1. Ontdek Toyota
  2. Nieuws
  3. 2017 104 Toyota Starlet onverwoestbaar

De Toyota Starlet is een echte Toyota icoon

Is een Toyota Starlet met 543.000 km nog onverwoestbaar?
Als er één Toyota is die als onverwoestbaar bekend staat, is het de oude vertrouwde Starlet wel. Maar geldt dat ook voor een Toyota Starlet met 543.000 kilometer op de teller? AutoWeek zocht het uit en maakte hier een filmpje van. Houdt deze Toyota Starlet het imago hoog?

Geluid in de versnellingsbak

De Toyota Starlet in het filmpje is van Pim Kwakman. Hij vertelt 3,5 jaar de eigenaar te zijn. Het enige euvel dat hij met zijn Starlet gehad heeft, was een klapband. Daar kan de Starlet niks aan doen. De versnellingsbak maakt echter een raar geluid. Dient zich daarmee het einde van zijn Starlet aan of valt dat allemaal wel mee? Bekijk de video en je weet het.

  • Even schakelen

    De Toyota Starlet van Pim Kwakman kan nog wel eventjes mee. Wat keurmeester Joep Schuurman van Carrec TechnocenterOpens in new window betreft zelfs nog wel een half miljoen extra kilometers! Het is een kwestie van de versnellingsbak vernieuwen. Het is opvallend dat de Starlet ondanks de defecte versnellingsbak nog zo goed schakelt, zoals te zien is in het filmpje.

Autoblog: Starlet is briljant

De Starlet begint inmiddels een echte Toyota icoon te worden. Net als de HiluxOpens in new window en Land CruiserOpens in new windowAutoblog.nlOpens in new window vindt de Starlet zelfs briljant. En ook Youngtimerpagina.nl sprak zich eerder lovend uit over de Toyota Starlet. Technisch zijn de auto’s niet kapot te krijgen, lees je in het bericht over de Starlet. Eind 2015 reden er volgens de site nog ruim 30.000 Starlets op de Nederlandse weg.

Zie je een gebruikte Starlet na het lezen van dit artikel wel zitten? Bezoek de Toyota.nl-pagina met alle Toyota occasionsOpens in new window.