieuschade – zonder dat de kwaliteit van het openbaar vervoer daaronder lijdt.

Toyota wil meer dan honderd bussen met een brandstofcel die waterstof gebruikt, inzetten in de aanloop naar de Olympische en Paralympische Spelen van 2021 in Tokyo. Dat bevordert het begrip voor en de bekendheid van waterstof bij het grote publiek.

Lees meer

Toyota nieuwe partner van waterstofvereniging Missie H2 Toyota nieuwe partner van waterstofvereniging Missie H2 Waterstof en de kracht van sport Waarom Toyota een vrachtwagen op waterstof ontwikkelt Waarom Toyota een vrachtwagen op waterstof ontwikkelt Vrachtverkeer kan en moet milieuvriendelijker Toyota levert brandstofcelsysteem voor Energy Observer Toyota levert brandstofcelsysteem voor Energy Observer Varend waterstoflaboratorium maakt reis rond wereld en Toyota Fuel Cell System verzorgt de energievoorziening aan boord Personenvervoer kiest voor Toyota Mirai Personenvervoer kiest voor Toyota Mirai Of het nu gaat om kinderen, ouderen of mensen met een beperking, de chauffeurs van Noot Personenvervoer vervoeren iedereen met de grootste zorg.